emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa kali520 »

baldorex napísal:"původce hoaxu, že neziskové organizace zachraňujicí lidi ze Středozemního moře kooperují s pašeráky."

Nebolo to náhodou potvrdené úradmi? Myslím že je to aj niekde v tejto téme...
Bolo, Moas, Jugend Rettet, Stichting Bootvluchting, Lekári bez hraníc, Save the Children, Proactiv Open Arms, Sea-Watch.org, Sea-Eye and Life Boat, všetko sú mimovládne organizácie

http://www.zerohedge.com/news/2017-02-0 ... ton-donors
jackb napísal:spolocny jazyk: moji predkovia sa museli naucit lingua franca, lebo ich materinske jazyky boli rozdielne
No a? Vypychol si len to čo sa ti hodilo, zbytok si odignoroval.
spolocna kultura: nikto ma nepresvedci, ze John z Glasgow ma totoznu kulturu ako Alexandros z Aten, ako Dimitrij z Petrohradu, alebo ako Juan z Madridu.
Kultura neni len nejaký ľudový folklor, je to aj istý hodnotový rámec previazaný dedičnosťou a tradíciou ktorý Europu definuje ako celok.
spolocne tradicie: moji predkovia dokonca oslavovali Velku noc ci Vianoce v ine dni. treba v tomto rozbore pokracovat?
A? Nič to natom nemení že podstata tých tradicií je rovnaka.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

jackb napísal:len ja som sa na Ostrovoch integroval. plus som kvalifikovani a viem jazyk na urovni, o ktorej bezni vychodoeuropan ani nesniva.
Tak potom je to v poriadku. Len naša kritika a +/- skratkovité navrhované metódy je založená na heuristickom a prediktívnom zmýšľaní, že majorita utečencov zo súčasných hotspotov nebude ochotná a schopná sa integrovať a dosiahnúť tvoju úroveň.
Môžeš síce oponovať že "nie všetcia" a položiť otázku "ak oni, tak prečo nie my" alebo "ak my, tak prečo nie oni" v rôznych variáciach, ale stále je aplikovaná spomenutá heuristika.
Nech veď každého preveria a absolvuje azylové konanie a integračný proces, tak by to bolo spravodlivé. Ale keď to nevedia/nechcú/nechcú vedieť, tak zostavá menej férová, menej spravodlivá a menej presná, skratkovitá metóda "nepustiť nikoho", aj za cenu, že tí nevinní sa utopia na plťke. Život nie je fér.
Už neviem ako viac zjednodušene to vysvetliť.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Andi, takze nesuhlasis s tym Tunisanom, ktory ziada aby si moslimovia uz zijuci na Zapade otvorili centra, ktore by pomahali integrovat sa ich prichadzajucim suvercom z Afriky a Azie? alebo s takym niecim, co robi skotska (neviem ci to plati pre celu UK) vlada: "ak sa zacnes ucit jazyk, aby si lepsie integorval a zvysil svoju cenu na trhu prace, budeme ti prakticky platit za to, ze na ten kurz chodis".

alebo je presvedcenie, ze sa niekdy neintegruju tak silne, ze radsej nedostanu sancu vyskusat tieto pristupy?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb
Redeemer
Redeemer

tak som pochopil ten rozhovor s Tunisanom inak. :(
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Pýtaš sa na niečo, čo môj príspevok neimplikuje.
Povšimni si, že používam (v poradí) slová ako "heuristicky, prediktívne, majorita, (ne)ochotná, dosiahnúť úroveň".
Na adresu kompetentných potom slová "nevedia, nechcú, nechcú vedieť".

Odpoveď na otázku je inak - áno súhlasím, nanešťastie na mojej odpovedi nezáleží vzhľadom na realitu implikovanú druhou citáciou.
*AD) Druhá sitácia je samozrejme na adresu úradov daných krajín, ktoré sú zodpovedné za azylovo integračný proces, ktorý nanešťastie vôbec nefunguje. Keby fungoval, tak s ním dokonca súhlasím.
jackb
Redeemer
Redeemer

tak som rad, ze ja, moji priatelia a kolegovia dostali od Britov sancu sa integrovat a vytvaraju tuto moznost pre minoritu imigrantov z vychodnej a juznej Europy, ktori su tiez neochotni sa ucit jazyk a prisposobit sa a jedinou spolocnou zalubou s domacim obyvatelstvom je opit sa.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

