Strana SaS
Re: Strana Richarda Sulíka
No neviem kde je pravda, to bola len prezentacia z ich strany, ktoru som niekde postrehol. samozrejme realita moze byt uplne ina, aj taka ako tvrdis... Ono je to ako s vierou, niekto v boha veri a niekto nie, podobne je to aj s politickymi stranami, v podstate so vsetkym
. extrem je uz ked niekto neda dopustit na zaklade vopred sebou definovanej sablony, ze ano takto to je a inak to nebude.
Emmanuel Macron v květnu ohromil Francii, nyní však popularita mladého prezidenta prudce klesá. V průzkumech za měsíc ztratil sedm až deset procent, což je nejrychlejší pád od dob Jacquesa Chiraca. Zdá se, že francouzský románek s politickým nováčkem rychle ochabuje.
-
kladiemotazky
Light Expert
no a? Toto bolo od zaciatku ocakavane a neodvratitelne. Je to kvoli dvom dovodom.beardie napísal:Emmanuel Macron v květnu ohromil Francii, nyní však popularita mladého prezidenta prudce klesá. V průzkumech za měsíc ztratil sedm až deset procent, což je nejrychlejší pád od dob Jacquesa Chiraca. Zdá se, že francouzský románek s politickým nováčkem rychle ochabuje.
1. Macron prichadza vo tazkych casoch s velkymi planmi, ktore ale nemoze uskutocnit okamzite, niektore mozno nestihne ani uskutocnit pocas jeho prveho mandatu. Toto samozrejme sposobi urcitu nevolu medzi jeho volicmi, tak ako to napriklad sposobilo pocas 1. Obamovho mandatu, pred volbami v 2012tom. Tiez nastupil v tazkych casoch a tiez mal takyto problem, dokazal to ale odvratit. Totizto ludia aj media najviac vnimaju prvych 100 dni administracie.
2. Macron zavadza pre Francuzsko velmi potrebnu neoliberalnu reformu. Co si na takejto prudkej neoliberalnej reforme treba uvedomit je, ze ma brutalny kratkodoby efekt v podobe nahleho poklesu zivotnej urovne alebo narastu nezamestnanosti, hlavne ak je aplikovana velmi rychlo. V ekonomickych kruhoch sa toto nazyva neoliberalizmus sokovou terapiou. Na Slovensku sie to mohli zazit pocas vlady SDKU-DS. Som ale presvedceny, ze je to pre Francuzsko nutne a z dlhodobeho hladiska aj prospesne, tak ako to bolo nutne a prospesne aj pre Slovensko a ostatne krajiny vychodneho bloku.
Taktiez si myslim, ze ta cast z ludi, ktori ho uz nepodporuju ho volila iba preto, lebo chceli zastavit Le Penovu. Tak isto ako u nas velka cast ludi volila Kisku aby zastavili Fica, aj ked s nim mozno neboli stotozneni.
Takze tento pokles v preferanciach bol naozaj ocakavany a nie je to nic, co by ma znepokojovalo. Jeho vysledok bol tak dobry, ze by bol bezkonkurencny aj keby tych 10% vo volbach nemal.
Som tu jediny, co ma pocit, ze kladiemotazky je nejaky plateny trol? 
-
kladiemotazky
Light Expert
Tvoj prispevok otvara hned niekolko otazok..eMPiko napísal:Som tu jediny, co ma pocit, ze kladiemotazky je nejaky plateny trol?
1. Odkedy trollovia postuju pomerne objemne prispevky plne (intelektualnejsich?) nazorov zalozenych na overitelnych faktoch? Aspon co som ja pozoroval diskusie s ocividnymi platenymi trollmi, tak takto sa urcite neprezentuju. Urcite by sa im to ani z casoveho hladiska neoplatilo a nad tym, ci by to vobec bolo ucinne by sme mohli polemizovat..
