trvale zalohovanie udajov-Usb kluc /flashka/

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

trvale zalohovanie udajov-Usb kluc /flashka/

Príspevok od používateľa gogo956 »

Zdravím, ako je na tom prosim vas flashka z hladiska zivotnosti udajov za predpokladu ze nebude pouzivana?
Tj udaje sa raz zapisu a kvoli eliminacii elektromagnetickeho vplyvu ulozia najprv do hlinikoveho boxu,ten do toho sacku s pokovenou vrstvou a cela sa to ulozi do ocelovej skrinky. Udaje by mali byt 100percentne citatelne aspon 10rokov-ocakavam.
Vas nazor? nejake napady na zlepsenie?

dakujem
heker
Redeemer
Redeemer

Re: trvale zalohovanie udajov-Usb kluc /flashka/

Príspevok od používateľa heker »

Moj nazor je taky, ze je to elektronika a zvlast flash pamate su dost kazive. Urcite viac ako disk. Isto sa nejeden z nas stretol s tym, ze sa mu pokazil usb kluc, zo dna na den. Mne uz niekolko. Daleko mensoa sanca je na poskodenie disku, aspon co mam ja skusenost.

Ak sa bavime o dakej velmi dolezitej zalohe, tak by som rozmyslal nad inym ako nad usb. Ak uz na usb, tak potom zalohovat na dve rozne usb, aj ich mat ulozene na dvoch roznych miestach.

Tu ma ale napada otazka, ze preco nepouzit cloud a napriklad automaticke zalohovanie? Kludne vytvorit novy ucet na Google Drive (Disk) a tam zalohovat. Popripade ak ide o firmu, tak Google Driver + vlastny server (alebo NAS).

Z hladiska 10 rocnej citatelnosti by som rozhodne stavil na online cloud sluzbu vysokej kvality akou je napriklad Google Drive a druha zaloha by bola napriklad na spominany usb kluc. To usb sa ti moze kludne pokazit, ale ze prides o data na Googlrle Drive, tak ta sanca je miziva.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Re: trvale zalohovanie udajov-Usb kluc /flashka/

Príspevok od používateľa gogo956 »

Dakujem za nazor. Udaje budu ulozene aj na cloude, ale chcem aby boli zalohovane aj na dalsom mieste a poruke aj v pripade vypadku netu. Skusim to teda dat na dva male hdd./ je jasne za viacero to malo byt aj tych flashiek
Napísať odpoveď