Skontrolujte nastavenie WAN

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Duressae
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Skontrolujte nastavenie WAN

Príspevok od používateľa Duressae »

Rozpisem celu situaciu.

Takze vcera bol u mna kamarat po 3 rokoch kedze pracuje v Rakusku velmi tu nieje rozpravali sme sa o tom ze niekedy by mi vyhovovalo sa pripajat z vonku do mojho PC cez RMD.

On povedal ze treba nastavit na routri aby ked sa pripojim cez vonkajsiu IP aby automaticky ma presmerovalo do PC na ktorom chcem pracovat lebo v sieti su 2x PC cez LAN a Notebook a 3x mobil cez Wifinu. Uz pri tomto som sa tvaril ze asi nevie co robi ale veril som mu kedze on je programator tak asi tak hlupy nebude

No tak sa pripojil mi cez WEB do routru tam vybral Broadband tam su nastavene prvi riadok - ADSL a druhy riadok - VDSL on medzi to pridal pod nazvom test nejake nastavenie co sa priradilo do tabulky medzi ADSL a VDSL. potom porobil nieco aj v sekcii routing ale to som si nejak nevsimol kedze som mal telefonat.

Uz nejake to tusenie mi hovorilo v nat je Port Forwarding preco nerobi nejake to nastavenie tam. Takze on dal save a povedal teraz by to uz malo ist ale vsimol som si ze ikona internetu ma zlty trojuholnik v nom vykricnik hovorim mu pocuj ide mi internet skus nacitat google v novej karte. jasne nepodarilo sa pripojit k sieti skontrolujte nastavenie DNS .......... Tak som mu povedal ze daco asi zrobil zle on uz vtedy sa tvaril ze aha tak som to asi posral no a po pripojeni sa do routru pisalo ze Router ***Typ*** sa nemoze pripojit k sieti. Skontrolujte nastavenie WAN alebo kontaktujte ISP.

Ja chcem vediet co mam skontrolovat alebo ako mam prist na chybu co nastala bez toho aby som hned musel resetovat Router a znova ho konfigurovat kedze to by bola najlahsia cesta ale ja chcem vediet dovod / pricinu chyby aby som do buducna vedel.

//autoeditácia príspevku (16 Aug 2017, 7:51)
Vysvetlil som vam to sice ako idiot ale inac to fakt sformulovat momentalne neviem kedze robim z domu tento tyzden a internet je premna ako nafta pre kamionistu bez toho sa nepohnem
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Skontrolujte nastavenie WAN

Príspevok od používateľa beardie »

Zvoľ naspäť ADSL/vdsl miesto toho test
Duressae
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Ten test je vymazany.
ako zvolim naspat ked v edite maju obe zaskrnute Active.

a posledna otazka moje tusenie bolo spravne mal ist cez Port Forwarding ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

tazko ti poradit konkretne, ked si ani nenapisal typ
zvol skratka to pripojenie, ktore si tam mal predtym, ak ho needitoval, tak by to malo fungovat

ano, treba ist cez port forwarding
Duressae
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Typ je Zyxel VMG1312
a este stale sa mi to nepodarilo obnovit lebo neviem ako :) kedze tie dva veci su vraj aktivne a podla vsetkeho nic needitoval

//autoeditácia príspevku (18 Aug 2017, 1:46)
Podarilo sa mi to spojazdniť ale chcem sa vratit este k tomu port forwardingu.
V obrázku som odfotil co mam nastaviť nechapem tym portom ale mam prideliť alebo ako zistiť aky port mam použiť (tieto nastavenia som nikdy nerobil) WAN IP myslia vonkajšiu IP routra chapem spravne ?
Prílohy
IMG_2835.PNG
Napísať odpoveď