jackb

ale to je v poriadku ze si nasiel svoje stastie v UK. Zijes trvalo tam, vyhovuje ti multikulturalna spolocnost, povazujes ju za spravnu. Ale tym padom nevidim dovod preco by si sa mal tak snazit menit spolocnost na Svk, ktora proste tak otvorena multikulturalnosti nie je, ked tu nezijes. Zo spolocenskeho hladiska na Slovensko uz, no neuraz sa-velmi nepatris. Si obcan Svk iba papierovo, realne zijes v inom sociologicko-spolocenskom priestore ktory ma za sebou aj uplne iny historicky vyvoj a kontext. Ja ta plne chapem, mas pocit ze kvoli tomu ze zijes na Zapade tak mas patent na rozum a my vsetcia ostatni na Svk sme nechapavi a zaostali..Uzivaj si tento svoj pocit nadradenosti so svojimi novymi kamosmi :)
jackb
Redeemer
Redeemer

ja sa necitim nadradene. len mi bolo blbe hovorit spoluziakov z Azie a Afriky, ze im neodporucam ist navstivit Slovensko, lebo sa mozu stat tercami minimalne lahkeho rasizmu. to iste ked mam kolegu, syna pakistanskych rodicov, ktory ma rad chlad, a chcel by si Slovensko pozriet...

ani ten patent na rozum necitim. len sa snazim pokukazovat na nepravdy, ktorymi sa obklopujete. tak isto ako nic menit nechcem. lebo, ako som tu ci v multikulti raz pisal, tak je slovenska spolocnost daleko za bodom, kedy sa menit da. a to vobec nemyslim premenu na multikulturnu spolocnost, ked na letakoch budu musiet byt deti neeuropanov, aby sa dali vobec pouzit. na Slovensku som vystudoval regionalny rozvoj a pri oboch zaverecnych pracach som videl neotvorenost obycajnych ludi ku rozvoju (v mojom pripade turizmu) v ich regionoch. a to som ani nepisal o predaji ich pozemkom korporaciam, ktore tam urobia stovky hotelov a desiatky lanoviek. slo naozaj len o to, zacat v malom a od seba bez nutnosti investovat viac ako ich volu...
tak ako pises, na Slovensko nepatrim a som jeho obcanom len vdaka trojici dokladov. ked som si na jar hladal pracu a mal som nadej, ze ju dostanem v Bratislave, tak som desil toho ako si opat zvyknem.
gogo956
Redeemer
Redeemer

nepoznam tak dobre situaciu v ostatnych castiach Svk ale v Ba sa nie je vzacne vidiet aj uplne ciernych africanov /posledne dnes jeden na Mileticke a o hodinku cela rodinka v elektricke/, nielen typy India, Pakistan, Blizky vychod. A zjavne funguju uplne normalne, takze nevidim dovod zdielat nejaku hysteriu nad pristupom slovenskej spolocnosti voci ludom s inym ako europskym povodom. Za predpokladu ze navonok neprejavuju extremne odlisne formy obliekania /a-la pochodujuci cierna stan/ tak ziaden vecsi problem neexistuje. Ine to bude samozrejme v odlahlejsich a ruralnych oblastiach ale to je pochopitelne, aj ked poznam aj male dediny kde napr vietnamci ci cinania bez problemov dlhe roky prevadzkuju svoje obchody..
jackb
Redeemer
Redeemer

ale Slovensko nie je len Bratislava a na tom chcem v ramci svojej druhej prace pracovat - ukazat ten krasny zvysok Zapadu. no Zapad su aj ludia s povodom mimo Europy, ktori maju moznost a volu cestovat. no a to moze byt v tych ruralnych oblastiach problem. lebo poslat ludi s britskym pasom a povodom v Afrike do hor cez dedinu, kde sa utocne vidly 4-ky vytahuju aj na posadky aut so znackami BA a KE nie je dobry napad.
a tiez idividualny cestovny ruch. studenti z Turecka boli v Bratislave odmietnuti. kto vie ako by dopadol clovek s priezviskom Hussein pri bookingu noclahu v Spisskej Belej.

