Chromecast (príp. alternatíva) na pozeranie filmov z USB

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Chromecast (príp. alternatíva) na pozeranie filmov z USB

Príspevok od používateľa Hensym »

Nazdar, je možnosť, ako na telke, ktorá neprehrá film z USB pozerať plnohodnotne film aj s titulkami, prehrávaný povedzme na PC?

Chromecast vie krásne "streamovať" YouTUbe video, hudbu a aj celú obrazovku z Google Chrome z PC do TV. A stojí dosť málo. Dokonca vraj sú spôsoby, ako si na tom pustiť aj film z PC (aj keď neviem, či je to plnohodnotné, a či to pôjde aj s titulkami). Je prípadne niečo ako Chromecast, cenovo dostupné, ale priamo prispôsobené na toto?

Mám skúsenosť aj s Xtreamerom, ten je super, ale už je trošku drahší. :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Re: Chromecast (príp. alternatíva) na pozeranie filmov z USB

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Akekoľvek MMC z Činy. Alebo micro/mini PC.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Do Chrome je plugin pre Chromecast vola sa Videostream a cez to prehras na TV akékoľvek video. Par krát som to použil, ale není to také pohodlné ako nejaký iný externý prehrávač. Predsa len zapnúť si film ovládačom je jednoduchšie ako zapnúť notebook a púšťať to cez Chrome.
smajlo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa smajlo »

Ja pouzivam videostream pravidelne. Hlavne ked som si prave stiahol film, komp je teda zapnuty, dam len prehrat a pozeram. Nemusim este kopírovať na usb.
Dalsia vyhoda je ze napriklad takto viem cez Chromecast pozerat filmy v HEVC kodeku. Aj ked mi ho telka nepodporuje.
Ryan Giggs
VIP
VIP

To vies vsetko s akymkolvek MMC, ktore je ale navyse univerzalnejsie.
Hensym
VIP
VIP

Už som to skúšal, ono sa to dá aj bez pluginu, keď sa video presunie do Chromu a prehráva sa v osobitnom tabe. Dokonca som mal strach z .mkv súboru, ale na moje prekvapenie stačí súbor premenovať na .mp4 a ide to. :D Každopádne, neprehráva titulky, ale to zrejme tento plugin vyrieši, či? (mám na mysli externé .srt)

A ake máte skúsenosti, stačí bežný router (základ od UPC) na prenos HD videa? (väčšinou sťahujem HD-LQ súbory, čiže <3GB)
To, že bude zapnutý notebook mi vôbec neprekáža, ja som zvažoval aj klasický HDMI kábel, len práve by som to chcel bezdrôtovo.

Ryan: A máš nejaké konkrétne na odporučenie?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Trebars Nexbox A95X (s chipsetom Amlogic S905X), tie zacinaju na cca 30 eur, 2GB verzia nieco cez 40 eur. Mas tam Kodi (XMBC) kniznicu, rozne stremy cez pluginy (od Markizy, Jojky, STVcky... az po sporty, erotiku a neviem co dalsie). Podporuje vdaka pluginu automaticke stahovanie titulkov napriklad z titulky.com, je tam YouTube, prehliadaca, Facebook a neviem co dalsie.

https://www.aliexpress.com/item/NEXBOX- ... 76297.html
Hensym
VIP
VIP

To vyzerá super, ako je to s AliExpresom a nákupom do 50€? Väčšinou kupujem iba pár eurové blbosti. Nestopnú mi to?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Stupnu. Zaplatis tam clo a poplatok okolo 10 eur. Tu to mas za 36 eur (2GB RAM a 8GB verzia), ale nevidim, ze ci je to aj z EU skladu.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Hojkove riešenie použivam denne už asi pol roka a nedam nan dopustit. Odporučam plugin Cinema Stream CZ/SK , je tam potreba kupit VIP učet na webshare za 2€ mesačne ale nič nieje lepšie ako v noci prispatý to zapnut vybrat si film/serial podla žanru/hodnotenia na CSFD a pozerať ho v fullHD a nesrat sa so sťahovaním a kopírovaním. Donedavna bol zadarmo sosáč teraz ho spoplatnili za 16e/rok ale kvalitou sa Cinema Streamu nevyrovná. A niekde som videl navody ako ho mat zadarmo ale neskušal som, 2€ ma nezabijú a dal by som zato kludne aj 10. Sú tam dokonca aj blue-ray a 4k filmy ale nato treba mať net/telku
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ak sa k niecomu takemu pripojo NAS alebo USB/sietovy disk, tak celu kniznicu moze mat aj na disku. Okrem inejo je tam aj podpora online streamov, platenych sluzieb ako Netflix a tak dalej, moznosti su naozaj siroke a myslim, ze z fora ten prehravac vlastni hadam aj 10 ludi.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Hlavne je uplne jedno, ktory prehravac kupi. Ono to je vsetko na jedno kopyto. Staci si vybrat.
jukel
Professional
Professional

