Led H4

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Led H4

Príspevok od používateľa gego »

Zdravim hosi , zhanam led ziarovky konkretne H4 , nejde mi ani tak o svietivost ako o spotrebu ako v byte ked je ekvivalent 100 w ziarovky napriklad 12w ledka ci nieco podobne sa da poriesit v ramci H4 55w , cize svietivost aby bola cca taka ista ale W aby boli cca tych 15 w , je nieco take vedel by mi niekto poradit ? Preco to riesim ? No lepsie zmenit ziarovky ako zhanat silnejsi alternator
melonSVK
King
King

Re: Led H4

Príspevok od používateľa melonSVK »

Si robis srandu? Dve ziarovky ti zoberu tak 8A pri 12V, alternator ti vyrobi radovo 60-70A. Co tam mas zapojene, UV lampy a pestujes rastlinky?

Inak pokial viem, tak zatial ziadna LED ziarovka (alebo len uplne minimum z nich) nema homologizaciu do auta a navyse, co som cital nejake testy, tak svietivost je horsia oproti klasickym halogenkam.
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

A to si kde čítal?
Svietivosť je lepšia. No problém je s teplotou farby a v prípade dažďa tak potom dochádza k stavu,že sa zdá ako keby tie led nesvietili.
Už takmer rok používam LED od NSSC.
Bežné svetlo má teplotu okolo 3700-4000 k. Pokiaľ sa však použijú LED s teplotou 6000k čo je studená biela tak pri daždi a mokrej vozovke dochádza k pocitu,že svetlo nesvieti.
Ale toto nie je problém. Vždy sa dá dohodnúť s predajcom na požadovanej farebnej teplote.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ja osobne by som do LED žiaroviek nešiel, pokiaľ ich chceš v klasických parabolách používať. Svetelný kužeľ stojí za prd, nesvieti to tam, kam by to svietiť malo. A ten čo pôjde proti tebe, by ti tie LEDky najradšej zarazil niekam veľmi hlboko. Mal som tú možnosť si ich vyskúšať v jednom aute. Bola to katastrofa. A keď išlo to auto oproti mne, tak ma oslepil. A to boli svetla nastavené ak, ako keby mal naložený kufor, aby svietili viac dolu ku ceste. Skúšal som Tie H7 LEDky aj v čočke. Svetelný kužel bol lepší ako v parabolách, ale inač žiadna sláva. Očakával som od tých LED žiaroviek ďaleko viac.
farnell
Star
Star

Ja odporúčam buď NSSC od predajcu Xetron na Alibaba. Tie používajú čipy od Philips alebo teda ich ekvivalent.
Sú vhodné do svetlometov s parabolami. Majú slušne doriesenu ohniskovu vzdialenosť tak aby sa čo najviac približovali k klasickému vláknu.
A do projektorov odporúčam LED s čipmi XHP70 od Luija.
Tie sú do rojektorovych svietidiel vhodnejšie z toho dôvodu ,že LED čipy osvetľujú 360° a nemajú tak "slepé" miesta.

Sám mam však v projektoroch menej vhodné NSSC H11 a úplne mi to postacuje.

NSSC a Luija sú overené a nielen mnou.

To propagačné či testovacie video čo si dal sú sračky a nie LED.
Stačilo mi prečítať iba názvy použitých LED náhrad.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

To su ale prestavbove kity, to uz tam moze rovno dat HID. A navyse, tie budu zrat este viac ako 55W. Predpokladam ze autor chce nieco taketo - https://www.alarmshop.sk/led-ziarovky-h ... 45300.html

Svietivost 700lm, zhruba polovicna oproti klasickym ziarovkam.
farnell
Star
Star

No a má nižšiu svietivosť.
Takže čo tým dosiahol?
Navyše mi chces tvrdiť ,že ta prestavbova sada ktorá sa "iba" vloží to pôvodného otvoru a "iba" sa pripojí ku konektoru zoberie viac ako konvencna žiarovka?
Tak potom načo sa montujú do áut LED sady ak nie práve kvôli zníženiu odberu?
Merať to nebudem. Pre mňa je podstatna svietivosť a tu som dosiahol.
Dokonca som si luxmetrom zmeral svietivosť LED vs. bežný reflektor.
A dospel som k zisteniu ,že na tú istú vzdialenosť LED v projektore vydáva nižšiu intenzitu ako bežná žiarovka v parabolickom svetle. Kde teda nemá zmysel toto riešiť.
Tie NSSC ako som vravel sú overené a dokonca v niektorých prípadoch ty odvážnejší nimi prešli cez STK.

