inteligentné hračky

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
baldorex
Addict
Addict

Re: inteligentné hračky

Príspevok od používateľa baldorex »

Ako všetko, tablet/mobil u dieťaťa je dobrý sluha a zlý pán.

Elektronika je bežná súčasť života a nemá zmysel deti pred ňou "chrániť".

Je fajn keď dieťa ovláda prácu s tabletom, hry a zábava v norme sú ok, ale dieťaťu sa treba aj venovať a ukázať čo všetko sa dá robiť.

Bohužiaľ mnoho rodičov padlo do extrému "pán", kde keď chcú mať chvíľu pokoj, dajú decku do ruky tablet a ono je 4 hodiny na youtube a čumí na mášu a medveď.

Ale dá sa to aj inak, napríklad dať do tabletu omalovánky a spolu s dieťaťom vyberať farby vypĺňať. Primitívna príprava na prácu s grafikou, rozvíjanie kreativity, učenie sa farieb atď...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

s tym suhlasim, len je tam velmi tenka hranica ked dieta este pouziva tablet s rodicom alebo pod kontrolou a medzi tym, ked zisti, ze sa na nom daju pozerat videa a hrat hry.
vychova toho dievcata bola uplne v poriadku, ma aj surodenca ktory tomu nepodlahol vobec nakolko ako pise aacid je radsej vonku a hra futbal a pod. velmi zalezi na povahe dietata a tam uz ide faktor vychovy trosku bokom
emilka
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa emilka »

povaha dieťaťa sa z veľkej časti formuje na základe toho akú výchovu dostáva, aj keď je pravda že základné povahové črty má dieťa vrodené ale aj tak si myslím že nie je možné aby do toho spadla sama od seba :)
presne také aktivity ako píše baldorex som mala na mysli, rozvíjanie dieťaťa je určite dobré nie len formou počítania matematiky ale napríklad aj rozvíjania kreativity :)
iLoveCurry
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa iLoveCurry »

ja teda nemám deti ešte, ale myslím že keby som mal nejake vychovávať tak by som sa takýmito hračkami asi problém nemal, ak teda chápem presne o čo ide :D je naivné si myslieť že v tejto dobe deti neprídu do kontaktu s tabletmi a mobilmi etc. takže im je určite dobré im vysvetliť že sa to dá aj rozumne využívať :) bez tak sa začnú zachvíľu vyuzívať tablety a podobné veci v dennej praxy aj v školách počas výuky
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

ako zamestnávate svoje dieťa keď sa mu nemáte fakt čas venovať napr. keď varíte, máte nejaké papierovačky apod.?
kajko21
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa kajko21 »

ja mám 6 ročnú dcéru a zvykne sa zabaviť s tabletom aj úplne sama nachvíľu ale dokúpil som jej také multifunkčné pero čo mi známa poradila - magicpen sa to volá, ale inak ak máš psa tak je veľmi fajn (odskúšané) "vyhnať" dieťa vo so psom ak je to možné :D
Napísať odpoveď