Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
tak V8 vazi 2 tony, sofer 80+, dalsi 3 kamarati na zabitie sa 240, plna nadrz 60, hned si na ~2,4
ide len o to porovnanie, ked povedzme GT86 ma okolo 1,2 t, 200 koni, zadokolka, to je pre mna auto na blaznenie
ide len o to porovnanie, ked povedzme GT86 ma okolo 1,2 t, 200 koni, zadokolka, to je pre mna auto na blaznenie
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Netaraj prosim ta. Ked sa clovek bavi o vahe auta, tak sa bavi o cistej vahe. Neviem preco sem pleties styroch ludi, plnu nadrz a este si zabudol pridat batozinu plnu reznov na dovolenku do Chorvatska. A ked uz pises o V8 v pripade D3/4E, tak tie maju od 275 koni do 350 koni, v pripade novsej D4/4H je to 375 az 520 koni. Cize ten 8-valec s 275 konami a krutiacim momentom 650 Nm bude stale dost silny, aby potiahol aj tebou spominanych 2,4 tony.
V ziadnom priapde neporovnavam tu A8 s Toyotou GT86. Ja som reagoval cisto len na vahu auta, ktora nie je 2,5 tony, ale je niekde na urovni 1,7 tony, v pripade vacsieho motora az 2 tony. Nie vsak 2,5 tony. Lenze ked si vezmem tvojim prepoctom GT86 co ma 1,2 tony, k tomu pripocitam tebou spomenutych 4 pasazierov, plnu nadrz a pripade daku batozinu, tak som sup na 1,6 tony
Aspon maj rovnaky meter.
V ziadnom priapde neporovnavam tu A8 s Toyotou GT86. Ja som reagoval cisto len na vahu auta, ktora nie je 2,5 tony, ale je niekde na urovni 1,7 tony, v pripade vacsieho motora az 2 tony. Nie vsak 2,5 tony. Lenze ked si vezmem tvojim prepoctom GT86 co ma 1,2 tony, k tomu pripocitam tebou spomenutych 4 pasazierov, plnu nadrz a pripade daku batozinu, tak som sup na 1,6 tony
ja nehovorim, ze nebude dost silny, ja hovorim, ze to nebude na blaznenie, lebo to auto na to nie je urcene
paci sa mi, ze s tebou rozoberam fantazie nejakeho 17-rocneho zasrana, co este nema ani len maturitu
paci sa mi, ze s tebou rozoberam fantazie nejakeho 17-rocneho zasrana, co este nema ani len maturitu
-
hojko
Site Admin
Ja nehodnotim co je a co nie je auto na blaznenie. Ja hodnotim tvoj drist, ze A8 ma 2,5 tony. Islo mi len o to, o nic ine. Co je auto na vyblazenie, tak o tom si kludne diskutujte. Podla mna tu je auto na vyblaznenie: https://www.autobazar.eu/ford-mustang-4 ... 23402.html
hej, korigujem to na 2 tony
-
hojko
Site Admin
Neskoro 
caute, bol som ceknut tu A8 aj Cayenne, oba boli na svoj vek poriadne ,,vybyvane,, tak som od toho upustil. Ale moj ciel kupit poriadne auto ostava.
Ake auto by ste odporucili, chcem tiez nejake poriadne prestizne auto, ale povedzme nechcem zas uplne vela investovat a chcem aby to boli novsie auta, povedzme najstarsie 2008...ale lepsie od r.2010.
Dakujem.
Ake auto by ste odporucili, chcem tiez nejake poriadne prestizne auto, ale povedzme nechcem zas uplne vela investovat a chcem aby to boli novsie auta, povedzme najstarsie 2008...ale lepsie od r.2010.
Dakujem.
vdaka XJ je krasne auto,naozaj krasne, zatial som s nim ale nesiel,len na autosalone som v nom sedel.
Ale tak isto sa mi paci Audi A5 prip.A6 a BMW3 a 5 vsetko 2012+
Spotreba ma netrapi, ale spolahlivost ano. Co odporucas? Vdaka este raz.
Ale tak isto sa mi paci Audi A5 prip.A6 a BMW3 a 5 vsetko 2012+
Spotreba ma netrapi, ale spolahlivost ano. Co odporucas? Vdaka este raz.
