tak teda logicky ked ludia nemaju kde pracovat, tak znizime pracovnu dobu aj tym co maju kde pracovat...hojko napísal:Mozno preto, ze v Bratislave si mladi ludia vedia pracu vybrat, maju na vyber. Ale niekde na juhu ci vychode Slovenska, kde je nezamestnanost 20 percent a ponukaju sa v oblube minimalne mzdy, tak tam si clovek nevyberie a je vobec rad, ze sa mu podari zamestnat.
zakaz otvorenia obchodov pocas sviatkov
Re: zakaz otvorenia obchodov pocas sviatkov
Veď práve. Zamestnať sa v práci, ktorá ťa vôbec nebaví, len kvôli tomu že je voľné miesto je hlúposť. Ale mnohým to vyhovuje, odtrpí si u vykorisťovateľa svojich 8 hodín, plače nad výplatou že tam nemá aspoň 1000 v čistom a nadáva na svet.beardie napísal:ani SZCO nie je jednoduche, ak nie je po praci dopyt, pre ktory je zase poziadavka na dostatok financii
Preto držím palce každému živnostníkovi, ktorý sa do toho pustil a snaží sa robiť to čo vie... Jednoduché to vôbec nie je.
s tym samozrejme suhlasim, ale pre vladu su zivnostnici nepriatelia, takze...
môžeš to rozviesť?beardie napísal:s tym samozrejme suhlasim, ale pre vladu su zivnostnici nepriatelia, takze...
Živnostník je absolútne nezávislý od štátu, nechce od neho nič, iba kľud na podnikanie. Je to stredná trieda spoločnosti, šikovná samostatná, nepotrebuje dotácie atď..
To sa štátu samozrejme nepáči - teda normálny štát takých ľudí plne podporuje - avšak nie u nás, u nás je živnostník nepriateľ štátu a hlavne dojná krava, ktorej je čo brať.
To sa štátu samozrejme nepáči - teda normálny štát takých ľudí plne podporuje - avšak nie u nás, u nás je živnostník nepriateľ štátu a hlavne dojná krava, ktorej je čo brať.
No asi tak nejak, jednoducho, v niektorých regiónoch je aj táto práca super (lepšie, ako žiadna). Ďalej, nie každý má schopnosti, intelekt či vzdelanie na možno zložitejšie a sofistikovanejšie práce a ľudí v obchodoch takisto treba a treba ich pomerne dosť. Čiže nemusí to byť o priamom výbere v zmysle, idem pracovať za pokladňu a určite rátam s tým, že budem v robote aj cez sviatok, víkend, non-stop a som z toho nadšený.hojko napísal:Mozno preto, ze v Bratislave si mladi ludia vedia pracu vybrat, maju na vyber. Ale niekde na juhu ci vychode Slovenska, kde je nezamestnanost 20 percent a ponukaju sa v oblube minimalne mzdy, tak tam si clovek nevyberie a je vobec rad, ze sa mu podari zamestnat.
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
ale to znamena, ze herci v divadle, kuchari a casnici v restauraciach a kaviarnach zase nemozu byt so svojimi rodinami.hughito napísal:Kaviareň, divadlo, reštaurácia a pod. inštitúcie sú práve tie, ktoré profitujú z voľného dňa. Lebo práve počas voľného dňa (sviatku) je tu predpoklad, že aj tá predavačky/ač s detmi bude mať čas zájsť si do divadla, ísť na výlet (čo je spojené s návštevou reštaurácie) alebo si vyjsť na prechádzku do mesta a zastaviť sa v kaviarni na kávu.
Preco su oni menejcenni?
Herci a kuchári v reštauráciách síce možno majú zvýšenú zátaž cez sviatky, ale inak majú nastavenú pracovnú dobu = viac voľna cez pracovné dni, kuchári napr. dlhý/krátky týždeň a pod.
-
Andi_Cibula
Addict
Veď sa tu o tom celý čas vraví, že o čo majú predavači viac pracovných víkendov, o to majú viac voľných pracovných dní.
Stále nerozumiem v čom je ten problém.
Stále nerozumiem v čom je ten problém.
