Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
rebuss
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa rebuss »

yoggy napísal:*DELETED*

akurat ma napadla prihoda, ked som mal asi 7(neviem presne uz), tak otcovi ukradol cigos radio z auta a prisiel k nam pred dvere a pytal od nas 200 korun, ze nam ho vrati :lol: :lol:

*DELETED*
HAha. To ste mali ešte šťastie, že vám ho ponúkli naspäť :lol:

U nás v okrese ak niečo zmizlo (vedelo sa vždy, že kto) to už človek nevidel, tam bola už vyššia organizovanosť, proste to šlo tipujem niekde mimo okres na trh alebo boh vie kde :D (raz tak kamarát nahodou odkupil od jedneho typka disky, teda kolesa od auta, a potom prišiel na to že su jeho ktore mu ukradli z jeho staršieho auta - lokalita cca 100 km od bydliska) Inak sa malokedy stava, že to už človek spatrí.

Do SK sa tiež nie velmi rád vraciam, ale ked už tam mám niečo vybaviť a zdržať sa tak radšej ísť skoro ráno ked je mrtvo :D
yoggy

Príspevok od používateľa yoggy »

do svidnika ci na slovensko?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Zaujímavá tematická diskusia, odporúčam. Známy prípad.

https://www.tyzden.sk/podlampou/40795/p ... rej-kiska/
rebuss
Star
Star

Večný problém "žobrania" a.k.a. biznisu mafiánikov. V tomto prípade núkajú veci aj násilne, zbrojak u žobraka už nie je nič nove, dalej ak by si niekto chcel dať vyveštiť tak to vedia zabezpečiť :lol:

Dobré je, že polícia reagovala hned, smutné že na to musí upozorniť až TV (teda ta moderatorka, ktora aj davnejšie mala relácie ohladom monitoringu takýchto pochabých skupín).

Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Na TV Markíza mám svoj názor ale komu česť, tomu česť. Takýchto ľudí potrebujeme viac.

P.S. Tie komentáre pod prvým videom sú čistá rakovina. Nechápem ako niekto môže obhajovať niekoho, kto okráda ľudí na ulici.
hughito
Redeemer
Redeemer

Obidve reportáže som videl náhodou v TV a hlavou mi vŕtala najmä jedna otázka (mimochodom, neviem, prečo to je právo v tejto téme, ale fajn..). Ako je možné, že jedna reportérka s kameramanom dokázala odhaliť a zdokumentovať jeden žobrácky gang za dva dni.. čo robia policajti? Veď my sme policajný štát, fízlov je tu toľko, až je z toho človeku ťažko. Plus majú vybavenie, kamery (pokryté celé mesto) a iné prostriedky. To musí ich prácu suplovať nejaká redaktorka? Na grcanie.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pomahaju a chrania, na pracu nezostava cas
rebuss
Star
Star

Takže takúto realitu si zažívajú žiaci a obyvatelia dennodenne len sa o tom neinformuje.

Video: Rómovia zbili žiaka v škole
https://www.aktuality.sk/clanok/509803/ ... m-rieseni/

Samozrejme ako to už býva zvykom autority informácie mali, ale nekonali ved načo.. Dalej mi vždy vŕta hlavou prečo tam často nie je aspon snaha o nejaku obranu preboha? Ved fyzicky bol na tom lepšie jak tie hovna. (Teraz som si spomenul na video kde traja degeši napadli bar a jeden tenučký šrác im tam dokázal vzdorovať a potom ešte aj dvíhal kamaráta.)

PS: Spomínané video Útok v Žiary nad Hronom..
http://www.mojevideo.sk/video/26ca5/bru ... 2016).html
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Dalej mi vždy vŕta hlavou prečo tam často nie je aspon snaha o nejaku obranu preboha?
Neraz som sa ocitol v podobnej situacií, ja som sa tiez casto aktivne nebranil, iba kryl, myslim si ze tak sa zbavis utocnikov skor, ako ked s nimi budes zvadzat urputny boj.
Dalsia vec je, ze slusni ludia su vychovavani proti agresii, nie su zvyknuti sa kazdy druhy den kdesi mlatit a jednoducho povedane nema "gule" na to aby sa aktivne branil, dokonca mozno aj zo strachu ze by druhemu mohol ublizit.
hughito
Redeemer
Redeemer

Na to treba mať najmä náturu. V danom prípade ide o veľkú presilu + ešte pomerne nízky vek, takže očakávať nejakú aktívnu obranu je úplne naivné.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

skor som sklamany z tych, ktori to natacali, ani nic nepovedali, nic
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Ako vieš že to nenatáčal komplic ?
A keď tam bol niekto ďalší, mal riskovať že tiež dostane? Hlavne keď sa to tam evidentne neriešilo a tutlalo, zlyhalo vedenie?

Ja sklamaný nie som, to je proste realita.

Ale ver tomu, že keby ich dal dole nejaký nakrátko ostrihaný, už by tam bolo 10 mimovládok a riešil by sa rasizmus a kotlebovci.
rebuss
Star
Star

No degeš s tebou nikdy nepojde 1na1, čiže klasická cigánska ferovka tak samozrejme že tam bola presila jak vždy pri ich pripadoch.

Vidím to tak, že treba spraviť slovenskú organizáciu, ktorá bude ale riešiť cigánsky rasizmus. Inak to nepojde.