Ahoj ludia, do mesiaca sa chystam si kupit svoje prve auto a rad by som si rozumne vybral, preto sa obraciam na vas. Hladam nieco male do skoly, brigada, vylety.. vacsinou mimo mesto, dialnice s maximalnym objemom 1.6 , kvoli poistke. Rocne najazdim okolo 15kkm. Zatial sa rozhodujem medzi Opel Astra (H), Mazda 3 a Ford Focus. Vsetko 1.6ky, benzinove rok cca 2008. Astra, hlavne trojdverova sa mi paci najviac, je ich vela na trhu, no troska sa obavam spolahlivosti, a vraj zere dost oleja. Mazda 3 mi pride naopak spolahliva, vsetko ok, len japonsky design ma vobec neoslovuje. A ford focus, to je nieco medzi dvoma predoslymi. Velmi by mi pomohlo, keby sa niekto znaly vyjadril, pokojne navrhnite aj ine auto. Ja som najviac nakloneny k Astre, no vela ludi ma od opla odhovara. Spotrebu neriesim, ta je u vsetkych spomenutych aut cca rovnaka, takisto ich cena.
dakujem za pripadne rady.
hod linky, ktore si bol pozeratoct578 napísal:caute, bol som ceknut tu A8 aj Cayenne, oba boli na svoj vek poriadne ,,vybyvane,, tak som od toho upustil. Ale moj ciel kupit poriadne auto ostava.
Dakujem.
K Astre. Je to take nemastne-neslane auto, bez duse. Da sa kupit pekny kusok v dobrej vybave za relativne rozumny peniaz (napr. oproti koncernu). Neocari, ale ani neurazi (pokial to nie je OPC). Servis je financne nenarocny (co sa tyka mechanickych casti, resp. naprav), akurat sa tam moze mrdat elektrika. Neslavne zname canbus zbernice a najma modul CIM su zlo. Nastastie v dnesnej dobe to vies zohnat pouzite za par eur, keby sa to nahodou zacalo sypat. 1.6 motory tradicne zeru olej, normovanu spotrebu maju spravidla az do 1l/1000km (kym je to do tejto hranice, tak je to podla vyrobcu akoze OK). Pokial tam budes liat GM olej 10W40, tak ten stoji v 5 litrovom baleni +-15 €, takze tym sa trapit nemusis. Ak pri obhliadke nahodou uvidis blikat kontrolky, padat rucicky atd. tak ruky prec. K ostatnym sa neviem vyjadrit. K fordu ti mozno napise co-to hegy.Martin11 napísal:Ahoj ludia, do mesiaca sa chystam si kupit svoje prve auto a rad by som si rozumne vybral, preto sa obraciam na vas. Hladam nieco male do skoly, brigada, vylety.. vacsinou mimo mesto, dialnice s maximalnym objemom 1.6 , kvoli poistke. Rocne najazdim okolo 15kkm. Zatial sa rozhodujem medzi Opel Astra (H), Mazda 3 a Ford Focus. Vsetko 1.6ky, benzinove rok cca 2008. Astra, hlavne trojdverova sa mi paci najviac, je ich vela na trhu, no troska sa obavam spolahlivosti, a vraj zere dost oleja. Mazda 3 mi pride naopak spolahliva, vsetko ok, len japonsky design ma vobec neoslovuje. A ford focus, to je nieco medzi dvoma predoslymi. Velmi by mi pomohlo, keby sa niekto znaly vyjadril, pokojne navrhnite aj ine auto. Ja som najviac nakloneny k Astre, no vela ludi ma od opla odhovara. Spotrebu neriesim, ta je u vsetkych spomenutych aut cca rovnaka, takisto ich cena.
Predávam 3ku, ak by si mal náhodou záujemMartin11 napísal:Ahoj ludia, do mesiaca sa chystam si kupit svoje prve auto a rad by som si rozumne vybral, preto sa obraciam na vas. Hladam nieco male do skoly, brigada, vylety.. vacsinou mimo mesto, dialnice s maximalnym objemom 1.6 , kvoli poistke. Rocne najazdim okolo 15kkm. Zatial sa rozhodujem medzi Opel Astra (H), Mazda 3 a Ford Focus. Vsetko 1.6ky, benzinove rok cca 2008. Astra, hlavne trojdverova sa mi paci najviac, je ich vela na trhu, no troska sa obavam spolahlivosti, a vraj zere dost oleja. Mazda 3 mi pride naopak spolahliva, vsetko ok, len japonsky design ma vobec neoslovuje. A ford focus, to je nieco medzi dvoma predoslymi. Velmi by mi pomohlo, keby sa niekto znaly vyjadril, pokojne navrhnite aj ine auto. Ja som najviac nakloneny k Astre, no vela ludi ma od opla odhovara. Spotrebu neriesim, ta je u vsetkych spomenutych aut cca rovnaka, takisto ich cena.
