(Ne)fungujúca klimatizácia - Suzuki Liana 2004

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Mustafa
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

(Ne)fungujúca klimatizácia - Suzuki Liana 2004

Príspevok od používateľa Mustafa »

Ahojte, mám taký zvláštny problém - kompresor klimatizácie funguje, očividne má aj dosť chladiva, no v kabíne fúka studený vzduch len z pravého a pravého-stredného prieduchu. Ľavý a ľavý-stredný prieduch síce fúka tiež vzduch, ale prinajlepšom tak chladno-vlažný. Žeby zaseknutý regulátor? Ale to by potom na ľavej strane nefúkal vzduch vôbec... Nemá náhodou niekto skúsenosti s takouto situáciou? Vopred vďaka za všetky rady.

(Suzuki Liana, 78 kW, r.v. 2004)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: (Ne)fungujúca klimatizácia

Príspevok od používateľa Gothar »

Ked aspon na jednej strane fuka chladny, tak to podla mna bude problem s klapkami. Nasiel som nejake schemy: https://www.pakwheels.com/forums/t/lian ... 15017/1881
No podla tej co som sem prilozil by si mal mat pre palubne prieduchy 3 klapky - jednu na pravu stranu, jednu na stred a jednu na lavu stranu. Preto je zvlastne, ze zo strednych prieduchov ti ide rozdielny vzduch. Skus to este otestovat podla tej schemy, nastav si fukanie napriklad iba na sklo a potom iba na nohy, ci pojde chladny vzduch rovnomerne, pretoze tie su ovladane iba jednou klapkou.
Prílohy
Liana.jpg
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Re: (Ne)fungujúca klimatizácia - Suzuki Liana 2004

Vyskúšam a dám vedieť. Díky.

//autoeditácia príspevku (01 Aug 2017, 7:49)
Takže zhrniem nadobudnuté poznatky :)
- keď som hneď po naštartovaní pustil klímu, zo všetkých prieduchov išiel rovnako studený vzduch (ak aj z ľavej strany išiel teplejší, tak len nepatrne)
- pobehal som trochu s autom a na parkovisku skúšal prieduchy - z pravej strany išiel stále studený, z ľavej tiež, ale už citeľne teplejší oproti pravej strane
- po prepnutí na ofuk čelného skla TO ISTÉ - ľavá strana chladný vzduch, pravá studený tak ako má byť
- ofuk nôh detto...

Takže som z toho zmätený. Ak by bolo málo chladiva, tak poklesne výkon celkovo a nie, že chladí pol auta. Taktiež rúrky, ktoré idú z klímy, sú jedna studená a druhá teplá, tak ako to má byť.
Ofuk čelného skla aj nôh je riadený jednou klapkou a napriek tomu ide z prieduchov vzduch rozdielnej teploty? :?

Žeby bol ventilačný systém na ľavej strane niekde poškodený (prasknutý, prehrdzavený, ... ?) a klimatizovaný vzduch sa tam dodatočne mieša s teplým vzduchom?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

To je zvlastne, este je mozne ze ta schema je zla, ale podla vzhladu palubovky by to malo byt ono. Aj keby bola niektora rurka poskodena, tak podla tej schemy by to nemalo vadit minimalne pri ofuku noh a celneho skla.
Nasiel som rovnaky problem pre Suzuki Aerio: http://www.suzuki-forums.com/suzuki-aer ... post133377
Riesenim je doplnenie chladiva, aj ked tomu uplne nerozumiem, myslel som si, ze aj pri nerovnomernom chladeni na vymenniku sa vzduch premiesa. Ale vraj to funguje:
I found the answer to this problem of un-equal vent temps. The problem is that the system is NOT fully charged and when you do fill it with freon you will find that all vents will again blow COLD air.
Mustafa
Medium Star
Medium Star

Tak to potom bude ono, lebo Aerio = Liana. Dám to teda doplniť a uvidím, či sa to vyrieši. Ďakujem za pomoc.
tacosi
Moderátor
Moderátor
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tacosi »

Poznatok. Napriklad ak je na lagune2 malo chladiva, tak chladia iba soferove vyduchy,,, lavy kraj a lavy stred.
Napísať odpoveď