emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa jackb »

gogo, zachytil som ten ojedinely utok nozom. nie je pravdilom, ze kazdeho tretieho Europana bodaju a kazdemu nadavaju.
BH, stvrte nie, ale maju "prechodny pobyt" v pohostinstvach. a predstav si, ze okolo jedneho z nich prechadza niekto inej farby pleti, alebo co i len Slovak s dredmi, ked prave nackovia vypadavaju z "ich" krcmi...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Jackb
mam pocit ze mas mierne skreslene predstavy nielen o situacii v Egypte ale aj o Slovensku. Za svoj zivot som bol v krcme, pube ci na diskoteke naozaj mnohokrat a videl podstatne viacej konfliktov medzi belochmi navzajom/alkohol/ ako nejake interacial. /uprimne si nepamatam osobne ani na jeden pri ktorom by bol napadnuty cernoch/. Je pravda ze v 90tych rokoch sa taketo pripady stavali ale odvtedy sa vela zmenilo. A k tomu Egyptu: sama zena mimo velkych miest bez pokryvky hlavy sa stava tercom urazok velmi rychlo napr aj za ked vidia ze riadi auto.
jackb
Redeemer
Redeemer

takze sa nestalo, aby bola osoba inej farby pleti ako bielej napadnuta? ani ten basketbalista, ktory prisiel o oko, ani student v Bystrici s pozeranou tvarou, ani Juhoamerican, ktoreho ako "negra" nepustili na diskoteku? fajn.

ked nackovia a im podobne osoby napadaju aj bielych a nemyslim len Mariachy, ale cely zaciatok tohto storocia napr. v BB, alebo zaciatok jeho druhej dekady v NR, tak sa da predpokladat, ze to budu robit aj turistom inej farby pleti.

tak ako vy predpokladate, ze sa utecenci z Afriky a Azie neprisposobia, tak si ja myslim, ze ak by na Slovensko zacali prichadzat turisti neeuropskeho povodu, tak by mali problem s rasizmom nielen zo strany kotlieb.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

zase raz tu mame situaciu kedy gogove osobne skusenosti maju mat nejaku vahu, ale skusenosti ostatnich nie ..
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

jackb: podľa teba si tu máme ťahať imigrantov a tu na ich vychovávať/prispôsobovať? nemali by prísť prispôsobený nášmu štýlu života?
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb napísal:takze sa nestalo, aby bola osoba inej farby pleti ako bielej napadnuta? ani ten basketbalista, ktory prisiel o oko, ani student v Bystrici s pozeranou tvarou, ani Juhoamerican, ktoreho ako "negra" nepustili na diskoteku? fajn.

ked nackovia a im podobne osoby napadaju aj bielych a nemyslim len Mariachy, ale cely zaciatok tohto storocia napr. v BB, alebo zaciatok jeho druhej dekady v NR, tak sa da predpokladat, ze to budu robit aj turistom inej farby pleti.

tak ako vy predpokladate, ze sa utecenci z Afriky a Azie neprisposobia, tak si ja myslim, ze ak by na Slovensko zacali prichadzat turisti neeuropskeho povodu, tak by mali problem s rasizmom nielen zo strany kotlieb.
- fyzicke napadnutia boli a budu vzdy. Biely sa tiez dostavaju do konfliktov, urcity stupen agresivity je u ludi bezny a pod vplyvom alkoholu moze prist aj k tragedii. Denne dostanu na budku stovky slovakov a nikde sa o to zvacsa nepise ale ked je ucastnik bitky tmavsi tak to uz je pre bulvar "zradlo".
jackb
Redeemer
Redeemer

TK1991, nabuduce si precitaj, ked na nieco zareagujes. nepisal som, ze ich mas tahat z mora. ale ze Slovensko ma konecne pristupit na kvoty a skontrolovat prideleny pocet osob. a kludne mozu vsetky kontroly dopadnut negativne. o prisposobeni hovori Tunisan z videa. nie ty, ich mas vychovavat, ale ich komunita, ktora uz v Europe integrovana je. ako ked ides do zahranicia a tahas rozumy od rodakov, alebo ked ides len na internat do krajskeho mesta a tiez hladas rady ludi z rovnakej dediny s podobnymi nazormi.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Mam kolegu ktory je african ako z citanky a zije tu v pohode cez 10 rokov. A este je aj velmi nizky takze teoreticky by si mohol nanho dovolovat kde kto- ale nedeje sa tak.
jackb
Redeemer
Redeemer

netusim, kto je ten Virag, ze to ma riesit, ale toto hvarske nariadenia je proti Britskym turisotom. sami Briti si to v novinach pochvalovali ako dobry vychovny prostriedok