Dovolim si s tebou nesúhlasiť Nexbox svoj OS pravidelne aktualizuje a opravuje bugy. Kamarát má tiež krabičku z číny od iného výrobcu a ten sa na také dačo vykašlal a doteraz nemal žiadny update a jeho hlavné menu vyzerá ako z 90 rokov. Ak zapneš hned kodi tak ti to moze byt jedno ale napr appky ako Youtube, Twitch, Netflix používam cez Android appku lebo tie na Kodi sú zlé
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Az na to, ze ten Nexbox ma sice nove firmware verzie, ale nie cez OTA. Je nutne ho stiahnut z webu (ukladaju to na Mega) a potom podla verzie 1/2GB RAM, 8/16GB ROM nahodit spravny firmware cez USB Tools, resp. sa rozlisuje este podla typu wifi cipu. Cize v tomto smere komplikovanejsie. Kazdopadne aj bez tej aktualizacie je to pouzitelne uplne v pohode.
jukel
Professional
Professional

Neviem čo presne je OTA ale systém sa mi aktualizoval sám bez krokov čo si popísal ty. Naposledy to bolo asi 2-3 mesiace dozadu takže je možné že už sú aj novšie, ktoré treba stiahnúť ručne.

Vieš mi prosím hodiť link ? System mi piše že je aktualny, chcem si porovnať verziu s tými na Mega
Hensym
VIP
VIP

Ten Nexbox ma riadne oslovil. Mám otázku pre tých, čo ho majú.

Oplatí sa priplatiť za to QWERTY diaľkové, alebo je to nepotrebné/nepraktické?
Oplatí sa priplatiť za 2GB RAM verrziu? (O uložisko mi vôbec nejde, a keď tak, tak sa mi doma povaľuje 32GB SD) - chcem to na 720p filmy, YouTube a Spotify

A ešte k byrokracii, ako sa rieši to stopnutie a CLO. Príde mi nejaký list poštou, že mám niečo uhradiť, a keď uhradím, tak to pošlú? O koľko sa pretiahne doručenie?

Ďakujem
jukel
Professional
Professional

Ak chceš diaľkové si zober, neviem ako vypadá. Dlhé texty zadávam cez appku na mobil ( len v prípade kodi, na androind OS som appku nenašiel ). Určite ber 2GB verziu, sam som hladal krabičky aj s 3-4GB ale tie idu od 100€ a zasa až tak nevyhnutné to nieje dá sa fungovat aj s 2GB, 1GB je málo.

Príde ti domov list z colnice, mailom im pošleš výpis z Paypalu ze si za to platil povedzme 30€ oni ti poslu fakturu na 10€ vyplatiš a balik ti to poslu poštou
emik
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa emik »

ja mam tento 2/16 GB za 42€ odoslane z talianska, doma po objednani za par dni, staci dokupit www.sosac.info nastavit podla navodou a je. , zatial spokojnost velka...
X96 Android 6.0 TV Box Amlogic S905X Max 2GB RAM 16GB ROM Quad Core WIFI HDMI 4K*2K HD Smart Set Top BOX Media Player T3 Gamepad
http://s.click.aliexpress.com/e/2fi66Q7
(from AliExpress Android)

Odoslané z Redmi Pro pomocou Tapatalku
Ryan Giggs
VIP
VIP

jukel napísal:Dovolim si s tebou nesúhlasiť Nexbox svoj OS pravidelne aktualizuje a opravuje bugy.
To robia aj ini, činski vyrobcovia. Plus existuje komunita, ktora robi alternativne FW, ktore su lepšie ako original a pravidelne sa o to stara. Takže nie je s čim nesuhlasiť. :wink:
Napísať odpoveď