Zdravím všetkých. Mám novú, multifunkčnú tlačiareň. Ide o Canon pixma TS 8050. Mám ju cca 4 mesiace. Šliape síce dobre, ale práve som narazil na jeden problém:
Ide o to, že sa mi míňajú farebné náplne aj pri čisto čiernobielej tlači[ a ja za živý svet neviem čo s tým. Je to čistý text s Wordu, t.j. žiadne obrázky ani logá!
Doteraz som vytlačil asi 40 fotografií vo vynikajúcej kvalite, plus nejaký ten skopírovaný dokument. K tlačiarni bola sada základných náplní, takže väčšina náplní som minul pri tých fotkách, ale s tým som počítal. Teraz som však tlačil jeden textový dokument, ktorý mal vyše 300 strán. Asi polovici sa mi objavila výzva na výmenu modrej náplne a chvíľu potom aj na výmenu červenej. Kým som skončil, do tretice som menil ešte klasickú čiernu, čo je ale pochopiteľné. Dnes som tlačil znovu, s už povymieňanými náplňami a všimol som si, že na ukazovateli zase začala ubúdať modrá a červená, hoci sa vôbec nič farebné netlačilo!? A pritom v nastavení mám monochromatickú tlač. (voľba výlučne čiernobielej tlači v nastavení nie je). Nechápem ako je možné míňať farebné náplne na čierne písmená??? (dokonca mi ubudla aj žltá, čo je pre mňa nepochopiteľné)
Chcel som kontaktovať technickú podporu Canonu, ale moju tlačiareň som tam vôbec nenašiel. (pri SW podpore áno, ale pri tech. podpore nie)
Preštudoval som si manuál, ale nič som tam o tom nenašiel. O tlači fotiek a pripojení sú tam kvantá stránok, ale o tom prečo miniem štyri farby so šiestich na textový dokument tam nie je ani riadok.
Riešil prosím vás pekne niekto podobný problém? Ako ste sa s tým vysporiadali? Ako by sa to dalo vyriešiť alebo na čo sa ešte zamerať? Táto tlačiareň nebola najlacnejšia a kupovať ďalšiu sa mi ani trochu nechce. Uvítam proto všetky seriózne nápady a vopred za ne úprimne ďakujem.
PS: Vopred ďakujem že mi nebudete radiť aby som to vyhodil do smetiaka alebo klásť otázky typu: načo mi je tristo stranový textový dokument.
Tlačiareň Canon - Míňanie farebných náplní pri čb tlači
Re: Tlačiareň Canon - Míňanie farebných náplní pri čb tlači
Sprav si z toho screeny ako ti ubudaju farebne naplne, aj ked netlacis. Idealne by bolo, ak by si mal digitalnu vahu a vies si to odvazit s presnostou na daky gram. Mozno tam ma Canon daku fintu, ze ono to umelo elektronicky odpocitava napln aj ked netlacis, cim ti fakticky blokne napln a oznaci ju ako prazdnu, hoci tam ostane tretina naplne.
Bolo by fajn to zdokumentovatz robit screene ci video, odvazit naplne, potom skusit pripafne reklamaciu alebo podnet na SOI.
V pondelok zavolaj priamo na Canon podporu - https://www.canon.sk/support/consumer_p ... t_support/
(+421) 250 102 612
Bolo by fajn to zdokumentovatz robit screene ci video, odvazit naplne, potom skusit pripafne reklamaciu alebo podnet na SOI.
V pondelok zavolaj priamo na Canon podporu - https://www.canon.sk/support/consumer_p ... t_support/
(+421) 250 102 612
Našťastie Canon neblokuje pri minimálnej náplni tlač. Po potvrdení je možné tlačiť ďalej až do úplného vyčerpania náplne. To napríklad u niektorých Epsonov nie je možné, v tomto je na tom Canon relatívne lepšie. Ja len neviem pochopiť ako je možné, že ubúda červená náplň pri tlačení čierneho textu. Prvé čo mi napadlo bolo, že to možno nespôsobujú tie štartovacie náplne, ale potom ako som dve z nich vymenil, zistil som, že ten ukazovateľ klesá aj po výmene.
Inak díki za to číslo, zajtra skúsim zavolať do Canonu. (dnes je nedeľa, takže by to bolo asi zbytočné)
Inak díki za to číslo, zajtra skúsim zavolať do Canonu. (dnes je nedeľa, takže by to bolo asi zbytočné)
Zaujimavy clanok. Ale pise sa o zltej farbe. Jemu mizne aj cervena, aj modra, to by si hadam vsimol skor na papieri ako tu zltu farbu.
Toto je skor realnejsie - https://gazduj.etrend.sk/clanky-gazduj/ ... -tlac.html
Toto je skor realnejsie - https://gazduj.etrend.sk/clanky-gazduj/ ... -tlac.html
A dá sa to nejako vypnúť? Alebo tomu nejako inak zabrániť?heker napísal:Zaujimavy clanok. Ale pise sa o zltej farbe. Jemu mizne aj cervena, aj modra, to by si hadam vsimol skor na papieri ako tu zltu farbu.
Inak kontaktoval som včera Canon a ten maník mi tvrdil presne to isté čo sa píše aj v tom článku. Teda že "nepatrné" množstvo sa míňa pri každom zapínaní, kalibrácii a pod. A tiež sa mi snažil nahovoriť, že farebné náplne sú potrebné aj na miešanie čiernobielej tlače čo je blbosť jak mraky. (hlavná vec že v tlačiarni sú okrem troch farebných ešte dve čierne a jedna sivá náplň) Nakoniec mi poradil že pokiaľ to míňanie je neúnosné, mám sa obrátiť na autorizovaný servis kde mi tlačiareň skontrolujú. (Už dopredu si viem predstaviť ich reakciu. A keby som aj uspel, ponúkli by mi novú tlačiareň a bol by som tam kde teraz).
Keď som túto tlačiareň kupoval, zvažoval som tiež možnosť kúpy laserovej tlačiarne, ale kvôli fotkám som dal prednosť atramentovej. Tento model som si vybral aj preto lebo umožňuje aj potlač diskov. Textové dokumenty v takom množstve tlačím tak maximálne dve razy do roka, takže využiteľnosť laserovej by bola v mojom prípade otázna. A tiež nezanedbateľné faktory tu zohrávali aj rozmery a cena. Myslím, že Canon nebola až taká zlá voľba, no to že nebudem môcť tlačiť to čo potrebujem je pre mňa fakt nemilým prekvapením. (Predtým som mal tiež Canonku, (MP460), ale tá tlačila čiernobielo aj bez farebnej náplne!?)
PS: keby jedna náplň stála 3 - 4 €, tak to ani neriešim.