a samozrejme vice versa. sedem mesiacov ponuky vysokohorskej turistiky a navstevy pamiatok UNESCO na Balkane na slovenskom trhu a ani jeden predany zajazd...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Dedina je dedina, tam su ludia casto nevrazivi na kazdeho kto nie je od nich - s rasou alebo farbou pleti to vela nema. A skutocnost ze nikto nevyuzil nejaky zajazd na Balkan znamena len to, ze si ho ludia organizuju sami- viacerych takych poznam. Celkovo to prilis asi zvelicujes podobne ako Hughito ktory za kazdym rohom vidi neonacistov..
jackb
Redeemer
Redeemer

no da sa predpokladat, ze ked ludia z Dolnej Marikovej nemaju radi tych z Hornej Marikovej, nebudu mat radi ani turistov, ktori vyzeraju inak.
ano, dnes si vela ludi organizuje vylety do zahranicia po vlastnej linke. ci uz na Balkan, alebo po Britanii. no aj tak sa najdu kazdy tyzden plne autobusy tych, ktori si radsej kupia zajazd od cestovky. no do niektorych destinacii jednoducho nie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ludia chodia najradsej na dovolenku k moru, vnutrozemie take popularne nie je.
----
https://m.novinky.cz/articleDetails?aId ... &sId=&mId=
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

jackb napísal:len mi bolo blbe hovorit spoluziakov z Azie a Afriky, ze im neodporucam ist navstivit Slovensko, lebo sa mozu stat tercami minimalne lahkeho rasizmu. to iste ked mam kolegu, syna pakistanskych rodicov, ktory ma rad chlad, a chcel by si Slovensko pozriet...
Tak im povedz, že Európan sa môže v krajinách ich pôvodu stretnúť s horšími vecami ako ľahkým rasizmom. To je život. Navyše si myslím, že preháňaš o situácii na Slovensku. Problémy cudzincov často môžu prameniť z ich vlastného, neadekvátneho správania v inej krajine.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ach ti nasi paseraci
Väčšina mimovládok zachraňujúcich migrantov v Stredozemnom mori odmietla podpísať nový kódex správania. Kódex vypracovala talianska vláda po správach, že niektoré organizácie spolupracujú s pašerákmi migrantov.
teraz by mal nasledovat zakaz vsetkych mimovladiek, ktore to nepodpisali, ale su makki, takze iba
Rezort vnútra varoval, že organizácie, ktoré kódex nepodpíšu, riskujú stratu prístupu do talianskych prístavov.
pekne vyvratenie toho hughitovho pamfletu
https://dennikn.sk/minuta/839014/
jackb
Redeemer
Redeemer

-AA- napísal:Tak im povedz, že Európan sa môže v krajinách ich pôvodu stretnúť s horšími vecami ako ľahkým rasizmom. To je život. Navyše si myslím, že preháňaš o situácii na Slovensku. Problémy cudzincov často môžu prameniť z ich vlastného, neadekvátneho správania v inej krajine.
skutocne? kotlebam na dovolenke v Egypte niekto nadava do bielych papuli, pocka si ich pred hotelom a vo ferovke 12:1 ho dokopu? a potom pachatelia dostanu tyzden vazenia, nech je pokoj.

ja len kriticky vnimam co sa deje. ked je normalne treti rok v kuse zelat smrt ludom pre ich farbu pleti, tak isto ako sa vyhrazat brutalnym zabitim tomu, kto tvrdi, ze sa kotleby klamu, tak je na tom Slovensko zle.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Jackb
neviem ci zvyknes pozerat obcas spravy ale turisti v Egypte byvaju tercom aj brutalneho nasilia, vid pobodane 4 zeny nachadzajuce sa na rezortnej plazi..Pripadne utoky automatickymi zbranami na autobusy na Sinaji, ci vyhadzovanie do povetria kostoly koptskych krestanov aj s modliacimi sa.. :? Oproti tomu je nejaka nadavka doslova nic.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

V dovolenkovom rezorte sa mu to samozrejme nestane. Stačí ale prísť do rurálneho regiónu a stane sa mu to. V iných krajinách než Egypt, to može byť ešte drsnejšie.
Akurát tam by boli verbálne a fyzické útoky v súlade s písanym právom. Čo by v slovenskej Hornej-Dolnej Maríkovej nebolo a poškodený by bol chránený zákonom, s trochou snahy aj vymahateľným.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Aj na slovensku su take miesta, zial, ked sa si chcem skratit cestu na bicykli cez jednu cigansku cast v meste, kricia na mna co tu hladam, pritom cesta je majetkom mesta, cize aj moja... ale neviem o tom, ze by nackovia mali nejake svoje stvrte.
Napísať odpoveď