//autoeditácia príspevku (01 Aug 2017, 11:30)
gogo956 napísal:Mam kolegu ktory je african ako z citanky a zije tu v pohode cez 10 rokov. A este je aj velmi nizky takze teoreticky by si mohol nanho dovolovat kde kto- ale nedeje sa tak.
kamaratov zo Svajciarska, ktorych matka je Brazilcanka a otec Svajciar, nechcel SBSkar pustit so mnou na diskoteku. vraj "ti moji cigani budu robit prolemy". tak som sa dohodol na tom, ze ked s nimi bude problem, moze rozbit hubu mne.
Prílohy
20448972_1937495736529680_2766754084559376682_o.jpg
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

su na zapade vsetky krcmy a stvrte bezproblemove ?
rebuss
Star
Star

Príspevok od používateľa rebuss »

jackb, aspon ta tu zatial nikto nedoboda alebo nevytiahne m16 ako je to už pomaly zvykom na tom peknom pomiešanom západe.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal:Slovensko ma konecne pristupit na kvoty a skontrolovat prideleny pocet osob
comu to pomoze z dlhodobeho hladiska?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Jackb
To ze tvojich znamych nechceli pustit na diskoteku je vec prevadzkovatela a z mojho pohladu uplne ok. Aj kamosa ktory je biely ako stena nepustili vo Viedni do klubu pretoze nebol "vhodne obleceny" - pochybujem ze by to Orf vysielala ako reportaz.
jackb
Redeemer
Redeemer

Rebuss, prejdes si bulvar a pozries sa, kolko pobodani sa stalo na Slovensku? M16 bude problem, ale v Uherskom Hradisti a DNV stacili zbrane domacej vyroby. Nehovoriac o hadzani zamrznutej rieky "lebo si sa usmial na kamaratovu sestru" a ine prihody a skusenosti z vikendov na Slovensku.
Beardie, tisic osob dostanu neziaducu osobu v celej EU a do konca zivota uz nebudu moct ziadat o azyl.
gogo, pred 10 rokmi STV moji kamosov tiez nevysielala. Len som dal priklad ku tvojmu prikladu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

taky filter ma prebiehat uz na opacnej strane Mediteranu, predide sa tisickam mrtvych a ludia s nizkou sancou sa ani nebudu o miesta uchadzat, tak ako sa neuchadzali v minulosti, viz letenky
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb napísal:Rebuss, prejdes si bulvar a pozries sa, kolko pobodani sa stalo na Slovensku? M16 bude problem, ale v Uherskom Hradisti a DNV stacili zbrane domacej vyroby. Nehovoriac o hadzani zamrznutej rieky "lebo si sa usmial na kamaratovu sestru" a ine prihody a skusenosti z vikendov na Slovensku.
Beardie, tisic osob dostanu neziaducu osobu v celej EU a do konca zivota uz nebudu moct ziadat o azyl.
gogo, pred 10 rokmi STV moji kamosov tiez nevysielala. Len som dal priklad ku tvojmu prikladu.
- to je to co sa ti snazim vysvetlit, ze pomery na Svk sa odvtedy dost zmenili k lepsiemu. Inac v tom obdobi ako mali byt v Nr tie problemy s neonacistami som tam mesiac byval a po veceroch som si nic nevsimol takze asi az tak zle to nebolo.
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

jackb napísal:TK1991, nabuduce si precitaj, ked na nieco zareagujes. nepisal som, ze ich mas tahat z mora. ale ze Slovensko ma konecne pristupit na kvoty a skontrolovat prideleny pocet osob. a kludne mozu vsetky kontroly dopadnut negativne. o prisposobeni hovori Tunisan z videa. nie ty, ich mas vychovavat, ale ich komunita, ktora uz v Europe integrovana je. ako ked ides do zahranicia a tahas rozumy od rodakov, alebo ked ides len na internat do krajskeho mesta a tiez hladas rady ludi z rovnakej dediny s podobnymi nazormi.
Nepisal som o tahani z mora, tahat si ich sem/pristupit na kvoty jedno a to iste. Ano uz vidim ako slusne zijuci arab na nasom uzemi sa ide starat a vychovavat tu radikalov. Ked je EU taka filantropicka preco sa im nesnazi pomoct u nich doma?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ved my sme cast domova EU, nie?
jackb
Redeemer
Redeemer

gogo, rovnaka NR, dve rozne skusenosti. moj dlhovlasy spolubyvajuci bol viacnasobne okrikovany nackami, ze je vyj**any fetak a ze ked ho stretnu este raz, tak mu rozkopu hlavu. mna okrikovali pre nosenie shemagu okolo krku... a to nieje 10 rokov, ale 4. ci uz to skoncilo? chcem verit, ze ano a vo vlaku po Slovensku nebudu mat s mojou satkou problem rozne hliadky.

TK1991, ale prave o tom hovori Tunisan z videa. my Europania, ani nase mimovladky nerozumeju prichadzajucim osobam cez Stredozemne more tak dobre ako si rozumeju sami. vedia, v com oni videli problem, tak isto ako ho vyriesili.

beardie, EU trvalo vyse dvoch rokov, kym sa v Libyii dohodla s jedno z vlad. V Syrii vojna stale trva, aj ked uz nie na prvych strankach novin.
skjerp-deg
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa skjerp-deg »

jackb napísal:V Syrii vojna stale trva, aj ked uz nie na prvych strankach novin.
Ja som počul od ľudí tam bývajúcich, že vojenské potýčky sú tam čoraz zriedkavejšie a črtá sa na diplomatické riešenie.
Napísať odpoveď