Akú TV k PS4- "Ghosting" alebo "Motion Blur"

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
BlackFox
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Akú TV k PS4- "Ghosting" alebo "Motion Blur"

Príspevok od používateľa BlackFox »

Zdravím, vie mi niekto poradiť ohladom TV, akú kúpiť aby som sa vyhol tomu sekavemu obrazu ked hram hry locknute na 30 FPS ? Máme dole Panasonic TX-L47ET5E (je to 50/60 Hz) panel, a jediné co bol problém bol Herny mod ktorý ked bol zapnuty sposoboval sekavy obraz, alebo ghosting akoby som mal 20 FPS, ked som mod vypol zrazu akoby som hral 60 fps hru, vsetko smooth, tak som si myslel ze stačí teda kúpiť telku co ma 50/60 Hz panel a vypnúť na nej Game Mod a tak som spravil ale ked som kupil Samsung 40J5100AW tak po vypnutí toho Game mod je obraz stále rovnaký, seká to tak isto, nie je smooth. OD akeho parametra to zaleží aby bol obraz plynulý ? Skúšal som vypnínať /zapínať všetky možné funkcie na to ich vylepšenie obrazu v TV ale nič nepomohlo.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Akú TV k PS4- "Ghosting" alebo "Motion Blur"

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Vystup v PS4 mas nastaveny ako?
BlackFox
Medium Expert
Medium Expert

Všetko na Automatic, + otázka aka je spojitošť( rozdiel ) medzi vyrobcom udavanou dobou odozvy (5ms u mňa), a Input lagom (ktory je vypisany na nejakych testoch a recenziach napr. samsung 8 serie majú okolo 25ms.) Resp, či sa nemám riadiť podla toho. Lebo ten blurring vobec nie je pri drahších telkách.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Keď nastaviš vystup pri 30 fps hrach na 60p, tak sa stane čo? Na 60 Hz televizore pri 30fps zdroji nema čo trhať, kedže je to presny nasobok. To vyzera na nejaky problem v nastaveni. Buď na strane PS4 alebo TV.

Input lag a odozva spolu nesuvisia. A ani cena v tomto pripade nerozhoduje. To že je televizor drahy, neznamena automaticky že ma nižšiu odozvu a input lag ako TV lacny.
BlackFox
Medium Expert
Medium Expert

Tam sa nedá regulovať nič ine v pS4 ako rozlišenie (čo nepomaha) , a na TV sa dá jedine vypnúť herný režim ktorý ked vypnem maju sa zapnúť všetky umele vylepšovaky na vyhladenie obrazu, to co vyrobca udava " kvazi 800 Hz" televizor na dopočitanie framov, no lenže ked ten herny režim vypnem, nič sa nezmeni, obraz rovnako bluruje, trha.
Neviem prečo ked tiež mi piše pri špecifikaci ze to ma mať kvazi umelo 200Hz. Asi musim kupiť TV kde píšu 400Hz a viac.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Uz som to pisal vyssie, trhat nemoze ani zakladny 60hz model, ked je zdroj 30fps. Ten tv len zopakuje kazdy frame 2x, tam nema co trhat. Jedine ze ten PS4 to posiela von v 50Hz co sami ale nezda. Problem bude niekde inde, alebo tym trhanim myslis nieco ine.

J5100 nema interpolaciu pohybu. Len nejaky blinking. To ti ale aj tak pri hrani nepomoze, skor naopak je to na skodu. Preto je tam ten herny rezim.
BlackFox
Medium Expert
Medium Expert

Ta interpolacia to je parameter ktory je zahrnuty v telkach co maju Post processing, resp tie co maju umelo Hz ?
Tym trhanim myslim ze ta hra realne vyzera ako 30 fps a aj to vidieť, len som chcel nejaku TV co to dokaze co najviac vyhladiť. Tj to su tie co maju udane "400+ Hz"
Ryan Giggs
VIP
VIP

To nie su tie co maju udane 400+. To s tym vobec nesuvisi, to su vymyslene cisla vyrobcov.
"Vyhladit" dokaze cokolvek co ma interpolaciu pohybu. To je funkcia vkladania polsnimkov.
Lenze v hrach je to nepouzitelne, kedze to prinasa do obrazu rozne artefakty (napr. trhanie) a takisto vyrazne zvysuje input lag. Prave nato je v TV ten herny rezim kde je toto vsetko povypinane aby ti to bezalo co najplynulejsie.
BlackFox
Medium Expert
Medium Expert

Tieto telky LG ktore udavaju Index spracovania obrazu v PMI napriklad
43" LG 43LH590V udava 450 PMI- to je nieco ako u Samsungov ten Clear Motion Rate ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano to je marketingovy nazov, suhrnu technologii pohybu. Pokiaľ ale viem, interpolaciu nema ani ten LH590.
Napísať odpoveď