Panoramatická strecha - výmena

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
host5
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Panoramatická strecha - výmena

Príspevok od používateľa host5 »

Zdravím,

riešil už z vás niekto výmenu panoramatickej strechy? Po poslednej víchrici v Bratislave som ráno našiel 3 metrový konár na aute a musela to byť neskutočná rana, lebo celá strecha je rozbitá. :( :(

Základné poistenie to asi nepokryje. Zaujíma ma cena výmeny, ako dlho budem bez auta a predpokladám, že to vymení to iba autorizovaný servis.

Jedná sa o Mitsubishi ASX 2012.

Ďakujem vopred.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Panoramatická strecha - výmena

Príspevok od používateľa heker »

Cena strechy bude mozno niekde okolo 1000-1500 eur, mozno aj viac. K tomu moze byt dalsi material ako tesnenia, pripadny mechanizmus a motor na otvaranie. Robota tiez nebude lacna, asi malokto sa do toho pusti, cize ako pises - autorizovany servis. Vichrica bude hodnotena ako zivel, cize PZP neplati, jedine havarijna poistka. Na takom aute nemas havarijnu poistku?
host5
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Nemám, auto som len pred dvoma týždňami celé splatil a akosi som sa k tomu nedostal, alebo pravdu povediac havarijnú som neriešil keďže jazdím len krátke cesty a nechcel som platiť ďalšie peniaze kým si nespravím nejakú lepšiu rezervu.

No ale nevyplatilo sa :smt017 .

Tak skúsim zajtra servis, čo na to povedia. Sú to riadne pálky :?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

podla mna sa bude cena pohybovat na dvojnasobku toho, co pisal heker
heker
Redeemer
Redeemer

Prave pozeram, ze to na Skodu stoji panorama okolo 1200 eur. Cize pri ASX by to mohlo byt kludne aj 2000 eur a to kto vie co bude este poskodene, ci nebude treba striekat mostik alebo co.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kolko ti povedali cenu??? To ma zaujima, ze kolko si za nieco take pytaju.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Navštíviť vrak na vyrabovanie náhr. dielu ? Ja bych asi prdel na panorámu a zaslepil to pevnou strechou.

https://auto.bazos.cz/inzerat/78359129/ ... hi-ASX.php
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

host sa neozval..mozno dostal infarkt po oznameni ceny opravy
host5
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Čaute,

ako píše guess skoro som odpadol. Samotná panoráma stojí 1600€ a nejaké drobné bez DPH konkrétne pre moje auto. Plus k tomu ešte rôzne príslušenstvo na montovanie a ďalšie časti, ktoré sa pohybujú v cene od 5-40€ a plus robota cca 200€. Vymieňa sa to 6,5 hodín, čiže skoro celý deň.

Servis hovoril, že možno bude nejaká zľava 10-15%. Je to strašná pálka a to auto mám len 4. mesiac :cry: . Už aj idem hľadať tému o havarijnom poistení, lebo za takú sumu som mohol mať poistenie na 5 rokov a bez starosti :smt017 .

Držte palce
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Len tak zo zaujimavosti - niektore PZP ponukali rozne pripoistenia, uistil si sa ze nie je sposob ako nieco taketo uhradit z PZP?
A ak nie, mozno by to slo z poistenia osoby/subjektu zodpovedneho za skodu. Mozno sa jednalo o verejne priestory ktore spravuje ci uz mesto, pripadne sukromny majitel/spravca. Je mozne ze maju uzatvorene poistenie prave pre taketo pripady. Tu je ale dolezite aby si mal skutok patricne zdokumentovany. Za pokus by to stalo.
heker
Redeemer
Redeemer

Kazda poistovna ta posle do prdele - oznacia to ako zivel a cau. Vonkoncom ti to nezaplati mesto, pretoze je zelen na jeho uzemi. A tiez ani PZP. Jedine havarijne poistenie.
host5
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Andi_Cibula napísal:Navštíviť vrak na vyrabovanie náhr. dielu ? Ja bych asi prdel na panorámu a zaslepil to pevnou strechou.

