Odrootovanie androidu bez dátového portu
-
217blaster217
Medium Expert
Odrootovanie androidu bez dátového portu
Zdravím, vyše roka dozadu som sa pýtal či sa dá android odrootovať v prípade reklamácie, či je bezpečné spraviť root týždeň starého mobilu, dospeli sme k záveru že vrátením stock firmware... A šanca ze sa pokazí usb je 1:1000, no tak sa mi pokazila dátová časť micro usb na zenfone ze500kl (Z00ED) a to je dôvod reklamácie okrem pár ďalších drobností, a vážne rozmýšľam jak mam teraz nahodiť stock, nejde adb, nejde fastboot, a z recovery celý firmware tuším nahodiť nejde, budem vďačný za každý dobrý nápad
taktiež by som potreboval nejak zamknúť bootloader
Re: Odrootovanie androidu bez dátového portu
Kedze mas hw problem, tak myslis, ze pri reklamacii budu skumat root telefonu?
-
217blaster217
Medium Expert
To neviem, nad tým som sa nikdy nezamýšľal ale predpokladám že by mohli zvaliť tú nefunkčnosť na custom rom
Sice mas pravdu, tam sa mozu s radostou chytit toho rootu, aby odmietli reklamaciu. Asi s tym moc neurobis. Mozes skusit reklamaciu a ak ju zamietnu, tak si daj ten usb port vymenit v dakom servise mobilov, vymeny pri Samsungoch stali okolo 30 az 40 eur.
-
217blaster217
Medium Expert
asi to tak aj spravím, oplatí sa mi inak napísať do reklamácie aj ostatné vady, napríklad teraz jak bolo teplo 2 týždne dozadu sa mi v tieni alebo vo vačku aj 8 krát za deň vypol, mikrofón ide pofidérne, repráčiky ešte pofidérnejšie...
Vypinanie by primarne riesili nahratim noveho a cisteho firmware, cize tam by si uz ten root zrejme vsimli.
-
217blaster217
Medium Expert
to je pravda, ale tak mi napadá že ak by to chceli spraviť tak by najprv museli opraviť to usb a keby ho uz opravili a potom to zistili tak by mi ho mohli vrátiť opravený
no, nebudem radšej riskovať, eventuálne ak mi ho za mesiac vrátia z opraveným usb, môžem skúsiť zahladiť stopy po roote a potom dať ešte raz reklamovať na vyriešenie ostatných vád 
//autoeditácia príspevku (17 Aug 2017, 15:18)
MÁM TO, ešte som sa rozhodol že sa stým budem hrajkať a rozmýšľať nad možným riešením, a mám to
1. nainštaluj Flashify
2. flashni cez neho stock recovery.img
3. daj v SU complete permanent unroot
4. cez pôvodné recovery flashni stock rom
5. profit!
//autoeditácia príspevku (17 Aug 2017, 15:18)
MÁM TO, ešte som sa rozhodol že sa stým budem hrajkať a rozmýšľať nad možným riešením, a mám to
1. nainštaluj Flashify
2. flashni cez neho stock recovery.img
3. daj v SU complete permanent unroot
4. cez pôvodné recovery flashni stock rom
5. profit!
Najsrandovnejsie bude, ak ti telefon vratia nepraveny s tym, ze si si sam mechanicky poskodil usb port a zaruka sa na to nevztahuje 
-
217blaster217
Medium Expert
to by ma zabilo
neviem ake čari by som musel spraviť aby som si ho znovu rootol, custom recovery a rom, a týchto zenfonoch to ide sakra ťažko aj ked usb máš 
//autoeditácia príspevku (23 Aug 2017, 12:40)
boha aj tak to nevyšlo, teraz nemám ani použitelny OS a oprava stoji v ich autorizovanom servise 60€
myslíš že by sa to dalo niekde lacnejšie nez v alze ?
//autoeditácia príspevku (23 Aug 2017, 12:40)
boha aj tak to nevyšlo, teraz nemám ani použitelny OS a oprava stoji v ich autorizovanom servise 60€