//Furt lepšie sa brániť a zachovať si pud sebazáchovy, jak byť skopaný do bezvedomia, s kto vie akými vážnymi následkami. To proste za to "dobrodružstvo" nechať sa skopať nestojí. Dalej má človek potom väčšie sebavedomie pri dalsích utokoch, a ze sa vie o seba (prípadne o svoju rodinu, partnerku ktora s nim môže ist) postarať. Pri šikane to býva často zvykom, že daný sa nebráni a tak preto ta pokračuje, kdežto keby ukazal (ak sa to da samozrejme podla situacie) že sa vie aj brániť tak by zvažili dvakrat či to budu skušať znova a znova. Ale takto ked spravi niekto mrtveho chrobaka tak sa nim aj lahko moze stať.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Odbornici hovoria ze v pripade ak je clovek ktory neovlada bojove umenia / a nema ani ziadnu zbran/napadnuty viacej ako 2osobami tak aktivna obrana ma iba nizku sancu na uspech.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Pozor na ďalšiu vec.
Ak by ich tam niekto vypol 3 údermi - a ovláda bojové umenie - môže mu to byť dokonca na škodu a môže čeliť trestnému stíhaniu za neprimeranú obranu...
hughito
Redeemer
Redeemer

Klasická cigánska férovka, degeš, cigánsky rasizmus.. čo je to tu zas za výgrcky? Tieto veci sa dejú bežne, dejú sa v školách vo forme šikany, dejú sa piatok a sobotu večer po mestách. Nemá to nič spoločné s "cigánmi," ide o bludné predstavy, ktoré tu a na internete vo FB diskusiách produkujú magori ako rebuss. Keď Paškovci dokopali ženu a muža ako psov na ulici, aj vtedy si písal o "slovenskej férovke" a degešoch? Keď neonacisti v Nitre, ktorých bolo asi 20, kopali do hlavy jednému chalanovi na zemi, dialo sa čo? Ty primitív. Toľko k tebe.

gogo: Samozrejme, že je to tak. Na tom videu ich navyše bolo 5 či koľko, takže vôbec sa tomu chalanovi nečudujem.
rebuss
Star
Star

To fakt tento človek ide porovnávať jednotlivé udalosti s realitou ktorá sa deje a je spätá s cigánskym rasizmom a agresiviou asociálnych cigánov?

Samozrejme, že tomu človek nepochopí ked sedí doma a maximálne tak navštívi trhy v nejakej dedinke a hlavne ked to nezažíva na vlastnej koži. To že s tebou nepojdu 1na1 je fakt, nie domnienka. Darmo tu budeš vyplačkávať je to tak, a ludia to vidia. A sám si to povedal, deje sa to vždy. A treba s tým niečo robiť. S cigánmi.

Daj sa utratiť, ty niemand ;)
hughito
Redeemer
Redeemer

Hlavne treba robiť niečo s primitívmi ako ty, ktorí zahlcujú spoločnosť nenávisťou voči rôznym skupinám v spoločnosti, ktoré sú "iné." ;) V neposlednom rade treba likvidovať podmienky, ktoré generujú podporu pre takúto chorú mentalitu, ale to je na inú tému.

Asi vieš o pozadí daného incidentu viac ako my, keď tu bľaboceš čosi o cigánskom rasizme. Vieš preukázať tento motív? Že chalan bol napadnuty na tomto základe?
rebuss
Star
Star

Ja tvrdím opak. Treba niečo robiť s takými slepými jedincami jak si ty. Asi najlepšie by bolo postupne dávkovať tu realitu cez rôzne návštevy rôznych kútov a obcí a na základe pozorovaní tých "inakostí" vlastne zistiť či máte aspoň nejakú mozgovú kapacitu pobrať ten problém, o čom ja najviac pochybujem, ale tak to by bolo najhumannejšie riešenie. Ďalej izolácia od okolia aby ste dalej už neškodili.

Po ďalšie, ked rozprávam o ciganoch, spravidla nevychádzam z ojedinelého prípadu ako to robíš ty. Mám s nimi isté skúsenosti, stretol som ich viacej jak si ty za život dokážeš vôbec predstaviť, s niektorými to už bolo fakt na hrane, ale spoznal som tu ich mentalitu, o ktorej ty ani len nesnívaš lebo ti to nedovolí tvoja fanatická posadnutosť chorobnou myšlienkou, že všetci sme si rovní. To čo tu zdielam to je len výsledok a neustále potvrdzovanie toho čo už vie aj väčšina tohto fóra/témy.

zahlcujú spoločnosť nenávisťou voči rôznym skupinám v spoločnosti, ktoré sú "iné." Toto ma vcelku zaujalo. Ako si to vlastne myslel iné? Že sa nevedia prispôsobiť? Vyjadruj sa konkrétne a nie v inotajoch, to ti robí najväčší problém.

A ešte naposledy, ked už maš taku neskutočnú potrebu zasierať vlákno tvojimi absurditami, ktoré sa ani z dialavy nepribližujú realnym skutočnostiam a vyjadrovať sa k veciam ktorým absolútne nerozumieš, a nevieš/nechceš ich vstrebať, tak by si nam mohol povedať,

z čoho to pramení? čo tým chceš dosiahnuť? a či si si vedomý, že zastieraním vecí a bagatelizovaním faktov a nepomenovávaním skutočností pravým menom sa ešte nikdy nič dobre nedosiahlo.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tie omáčky budem ignorovať, fakt to nemá zmysel. V tejto téme mám 1381 príspevkov, píšem 1382, a ty tu vyrukuješ s tým istým, čo tu už opakovalo x bludárov, ako ty. Prejdi si tému.

Vrátim sa k pointe, teda mojej otázke, ktorú si ignoroval:

Asi vieš o pozadí daného incidentu viac ako my, keď tu bľaboceš čosi o cigánskom rasizme. Vieš preukázať tento motív? Že chalan bol napadnutý na tomto základe?
Napísať odpoveď