Ani predavač nepracuje 7 dní v týždni a má dostatok voľna, spravidla tiež dlhý a krátky týždeň, čo znamená zvyčajne 3 a 4 voľné dni v týždni - mnohým to vyhovuje, no odporcovia to ako argument nebrali.
Predavač má byť predsa s rodinou!
A teraz súdruh žinčica hughitho dáva ako argument prečo je ok že čašníci a kuchári robia vo sviatok dlhý/krátky týždeň.
To je gól
Predavač má byť predsa s rodinou!
A teraz súdruh žinčica hughitho dáva ako argument prečo je ok že čašníci a kuchári robia vo sviatok dlhý/krátky týždeň.
To je gól
No čo pseudo demokrati ako prežijete tento týždeň, už máte nakúpené? Dva dni z týždňa zavreté to bude pre vás ťažká dilema... Čo s tolkym voľným časom, keď sa nebude môcť ísť zrážať po obchodoch? 
skoda, ze kuchari, herci ci casnici taku moznost nemaju 
-
Andi_Cibula
Addict
Budem obťažovať predavačov lístkov na nejakom hrade, v ZOO alebo predavačov na benzínke.
Popr. pojdem jazdiť na aute a pri troche šťastia preje** záchranári na sanitke pár hodín.
Alebo naseriem v reštauráci kuchára nejakou objednávkou.
Popr. pojdem jazdiť na aute a pri troche šťastia preje** záchranári na sanitke pár hodín.
Alebo naseriem v reštauráci kuchára nejakou objednávkou.
Ja budem rád ,že som doma. Teda nie ,že by som nebol.
Ja mám voľna hafo takže mi to ani nepríde [emoji16]
Ja mám voľna hafo takže mi to ani nepríde [emoji16]
-
Andi_Cibula
Addict
herci maju vdaka divadelnym prazdninam volna az az. do divadla casto nechodis, cobeardie napísal:skoda, ze kuchari, herci ci casnici taku moznost nemaju
statne sviatky su aj mimo jula a augusta...
Je to výborné, mám 5 dní voľno. Nie dovolenku, normálne nepracovné dni podnikateľa.
Tak som po dlhých rokoch na hoteli na slovensku. Zajtra dáme výlet. Dnes sme boli v obchode kúpiť drobnosti a ako sa bavíme že si zajtra ešte pôjdeme pred cestou kúpiť minerálky a niečo drobné pod zub - predavačka hovorí, že ale veď zajtra bude zavreté kvôli sviatku, máme si to kúpiť teraz, alebo potom zajtra na pumpe.
Pani predavačka vie, má vďaka zákonu voľno, no ide brigádovať na pumpu, aby zarobila.
Je to úžasné
Tak som po dlhých rokoch na hoteli na slovensku. Zajtra dáme výlet. Dnes sme boli v obchode kúpiť drobnosti a ako sa bavíme že si zajtra ešte pôjdeme pred cestou kúpiť minerálky a niečo drobné pod zub - predavačka hovorí, že ale veď zajtra bude zavreté kvôli sviatku, máme si to kúpiť teraz, alebo potom zajtra na pumpe.
Pani predavačka vie, má vďaka zákonu voľno, no ide brigádovať na pumpu, aby zarobila.
Je to úžasné
Trápne...
A ten čo robí na tej benzínke pôjde kam?
A ten čo robí na tej benzínke pôjde kam?
No veru je to trápne ten zákon.
Personál pumpy pracuje ako zvyčajne, brigádnik bude pomáhať zvládať zvýšený nával, ľudia-zákazníci sa presunú z obchodu na pumpu.
Rovnako to funguje aj v rakúsku, kde polovica pumpy je v podstate malá "billa" a cez sviatok si idú ľudia nakúpiť tam a potom postávajú pred pumpou s pivkom v ruke a sociálne žijú. Mladí aj starí.
Personál pumpy pracuje ako zvyčajne, brigádnik bude pomáhať zvládať zvýšený nával, ľudia-zákazníci sa presunú z obchodu na pumpu.
Rovnako to funguje aj v rakúsku, kde polovica pumpy je v podstate malá "billa" a cez sviatok si idú ľudia nakúpiť tam a potom postávajú pred pumpou s pivkom v ruke a sociálne žijú. Mladí aj starí.