https://auto.bazos.cz/inzerat/78359129/ ... hi-ASX.php
Pozerám, že to ASX ma pravdepodobne tiež panorámu, žeby som skúsil zavolať ako to rozobral? :D
STomko napísal:Len tak zo zaujimavosti - niektore PZP ponukali rozne pripoistenia, uistil si sa ze nie je sposob ako nieco taketo uhradit z PZP?
A ak nie, mozno by to slo z poistenia osoby/subjektu zodpovedneho za skodu. Mozno sa jednalo o verejne priestory ktore spravuje ci uz mesto, pripadne sukromny majitel/spravca. Je mozne ze maju uzatvorene poistenie prave pre taketo pripady. Tu je ale dolezite aby si mal skutok patricne zdokumentovany. Za pokus by to stalo.
Volal som do Kooperativy a nemám pripoistený živel. Iba batožina a ešte jednu vec (nespomeniem si teraz akú).
Neviem ani ako by som to dokazoval odkiaľ ten konár priletel. Myslím, že tak ako Heker hovoril, že je to živel a to ide z havarijnej.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

heker - neviem kde konkretne sa to stalo. Napriklad pri nasom bytovom dome je zelen pri dome v sprave spravcu. Stromy su casto nad parkujucimi autami. Ak by pri burke padol strom na jedno z aut, preco by to nemohlo byt preplatene z poistky spravcu, ak ma pokryte prave aj zivelne katastrofy? Ved aj poistenie domu ci domacnosti si casto ludia pripoistia pre poskodenie zivlom.

Samozrejme, nieco ine je ak nie je mozne dokazat kto je vinnikom, co bude asi prave tento pripad.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ten tvoj spravca ma aku poistku??? Predpokladam, ze ma poistenie nehnutelnosti a to bude teda bytovy dom, nie zelen okolo. Teda bude poisteny bytovy dom ako nehnutelnost a este mate invidivualne poistenu domacnost, cize vybavenie toho co je v byte. Aka poistka sa vztahuje na stromy okolo bytoveho domu???

Je tu vsak ina situacia - strom je na pozemku, ktory spravuje spravca domu, teda by mal niest zodpovednost za tento strom, za jeho udrzbu atd... Ale to by bolo zrejme na dlhe lakte, konkretne by to skoncilo na sude a kto vie, ze ako by to dopadlo.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Myslel som to tak ak sa jedna o sukromny pozemok.
Jeden clanok, stary asi 2 roky:
https://mynitra.sme.sk/c/7908748/mesto- ... plati.html

Samozrejme, ak tam nebolo jasne, odkial to spadlo, a nebolo to zdokumentovane, sanca je nulova.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Volal som do Kooperativy a nemám pripoistený živel. Iba batožina a ešte jednu vec (nespomeniem si teraz akú).
Neviem ani ako by som to dokazoval odkiaľ ten konár priletel. Myslím, že tak ako Heker hovoril, že je to živel a to ide z havarijnej.
Pozeral si aj do zmluvy? Kooperativa dávala k PZP aj pripoistenie na živel (ja som to mal na aute v cene PZP).
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

1. Tiez sa pripajam k tomu, ze treba skontrolovat zmluvu k PZP, ci nahodou nema pripoistenie na zivel
2. Spravca moze zaplatit skodu, ale teraz je uz podla mna neskoro. Viem o pripade ked spravca budovy zaplatil za poskodenie auta spadnutym snehom, no to sa riesilo tak, ze bola privolana policia priamo k autu este ked na nom bol ten spadnuty sneh. Policajti to zdokumentovali a mohol sa zacat proces vymahania skody, ktory sice trval par mesiacov ale podarilo sa.
host5
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Pozeral som zmluvu a zivel tam nemam, plus ked som tete na telefone nadiktoval cislo mojej PZP zmluvy, tak tiez povedala, ze zivel tam nemam. A suhlasim, ze teraz dokazovanie by uz asi nebolo mozne.
Napísať odpoveď