Arabi - moslimovia

Diskusie na politické témy...
Retne
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Arabi - muslimovia

Príspevok od používateľa Retne »

Ono problem nie je v tom ze by som svoje tvrdenia nejako nevyargumentoval, problemom je skor tvoja zadubenost, malost, zivotna neskunest a plus velka ochota tu stravit polku zivota...

Ak dovolis, mam daleko dolezitejsie veci na praci ;)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Retne napísal:Ono problem nie je v tom ze by som svoje tvrdenia nejako nevyargumentoval
to problem je, kedze si sa o to este nepokusil, zatial su to len tvoje tvrdenia, pricom ja viem moje podlozit
Ak dovolis, mam daleko dolezitejsie veci na praci ;)
ja viem, maj sa :smt006
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Clanok k volnemu pokracovaniu debaty ohladom brutalneho utlacania krestanskej mensiny v niektorych moslimskych krajinach. Stoji za to precitat si ho cely.https://dennikn.sk/898685/krestanke-hro ... ref=top-cl
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Určite. Mňa zaujalo aj to, ako niekde pri Indii teraz brutálne trpia muslimovia, ktorých tam kynožia pre zmenu budhisti. Je tu vidieť, že náboženstvo je irelevantné, zneužiť sa dá každé a proti čomukoľvek. Fanatici sa nájdu všade.
gogo956
Redeemer
Redeemer

V tom pripade z Pakistanu ide cisto o nabozensku neznasanlivost. Zatial co v oripade Rohingov v Barme ide o genocidu kvoli uzemiu ktore obyvaju/li
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

hughito napísal:Určite. Mňa zaujalo aj to, ako niekde pri Indii teraz brutálne trpia muslimovia, ktorých tam kynožia pre zmenu budhisti. Je tu vidieť, že náboženstvo je irelevantné, zneužiť sa dá každé a proti čomukoľvek. Fanatici sa nájdu všade.
budhisti? môžeš doložiť zdroj? dík
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

JPU
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa JPU »

Kto tu (myslim Europu celkovo) chce vitat migrantov, nech ich uchyli ku sebe domov, osati ich, urobi verejnu zbierku, ale nie ze tu bude niekto vraviet, ze je to chyba spolocnosti.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Ku sebe domov? Co to je za hlupost. Na to tu predsa mame nejaky socialny system.
jackb
Redeemer
Redeemer

Hm... toto “vezmi si ich domov” je stare ako kriza s utecencami z Afriky a Azie sama. Kto vie, ako by ale chlapci v zelenych trickach reagovali, ak si naozaj niekto nastahoval 5-6 ziadatelov o azyl do svojej rekreacnej nehnutelnosti. A zeny by mali zakryte vlasy, muzi by sa vonku 5-krat denne modlili na kobercoch...
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

jackb napísal:Hm... toto “vezmi si ich domov” je stare ako kriza s utecencami z Afriky a Azie sama. Kto vie, ako by ale chlapci v zelenych trickach reagovali, ak si naozaj niekto nastahoval 5-6 ziadatelov o azyl do svojej rekreacnej nehnutelnosti. A zeny by mali zakryte vlasy, muzi by sa vonku 5-krat denne modlili na kobercoch...
Tiež by som skôr preferoval keby si im hradil pobyt v azylovom centre. Sťahovať si ich domov je riziko pre okolie, dalo by sa to skôr brať ako metafora, pre "pocíť náklady a ich správanie na vlastnej koži".
jackb
Redeemer
Redeemer

Arabi - muslimovia

nepokladas za lavicacke rozhodovat o tom, ako ma niekto zaobchadzat so svojim majetkom?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Ide o to, že arabského alebo iného kultúrneho obohacovača asi doma nezatvoríš do klietky alebo akvária ako domáce zvieratko .. aj keď kto vie.., ako si to myslel s tým majetkom.

V bežnej situácii by to, ako som napísal, predstavovalo potencionálne bezpečnostné riziko, aj pre širšiu verejnosť, nie len pre "dobrosrdečného humanistu" .
jackb
Redeemer
Redeemer

majetok, ako ta rekreacna nehnutelnost, ktoru by som mohol vyuzit na "zobratie si ich domov". ale nakoniec by bola moja dobrocinnost este vacsim bezpecnostnym rizkom, ako ked chcem aby ich kontrolovali hned ako pri na europsku podu a hned po zisteni, ze len v najmenej podstatnom bode nesplnaju podmienky na zacatie azyloveho konania by boli vrateni. :nono:
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal:ako ked chcem aby ich kontrolovali hned ako pri na europsku podu a hned po zisteni, ze len v najmenej podstatnom bode nesplnaju podmienky na zacatie azyloveho konania by boli vrateni. :nono:
čiže príliš neskoro, aby bolo možné reagovať na potenciálne riziko
jackb
Redeemer
Redeemer

Arabi - muslimovia

Samozrejme, ze preferovani su uradnici, tajni a statni policajti ci lekari na vychode Turecka a cim skor na severe Afriky :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Blik, to trvalo
jackb
Redeemer
Redeemer

pisem to uz niekolko mesiacov :)
a ak by sa takto postupovalo pred troma rokmi, mohlo sa vela neziaducim udalostiam zabranit
gogo956
Redeemer
Redeemer

Problem s moslimskymi utecencami je ten, ze mozu pochadzat naozaj z roznych pomerov. Od pomerne kulturne a nabozensky liberalnych /na ich pomery/ az po ultrakonzervativne. Potom ked sa dostanu sem do Europy tak su velmi dezorientovani a castokrat sa novemu prostrediu prisposobit jednoducho nevedia. Kto pozna trochu situaciu napr. v Afrike vie ze ten kulturny ramec je diametralne odlisny od europskeho po vsetkych strankach. Staci ze vidia zenu s nezakrytymi ramenami ci nohami a uz mozu mat problem ako si tento signal vysvetlit a ako nan reagovat, pretoze v ich kulture je nieco take nemyslitelne aj do vody chodia zeny kompletne zahalene.

//autoeditácia príspevku (15 Okt 2017, 16:25)
Co som sa rozpraval s beznymi moslimami ktori nikdy neboli v Europe, tak pre nich najvacsia zahada je preco si tu ludia zakladaju rodiny az tak velmi neskoro. U nich sa dievca zvycajne velmi skoro vyda- nezvykne studovat, nieto este niekde sama cestovat. Pre nich je okrem nabozenstva naldolezitejsia rodina- to je alfa aj omega. Mozno zije priemerna arabska rodina stastnejsi zivot ako priemerna europska.. Z toho potom automaticky vyplyvaju ale tazkosti ak musia zit v Europe a neustale su konfrontovani s uplne inymi kulturnymi zvyklostami.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Mam spoluziacku muslimku ktora sa chysta studovat do zahranicia, a tiez hovorila ze do istej miery citi natlak z rodiny. Rodicia ju v tom podporuju, ti su progresivni a ochotni jej cele studium zaplatit, ale vraj sirsia rodina(babky, tety) maju namietky a komentare typu ze mlade dievca by nemalo ist same do cudziny studovat atd.
Ona sama sa povazuje za kulturnu muslimku (v anglictine je to Cultural Muslim) a eventualne studovat do zahranicia pojde tak či tak
Napísať odpoveď