https://www.autobazar.eu/mazda-3-16i-ak ... 44244.html
P.S. Fotky naprd, viem, ale ešte som nenašiel čas nafotiť nové
Pri odhlaseni auta ak nieje pritomny novy majitel treba splnomocnenie. Na tomto splnomocneni musi byt uvedeny aj podpisany povodny majitel? Resp ja ked davam splnomocnenie povodnemu majitelovi aby mohol odhlasit auto, tak on musi zaroven s tym suhlasit?
Ja som to síce riešil v ČR, ale žiadny súhlas pôvodného majiteľa som neriešil.
Tak či tak s tým musí implicitne súhlasiť, keďže ide auto prehlasovať na teba osobne on, nie?
Tak či tak s tým musí implicitne súhlasiť, keďže ide auto prehlasovať na teba osobne on, nie?
No sak prave a preto to nema moc logiku. A pritom som si stiahol tlacivo priamo z ministerstva vnutra kde nieje miesto pre podpis splnomocnenca.
Bol som priamo u tohoto notara a pohoda. Potvrdil to tlacivo a neriesil vobec ze tam ani nieje miesto pre dalsi podpis.notar napísal:Splnomocniteľ i splnomocnenec vyjadria svoj súhlas s obsahom plnomocenstva prostredníctvom svojich podpisov. Plnomocenstvo musí byť podpísané oboma stranami, nakoľko nie je možné na inú osobu previesť výkon právnej povinnosti bez jej predchádzajúceho súhlasu. Dôležitou súčasťou však je, aby podpis splnomocniteľa bol úradne osvedčený, inak by takéto splnomocnenie na účely prepisu motorového vozidla bolo príslušným orgánom Policajného zboru odmietnuté.
Ja som to nedavno tiez riesil, sice v CR ale to je asi podobne. Novemu majitelovi som dal plnu moc s uradne overenym mojim podpisom (by the way, overuje sa len podpis, nie cely dokument - spravili mi to aj na poste za 30kc). On si to potom pri odovzdani auta podpisal a siel si to sam prepisat.
Zdravim, potrebujem vyspecifikovat viac typov vozidiel, ktore by boli vhodne podla tychto kriterii:
Je to prakticky dodavka/van - pickap asi - no musi mat 5 miest na sedenie 2 + 3 v zadu , potom oddeleny kufor (najlepsie plechom aby neprenikal zapach) a co najvacsi.
Aby sme sa chapali stacia mi nazvy ako "Peugeot Expert Furgon" alebo FIAT DOBLO, ale to je maly kufor napriklad.
Skor by bolo dobre nieco ako to DOBLO, ale s oddelenym kufrom od ludi a kufor by mal byt vacsi.
A samozrejme akych modelov / motorizacii sa mam vyvarovat. Vobec nemam prehlad co hladat cez autobazar , kedze neviem ani znacku ani model, ktory vyhovuje tymto kriteriam + -
Je to prakticky dodavka/van - pickap asi - no musi mat 5 miest na sedenie 2 + 3 v zadu , potom oddeleny kufor (najlepsie plechom aby neprenikal zapach) a co najvacsi.
Aby sme sa chapali stacia mi nazvy ako "Peugeot Expert Furgon" alebo FIAT DOBLO, ale to je maly kufor napriklad.
Skor by bolo dobre nieco ako to DOBLO, ale s oddelenym kufrom od ludi a kufor by mal byt vacsi.
A samozrejme akych modelov / motorizacii sa mam vyvarovat. Vobec nemam prehlad co hladat cez autobazar , kedze neviem ani znacku ani model, ktory vyhovuje tymto kriteriam + -
Meken - mna pri tomto popise napada napr Navara Double cab, ale ci to bude to co si predstavujes neviem 
Ahojte, kúpil som auto z iného okresu a o zápis nového držiteľa som požiadal cez net elektronicky. Taktiež mi prišlo zaplatiť správny poplatok čo som hneď urobil cez banking. Už by som ho rád prepísal, no správa o tom že je to hotové nechodí. Ako dlho treba čakať a aké papiere treba brať sebou (TP a biela karta samozrejmosť)?