ja som pretaktoval Intel CELERON 2,4 GHZ (400FSB) s originál BOX chladičom na 3,0 GHZ (500FSB) ale ide to stabilne nič nemrzne pracovná teplota pri 100% zaťažení, resp. ked mi ide PC celú noc aj celý deň je asi 38-42°C ked hrám len zo 5 hod. tak je okolo 28°C. V celku je to fajnové...
v tomto smere som dost lamer, mam Athlon XP2200+ o kolko by som ho mohol zvysit aby to bolo stabilne a pod, co vlastne mam spravit v biose? staci len napatie davat vacsie a testovat or co ?
No A64 1800@2339,3 prikladam CPU-Z screenshot. Hypertransport znizeny na 3x, locknuta frekvencia AGP a PCI + znizeny takt ramiek. Myslite ze by som ho mohol este vystavit keby som zvysil napetie? Ake je maximalne napatie pre toto jadro?
trash napísal:No A64 1800@2339,3 prikladam CPU-Z screenshot. Hypertransport znizeny na 3x, locknuta frekvencia AGP a PCI + znizeny takt ramiek. Myslite ze by som ho mohol este vystavit keby som zvysil napetie? Ake je maximalne napatie pre toto jadro?
juj chlape, ty uz si tu hranicu davno prekrocil. Byt tebou tak sa k 1.6V ani nepriblizujem. Dlhodobe vzduchovo chladitelne je podla mna do 1.55V
t0m4s3 napísal:juj chlape, ty uz si tu hranicu davno prekrocil. Byt tebou tak sa k 1.6V ani nepriblizujem. Dlhodobe vzduchovo chladitelne je podla mna do 1.55V
hmm takze 1.55? Dik no som zvedavy co to povie. BTW mozem si s tym mojim napatim poskodit procesor?
t0m4s3 napísal:juj chlape, ty uz si tu hranicu davno prekrocil. Byt tebou tak sa k 1.6V ani nepriblizujem. Dlhodobe vzduchovo chladitelne je podla mna do 1.55V
Napatie sa mi pohybuje 1.53-1.55V a pri 1200RPM (Primcooler Hypercool III Cu) mam 29-30 °C
pocuj ty si myslis ze taktovanie je o tom ze zdvihnes trochu FSB a napetie a tym to skoncilo???preboha ved tam mas 1,7V na AGP/PCIex a mas tam 72MHz namiesto 66 a na PCI 37 namiesto 33 to je strasne...