2. Kym som plateny? Kedze na ten Smer to nesedi a neviem kto iny by z mojich prispevkov mohol tazit. Nejaka osobna pomsta Tuska s Junckerom a Merkelovou voci Sulikovi?
3. Si ty troll plateny SaSkou, ked sa snazis takto diskreditovat objektivnu kritiku?
Nemyslim to nejako zle, len mas velmi zvlastny sposob diskusie. Diskutujes na celom fore na jednu jedinu temu. Snazil si sa pritom vytvorit novy topic na temu SaS, aj ked tu uz temu mame urobenu. Pri postovani pritom vobec nediskutujes o aktualnom diani, skor len velmi obsirne a zvysoke kritizujes. Ta kritika je velmi neadresna a taka nejaka nemastna neslana, vlastne ani neviem, co konkretne kritizujes, skor pises len take naznaky a dohady. To co pises ma casto alarmisticky nadych ("V SaS vladne uplna autokracia", "vnutrostranicka demokracia v SaS neexistuje"), aj ked neuvadzas preco si to myslis a sucasne politicke dianie na Slovensku sa tychto tem vobec netyka. Zaroven sa nas tu snazis presviedcat o tom, ze k SaS existuje alternativa. Toto presviedcanie ma nadych akejsi agitacie a vymyka sa tunajsej kultury diskutovania.
Takto nejako by som zhrnul svoje pocity. To o platenom trolovi som myslel skor s humorom, ale tvoja extremne defenzivna reakcia ma zaskocila. Neviem celkom co si mam o tebe mysliet, ale rozhodne sa vymykas tunajsim standardom. Samozrejme nezakazujem ti diskutovat, ani ta nejako nekriziujem, smelo do dalsich postov. Len opisujem svoje pocity z tvojej komunikacie, ktoru povazujem za zvlastnu.
Takto nejako by som zhrnul svoje pocity. To o platenom trolovi som myslel skor s humorom, ale tvoja extremne defenzivna reakcia ma zaskocila. Neviem celkom co si mam o tebe mysliet, ale rozhodne sa vymykas tunajsim standardom. Samozrejme nezakazujem ti diskutovat, ani ta nejako nekriziujem, smelo do dalsich postov. Len opisujem svoje pocity z tvojej komunikacie, ktoru povazujem za zvlastnu.
-
kladiemotazky
Light Expert
Uznavam, ze menom a stylom diskusie som tomu trosku mozno napomohol.. Kazdopadne moja reakcia nebola defenzivna, bola tiez myslena s humorom (bol som toho nazoru, ze je to ocividne z toho Tuska, Junckera a Merkelovel.. Asi zo mna standup komik nebude..
)
Vo zvysku ti musim trochu oponovat. Aktualne dianie je, ze Slovenskom otriasa pomerne vazna kriza vo vlade (aspon ju tak vladne strany prezentuju). Po pade vlady (ak pad vlady nastane), okamzite klesnu vsetky strany vladnej koalicie. Most pravdepodobne vypadne z parlamentu, Smer dosiahne historicke minimum a SNS zazije znovu prepad ako po kauze kapitan. Nieco podobne sme videli v roku 2012, kedy pad vlady uplne zdevastoval vsetky vladne strany. SDKU pochoval, SaSku poslal na hranicu zvolenia atd.. SaSka je v sucasnosti najsilnejsia parlamentna strana, Sulik je leader of the opposition (fun fact, v Spojenom kralovstve je to vysoko platena politicka pozicia) takze je dost mozne, ze dalsiu vladu by vytvoril Sulik. Preto povazujem za uplne normalne, ze sa snazim vyniest na povrch vazne problemy, ktore vnimam nie len ja, ale ktore vnimaju aj ostatni clenovia SaSky a ktore odzneli aj na sneme strany. Myslim, ze som ich dostatocne odovodnil lahko dohladatelnymi faktami ale ak nie, mozem sa k tomu vratit a rozvinut to. Mojim cielom bolo hlavne byt strucny a snazit sa nenapisat diskusny prispevok na niekolko A4iek.
