Sygic

Informácie o software, ankety...
icemarek
Light Expert
Light Expert

Sygic

Príspevok od používateľa icemarek »

Zdravim,
Vie mi niekto povedat, preco su celkove casy tras po preratani take rozdielne medzi sygicom a googlemaps?
D.
smajlo
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Sygic

Príspevok od používateľa smajlo »

Tiez tomu nechapem, Sygic strašne nadhodnocuje.
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Hoď príklady
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Predpokladam, ze Google Maps vychadza z realnych cisel a udajov vdaka Waze. Takze realne vie, ze kde sa skutocne ide 130 kmh, kde sa ide 90 kmh, kde je kolona a ide sa 30kmh. Vdaka tomu to vie pekne prepocitat a dat optimalne cislo. Navyse moze vychadzat aj z toho, ze na 50kmh sa u nas jazdi 55 az 60kmh, na 90 sa jazdi 100kmh a na 130 sa jazdi 140kmh. Pri dlhej trase, ktora ma 500km to moze oproti predpisanej rychlosti Sygicu+rezervy mozno spravit aj hodinu.

Sygic bude vychadzat zrejme len z mapovych podkladov a teda, ze tu je 50 a ludia pojdu 50, tam 90, tam 130, inde 100 alebo 40. A k tomu prida daku rezervu kvoli semaforom, kvoli kolonam.
baldorex
Addict
Addict

Sygic má tiež svoj traffic, takže pri výpočte by ho mohol zohľadniť aj keď je to prémiová funkcia.
icemarek
Light Expert
Light Expert

Sygic na vzdy hodinu dve navyse. Pouzivam ho uz dlho, preto to viem potvrdit. Priklad? Trnava - Komarno -
Szekesfehervar - Primosten
baldorex
Addict
Addict

Tak asi ráta časy ako píše heker, google mapy majú reálne čísla podľa premávky, iný dojazd ti dá ráno o ôsmej a iný večer o deviatej.
icemarek
Light Expert
Light Expert

ďakujeme Vám za kontaktovanie zákazníckej podpory Sygic.

"Ďakujeme Vám za nahlásenie problému. Momentálne o ňom už vieme a rovnako už aj pracujeme na jeho odstránení. Opravy by sa mali objaviť v niektorej z najbližších aktualizácií aplikácie v blízkej budúcnosti."

No predchvilou mi prisla odpoved. Trocha cudna. Berie to ako nejaku chybu, ktora je tu ale kapanek dlhsie. Odpoved podla sablony.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

To nie je chyba, to tak maju roky. A to mozem potvrdit ako clovek, ktory pouziva Sygic od roku 2009 este na mobile so Symbianom.

Napriklad ked som bol v Taliansku a cesta k Lago di Como, tak yam Sygic ukazoval dake 2 hodiny na trase ani nie 100km, Google Maps ukazoval skoro 4 hodiny. Vravime si, ze daka hlupost. A fakt to bolo skoro 4 hodiny, pretoze tymi uzkymi mesteckami a dedinkami sa islo snad skoro stale 30kmh, semafory, zapchy, problemy vyhnut sa autobusu. Cize tu bol Sygic uplne nerealny a je jedno, ze to bolo v hlavnej letnej sezone, nedslo by sa to za 2 hodiny prejst ani mimo sezony.

Rvonaku chybu vsak ma aj Sygic Truck, ktory pouzivaju kamionisti. Tam si kamionista natuka hodnoty auta (dlzka, vaha), vypocita to trasu a cas je nerealny. Realny cas je napriklad 7 hodin, Sygic ukaze 12 hodin. Ale nieco podobne ma napriklad aj Garmin, tusim model 3590 alebo 3597.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jj.. je to nepodarená featuritka Sygicu už odkedy je na trhu.. aj preto som na neho zanevrel aj napriek rôznym iným vychytávkam, ktoré Sygic ponúka. Waze dáta zbiera už hádam od začiatku a teda vie presnejšie odhadnúť časy. Vždy, keď za niekym idem a poviem mu čas príchodu podľa Wazu, takmer vždy ten čas dodržím... prípadne pár minút skôr, ak trochu viac dupnem na plyn. :)

Túto chybu len tak novou verziou neodstránia, musia nazbierať dáta alebo ich od niekoho získať.
baldorex
Addict
Addict

Dáta už pár rokov získavajú a majú - od svojich užívateľov, ktorí si zbieranie dát v nastavení nezakážu.

Spracované dáta predávajú ako prémiovú funkciu sygic traffic
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Lenže si myslím že Sygic až tak vela ludí na Slovensku nepoužíva, zato Waze ma na cestách zapnutý skoro každý. Ja to zapínam vždy aj ked poznám trasu alebo idem iba po dialnici, vždy ma to upozornuje na policajtov a nehody. Mam aj Sygic s Trafficom ale neda sa to s Waze ani porovnat
baldorex
Addict
Addict

Sygic mnoho ľudí pozná a používa, svojho času ho rozdával telekom ako voucher verziu k paušálu a kradnutých licencií bude tiež dosť.
Každú chvíľu majú akciu 70% zľavu, takže nie je problém ani s kúpou, 20€ je nič a v rodine ho máme kúpený všetci.

Je pravda že posledné roky používam z 99% iba Waze - sú to v prvom rade dopravné informácie zabalené do navigácie - to ocenia všetci na každodennej ceste do a z práce
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

heker napísal:... na 50kmh sa u nas jazdi 55 az 60kmh, na 90 sa jazdi 100kmh a na 130 sa jazdi 140kmh...
aj ked jazdis tachometrovych 55-60/100/140 tak v skutocnosti je to cca 50-55/92/130 na väčšine áut...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ako mám kúpený Sygic, ale musím povedať, že Waze je proste lepší. Policajti, nebezpečenstvo,zápchy a pod. Sygic používam ako zálohu offline a v zahraničí. Pomohol už v Izraeli, Jordánsku, Tunise.. Proste, kde som si nie istý internetom a jeho cenamy.
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

Ja som na sygic obehal taliansko,francuzsko,nemecko,madarsko,polsko,rakusko. POmohol mi aj pesej navigacii(turecko,spanielsko,rusko)Ma svoje chyby ale neviem si predstavit cestovat bez neho.Na SVk navigaciu nevyuzivam
Napísať odpoveď