Na koniec dodám iba jedno.
Mne je jedno čo si tam dá.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ked chce ledky, nech si kupi Audi A8 s ich Matrix svetlami, tam to svetlo dosahuje svietivost tesne cez 2000 lumenov. Alebo potom nieco s laserovymi svetlami, ale tam sa ten laser pouziva len na dialkove svetla, normalne svetla su tiez ledky.
farnell
Star
Star

To je ako keby si povedal "keď chce zmrzlinu , nech si kúpi stroj na zmrzlinu" [emoji23][emoji23][emoji23]
heker
Redeemer
Redeemer

Ano, da sa to aj tak napisat. Alebo sa to da aj tak ludovo: z hovna bic neupleties :)
farnell
Star
Star

No v prípade toho čo sa mu tam snaží dakto cpat tak to platí do bodky.
Ja som riešil svietivosť projektorov na Toyota Auris a s tým čo tam mám som rozhodne urobil značný progres.
Navyše LED ktoré som tu spomenul sú reálne odskúšané, funkčné a hlavne nič z toho čo tu dakto popisuje sa nepotvrdilo.
Dokonca som osobne pred svojou Toyotou šiel iným autom a ani zo zadu nedochádzalo k oslnovaniu. A bolo jedno či je to auto s takýmito LED nalepené na kufri alebo 50m za.
Navyše je veľa koncernových LED setov ktoré sú ďaleko horšie a osvetľujú protiidúce vozidlá.
Problematický je hlavne prechod cez horizont.
Jednoducho , kto neskusi neuverí.
Najlepšie je ak je dakto múdry od klávesnice.
heker
Redeemer
Redeemer

Za najlepsie povazujem dat vylestit svetla, vymenit paraboly (mozu byt vysvietene), pripadne cele nove svetla (trebars cez susedovu PZP) :P
farnell
Star
Star

Nepomôže. Na svietivosť projektorov a niektorých parabol od Toyota sa sťažuje veľa ľudí.
Dokonca aj samotný predajca v Toyote v tomto bol so mnou za jedno.
Mal som nové svetlomety a až po výmene za LED náhrady som konečne bol so svietivostou spokojný.
To nie je výmysel to je fakt.
Darmo budem dakomu vysvetľovať ako to je keď sám nevidel stav pred a po.
heker
Redeemer
Redeemer

Neviem o akom aute sa konkretne bavime. Napriklad VW, Skoda, Audi ci BMW pouzivali projektory Hella, tie sa dali normalne kupit a vymenit. Napada ma napriklad Hella G4 co boli bixenony pasujuce do niekolkych aut.
farnell
Star
Star

Ja mám konkrétne Auris. A reč s predajcom bola o Yarise. Navyše ani LED paket u nových Toyota nestojí za veľa.
Ale ako som vravel. Mám to už poriešené.
Navyše mňa VW koncern neláka. Som na japoncov a neľutujem.
LED v noci
Ak ma dakto presvedčí o tom,že toto osvetlenie oslnuje tak ich dám hneď preč zo svetlometov.
Hranica svetla je tak 50 cm od povrchu.
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Ty si smiesny. Ja mam najnovsi Auris s klasickymi svetlami, v noci nemam najmensi problem a svieti to uplne normalne na ziarovkach.
farnell
Star
Star

Vaaažne?
A kde si vyčítal,že sa bavím o najnovšom Aurise?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

iba technická - potvrdzujem, že staršia generácia Aurisu svieti dosť napikaču :) (mám tam žiarovky od Osramu, najvyššia rada čo sa v mojej pätici robí - bez toho to bolo úplné peklo).
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

farnell napísal:Ja mám konkrétne Auris. A reč s predajcom bola o Yarise. Navyše ani LED paket u nových Toyota nestojí za veľa.
Ale ako som vravel. Mám to už poriešené.
Navyše mňa VW koncern neláka. Som na japoncov a neľutujem.
LED v noci
Ak ma dakto presvedčí o tom,že toto osvetlenie oslnuje tak ich dám hneď preč zo svetlometov.
Hranica svetla je tak 50 cm od povrchu.
No napríklad s týmto nesúhlasím. Neviem to síce globalizovať, ale s LED v corolle som maximálne spokojný.
farnell
Star
Star

Ešte raz.
Toyota Auris I
Toyota Yaris súčasný model alebo jeden z posledných.
Nikde som nepísal o Toyota Corolla, či o novom Aurise.
Takže či ty súhlasíš ale nie je irelevantne.
Dokonca už som čítal aj o sťažnostiach na svietivosť LED paketu na CHR ktorý nie je práve najlacnejší.
Samozrejme sú ľudia ktorý povedia stačí mi to a iní zas povedia,že to svieti slabo.
Ak porovnam svietivosť na Suzuki Swift s parabolou a Toyota Auris I (nie aktuálny model tam nemám vedomosť) s projektormi tak je to na Toyote tragédia.
Ak sa dobre pamätám tak nie si prvý čo sa na Corolla LED paket nesťažuje a naopak ho chváli.
Takže ako vidíš, neglobalizujem.
Napísať odpoveď