To, ze som napisal, ze k SaSke existuje alternativa bola len odpoved na otazku vyssie, inak by som to ani nevytiahol. Je ale faktom, ze prichadza alternativa k sucasnej opozicii, zlozena aj z byvalych clenov sucasnych opozicnych stran (a nie,samozrejme nemyslim "jedinu skutocnu alternativu" v podobne kryptofasistov).
Vo zvysku ti musim trochu oponovat. Aktualne dianie je, ze Slovenskom otriasa pomerne vazna kriza vo vlade (aspon ju tak vladne strany prezentuju). Po pade vlady (ak pad vlady nastane), okamzite klesnu vsetky strany vladnej koalicie. Most pravdepodobne vypadne z parlamentu, Smer dosiahne historicke minimum a SNS zazije znovu prepad ako po kauze kapitan. Nieco podobne sme videli v roku 2012, kedy pad vlady uplne zdevastoval vsetky vladne strany. SDKU pochoval, SaSku poslal na hranicu zvolenia atd.. SaSka je v sucasnosti najsilnejsia parlamentna strana, Sulik je leader of the opposition (fun fact, v Spojenom kralovstve je to vysoko platena politicka pozicia) takze je dost mozne, ze dalsiu vladu by vytvoril Sulik. Preto povazujem za uplne normalne, ze sa snazim vyniest na povrch vazne problemy, ktore vnimam nie len ja, ale ktore vnimaju aj ostatni clenovia SaSky a ktore odzneli aj na sneme strany. Myslim, ze som ich dostatocne odovodnil lahko dohladatelnymi faktami ale ak nie, mozem sa k tomu vratit a rozvinut to. Mojim cielom bolo hlavne byt strucny a snazit sa nenapisat diskusny prispevok na niekolko A4iek.
To, ze som napisal, ze k SaSke existuje alternativa bola len odpoved na otazku vyssie, inak by som to ani nevytiahol. Je ale faktom, ze prichadza alternativa k sucasnej opozicii, zlozena aj z byvalych clenov sucasnych opozicnych stran (a nie,samozrejme nemyslim "jedinu skutocnu alternativu" v podobne kryptofasistov).
aka?kladiemotazky napísal:k SaSke existuje alternativa
-
kladiemotazky
Light Expert
Ako som sa uz vyjadril, do dalsich volieb pride pravdepodobne niekolko stran, zalozene na urcitych ideologiach a zlozene aj z byvalych clenov sucasnych opozicnych stran. Tieto strany chcu predstavovat alternativu k Smeru a aj alternativu k sucasnej opozicii. Hovorim samozrejme napriklad o TOSKE...beardie napísal:aka?
...Hovorim o stranach ako Progresivne Slovensko, strana Beblaveho+Mihala a dalsie. To s tou TOSKOU bol moj dalsi nepodareny zartik.
Takže hneď 6. post a už klameš, keďže žiadna alternatíva nie je (prítomný čas), ale možno len niekedy vznikne (budúci čas)
-
kladiemotazky
Light Expert
Ale coby klamem.. To len ty si myslis, ze akakolvek alternativa k sucasnej vladnej koalicii alebo k sucasnej opozicii musi mat poslanecky klub v parlamente.. Alternativa tu uz davno je, len s oficialnym prichodom sa rozhodli vyckavat. Keby chceli, mohli davno vytvorit strany. Myslim si ale, ze tato vyckavacia taktika im moze pomoct. Ci nakoniec uspeju alebo nie, uvidime..beardie napísal:Takže hneď 6. post a už klameš, keďže žiadna alternatíva nie je (prítomný čas), ale možno len niekedy vznikne (budúci čas)
A naozaj, zavadzat ani klamat nie je mojim cielom.
