projektory
projektory
ahojte
chcel by som si kúpiť projektor, nepotrebujem nejaký extra special a nechcem TV...pozeral som bazos ale kto vie v akom sú stave tie lampy a podobne....
a našiel som tieto dva .... http://bit.ly/2p9zk13
alebo
http://bit.ly/2pZxzb1
ktorý zobrať ????
chcel by som si kúpiť projektor, nepotrebujem nejaký extra special a nechcem TV...pozeral som bazos ale kto vie v akom sú stave tie lampy a podobne....
a našiel som tieto dva .... http://bit.ly/2p9zk13
alebo
http://bit.ly/2pZxzb1
ktorý zobrať ????
Re: projektory
linky daj prec z kodu, nema to tam co robit.
http://bit.ly/2p9kW9e
a čo tento ?
//autoeditácia príspevku (03 Máj 2017, 13:17)
ešte otázka, keď väčšinou pozerám filmy v BrRip, okolo 2 GB tak by ste odporučili aký projektor s akým natívnym rozlíšením....lebo bojím sa toho, že ke´d si kúpim Full HD nativ a pustím tam video ako BrRIP tak tam bude strašný raster.....alebo v takom prípade radšej obyčajný nativ 1280x720 ?
lebo zase 8GB film sa mi nechce sťahovať Smile
a čo tento ?
//autoeditácia príspevku (03 Máj 2017, 13:17)
ešte otázka, keď väčšinou pozerám filmy v BrRip, okolo 2 GB tak by ste odporučili aký projektor s akým natívnym rozlíšením....lebo bojím sa toho, že ke´d si kúpim Full HD nativ a pustím tam video ako BrRIP tak tam bude strašný raster.....alebo v takom prípade radšej obyčajný nativ 1280x720 ?
lebo zase 8GB film sa mi nechce sťahovať Smile
v tejto cenovej kategorii, ktoru kukas nenajdes ani fullHD s nativnym rozlisenim... pozri sa, v akom rozliseni normalne kukas a vacsinou sa to vie prisposobit, niekedy az do 4K..ale nemozes cakat, ze 4K bude na HD vyzerat dobre.. Ak si chcel film vychutnat a aby bola kvalita obrazu dobra, tak si priplat este raz tolko... inak sa ti to moc neoplati, to bude taka skor nudzov na prezentacie, a nebude ta moc bavit na tom pozerat filmy..
no mám v merku tentohttps://elektro.bazos.sk/inzerat/730229 ... -w1070.php za 350 eur by ho dal...myslíte, že je to dobrá kúpa, alebo radšej niečo iné ?
jeden chalan mi poradil, že mám sťahovať ripy v x265...
jeden chalan mi poradil, že mám sťahovať ripy v x265...
Tak v x265 mas lepsiu kompresiu, ale je to narocnejsie na hardware, takze niektore TV a prehravace s tym mozu mat problem.
a čo hovoríš na ten projektor ?
Aky Projektor
Zdravim, poradte vybrat projektor, zatial rozmyslam medzi
benq 1070+ (3LCD)
Epson EH-TW5350 (DLP)
Neviem vybrat pretože jeden je 3LCD a druhy je DLP technologia, 3LCD má lepsi jas ale zase DPL ma ten duhovy efekt, 3LCD ma aj horsie cierne farby (su trosku sive). Ak sa niekto vyzná može poradit aj iny projektor. Dakujem
benq 1070+ (3LCD)
Epson EH-TW5350 (DLP)
Neviem vybrat pretože jeden je 3LCD a druhy je DLP technologia, 3LCD má lepsi jas ale zase DPL ma ten duhovy efekt, 3LCD ma aj horsie cierne farby (su trosku sive). Ak sa niekto vyzná može poradit aj iny projektor. Dakujem
Naposledy upravil/-a Gothar v 09 máj 2017, 20:06, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: spojene temy
Dôvod: spojene temy
ja mám optoma w306ST s DLP a dúhový efekt nepociťujem
Kludne zober DLP, ja som si duhovy efekt vsimol mozno pri dvoch filmoch za sedem rokov, co ho mam(benq W600)
Zdravicko
Rozmyslam nad nejakym 3D Projektorom,nasiel som len 2 co fakt stoja zato https://www.alza.sk/benq-mw529-d4155451.htm alebo tento https://www.alza.sk/optoma-hd140x-d4673482.htm Alebo mozte dat aj Tip na nejaky lepsi ak je
nie som proti tomu.Navyse by som chcel vediet ci na taketo Projektori staci Obycajne platno alebo nejake Specialne ?
projektor je nezmysel. Za prve projektor hučí, za druhe musis mat pri sledovani absolutnu tmu v miestnosti a za tretie kvalitny projektor s 4k obrazom zacina niekde na 5litroch. A nakoniec -ta ziarivka ma iba obmedzenu zivotnost a nie je lacna.
-
Ryan Giggs
VIP
Preco by to mal byt nezmysel? Poskytne ti taku uhlopriecku snad nejaky TV? A o 4k rec nikde nie je. To ze musi mat tmu, s tym je hadam uzrozumeny.
Aky mas rozpocet?
Aky mas rozpocet?
Obraz v kvalite fullhd premietany na plochu o uhlopriecke 600-800cm bude naozaj uchvatny. 
A aby sme nezabudli na famoznu spotrebu cca 250-300w co teraz v lete urcite kazdy oceni, nejaka ta vecera sa da aspon uvarit.. Kazdeho koho poznam ze si to kupil to nepouziva a ma zalozene doma v krabici-totalne neprakticke.