Ak by boli teraz vyhlásené predčasné voľby, konali by sa o pol roka. Za taký krátky čas nestihne vybudovať štruktúry ani stoka, ani PS, ani Mihal s Brblavym. Dopadlo by to ako Skok alebo 99 %
-
kladiemotazky
Light Expert
Preco si myslis, ze nebuduju struktury?beardie napísal:Ak by boli teraz vyhlásené predčasné voľby, konali by sa o pol roka. Za taký krátky čas nestihne vybudovať štruktúry ani stoka, ani PS, ani Mihal s Brblavym. Dopadlo by to ako Skok alebo 99 %
Ved nam povedz koľko vás je členov v PS, koľko z nich je preverených nekomunistov, atd. Ty máš prehľad, tak pod do toho
-
kladiemotazky
Light Expert
Ako vravim, "my v PS" s oficialnym prichodom vyckavame na najlepsiu vhodnu prilezitost. Ale to neznamena, ze zatial nebudujeme zakladne podporovatelov, infrastrukturu, povedomie, priprava na fundraising. Uz niekolko mesiacov ludia okolo PS "kampanuju" po celom Slovensku, pricom nezabudaju ani na regiony, na ktore "standardne" parlamentne strany uplne zabudli.beardie napísal:Ved nam povedz koľko vás je členov v PS, koľko z nich je preverených nekomunistov, atd. Ty máš prehľad, tak pod do toho
V sucasnosti ma uz PS taku zakladnu a povedomie, ze som presvedceny o ucasti v parlamente pri pripadnych parlamentnych volbach. A to je samozrejme len zaciatok.. PS nebude jedina prichadzajuca centristicka strana. Ak sa tie strany spoja, pridu so spolocnou kandidatkou, tak mozeme vidiet aj najsilnejsiu parlamentnu stranu.
Tej otazke s preverenymi nekomustami nerozumiem. Na co narazas? Ak na to, ze niektori ludia okolo PS sa hlasia k lavici, tak mas teda riadne obmedzeny pohlad na politicke spektrum, ak povazujes kazdeho laviciara za komunistu. A taktiez sa da cakat, ze okolo PS budu okrem praviciarov aj laviciari, kedze sa buduje centristicka progresivna platforma. Nie nejaka cisto pravicova alebo lavicova strana.
Cize ty si nejakym sposobom zapojeny v progresivnom slovensku? V tom dobrovolnickom programe alebo take cosi?
-
kladiemotazky
Light Expert
To spomenul beardie, ze "my v PS". Z mojej strany to bola iba sarkasticka narazka na neho, nakolko ja som nikde nespominal, ze mam cokolvek spolocne s PS.eMPiko napísal:Cize ty si nejakym sposobom zapojeny v progresivnom slovensku? V tom dobrovolnickom programe alebo take cosi?
Ja tu nereprezentujem ziadnu politicku stranu, politicke hnutie, organizaciu alebo skupinu ludi a vsetky nazory su moje vlastne.
Istotne? Lebo sa o PS vyjadrujes dost tak insidersky. Z kade mas tie informacie?
tak určitekladiemotazky napísal:Ja tu nereprezentujem ziadnu politicku stranu, politicke hnutie, organizaciu alebo skupinu ludi a vsetky nazory su moje vlastne.
K tým preverenym nekomunistom, je to napísané dosť jasne, ide o preverených nekomunistov, niečo také, čo ma SaSka
Ťažko veriť prezliekacom kabátov
-
kladiemotazky
Light Expert
Pokial viem, tak som nepisal nic, co by nebolo verejne zname a vyzadovalo by vnutorne informacie z PS.eMPiko napísal:Istotne? Lebo sa o PS vyjadrujes dost tak insidersky. Z kade mas tie informacie?
A este raz opakujem, neprezentujem a ani sa tu nehlasim k ziadnej politickej strane, politickemu hnutiu, organizacii alebo skupine ludi.