A aby sme nezabudli na famoznu spotrebu cca 250-300w co teraz v lete urcite kazdy oceni, nejaka ta vecera sa da aspon uvarit.. Kazdeho koho poznam ze si to kupil to nepouziva a ma zalozene doma v krabici-totalne neprakticke.
Nedávno som mal možnosť vidieť fullhd projektor epson (presný model vám už nepoviem ) a bol som dosť prekvapený z kvality obrazu a to aj pri nie uplnej tme (zastreté obyčajné žalúzie cez deň ) . Uhlopriečka mohla byť kolo 250cm, čo v bežnom byte podľa mňa bohato postačí . ..Viem si predstaviť na tom pozerať filmy na domacom kine, takže možno sa do tejto témy čoskoro zapojím 
-
Ryan Giggs
VIP
Ano, obraz je uchvatny. Nesledujes to totiz z 2 metrov ako 55" televizor. Pomer vzdialenosti/uhlopriecky si totiz prisposobis. Aj velkost premietaneho obrazu, takze tento argument je uplne mimo.gogo956 napísal:Obraz v kvalite fullhd premietany na plochu o uhlopriecke 600-800cm bude naozaj uchvatny.
Co sa spotreby tyka, to je tiez argument jak Brno. Projektor asi nikto nebude sledovat cely den ako TV. A ked to niekto chce, tak je asi uzrozumeny so spotrebou. Taky herny PC zerie v zatazi tak isto ci viac, a schvalne si idem pozriet nejake vlakna, ci si tam vypisoval ze si to nekupujte lebo to vela zerie.
A ja kazdeho koho poznam, tak to stale pravidelne pouziva. A co ma akoze byt?
Take zvasty moze pisat len niekto kto to v zivote nevidel.
Nemal som na mysli ekonomicky aspekt spotreby ale to ze sa tvori nezanedbatelne mnozstvo zbytocneho tepla co je v lete v byte urcite velmi prijemne. Pre mna ten obraz uchvatny nebol, akurat tak velky- to su ale rozdielne veci. Hluk som uz spominal aj drahu ziarivku. A so svetlom problem je. A realny kontrast u zakladnych modelov tiez by bol na dalsiu debatu, v dnesnej dobe pozerat nove filmy vo fullhd je smiesne a nevidim v tom zmysel. Lampa vydrzi cca rok a nova zacina podla typu od 150e vyssie.
-
Ryan Giggs
VIP
A v com mas teda pozerat dnesne filmy, ked je stale drviva vacsina vo FHD? To by som rad vediet.
V lete ak nemas klimu, je ti uplne jedno ci mas v byte 32° alebo 33°. Alebo o kolko myslis ze sa ti dvihne teplota od projektora pri 1-2 filmoch? Lampa vydrzi podla toho ako casto to pouzivas. O roku nic neviem, to platilo tak pred 10. rokmi. Ano, je to trosku hlucnejsie, to beriem. Ale zvysne argumenty su uplne smiesne a vycucane z palca.
Co to je ten realny kontrast? Lebo ten namerany u tychto projektorov nie je o nic nizsi ako v pripade IPS TV.
V lete ak nemas klimu, je ti uplne jedno ci mas v byte 32° alebo 33°. Alebo o kolko myslis ze sa ti dvihne teplota od projektora pri 1-2 filmoch? Lampa vydrzi podla toho ako casto to pouzivas. O roku nic neviem, to platilo tak pred 10. rokmi. Ano, je to trosku hlucnejsie, to beriem. Ale zvysne argumenty su uplne smiesne a vycucane z palca.
Co to je ten realny kontrast? Lebo ten namerany u tychto projektorov nie je o nic nizsi ako v pripade IPS TV.
1/ lampa statisticky prezije vela - ale casom s akymi parametrami? S vyrazne nizsim kontrastom a vyblednutymi farbami takze fungovat sice bude ale aj tak ju radsej aj tak vymenis ak chces kvalitny obraz.
2/ vsetky nove filmy uz dlhsie vychadzaju aj na 4k bluray nosicoch, resp 4k streamovanie cez net, satelitne sportove 4k a ten obraz je neporovnatelny s fullhd
3/ radsej kupit slusny led 75ku sice s mensou uhloprieckou ako da projektor ale s vyssim rozlisenim , nizsimi nakladmi a univerzalnejsim pouzitim, ale kazdy ma samozrejme ine priority.
4/ hluk fanu je dost podstatny ak neratame akcne filmy
2/ vsetky nove filmy uz dlhsie vychadzaju aj na 4k bluray nosicoch, resp 4k streamovanie cez net, satelitne sportove 4k a ten obraz je neporovnatelny s fullhd
3/ radsej kupit slusny led 75ku sice s mensou uhloprieckou ako da projektor ale s vyssim rozlisenim , nizsimi nakladmi a univerzalnejsim pouzitim, ale kazdy ma samozrejme ine priority.
4/ hluk fanu je dost podstatny ak neratame akcne filmy
gogo956--- Tak 3D Projektory je uplne iny zazitok ako ked to sledujes z TV priamo
o tej uplnej tme chapem,mame nejaky HD ci FHD projektor Benq ale skor obycajny HD mame.a ked trafis nejake filmy s dobrymi efektami tak to fakt stoji zato
4K Projektori u nas sa tusim ani nepredavaju pokial z toho co som pozeral a ani to nepotrebujem pretoze na takej velkej obrazovke to moc ne je dobre vidiet ked nesedis pri tomu 5 m pritom tak to moc ani toho neuvidis ten rozdiel tak ako na TV.Ked uz 4K by som chcel tak to kupim rovno Samsung UE55KS7002.