Domáce kino / repráky

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Domáce kino / repráky

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Nj, chlapec ma rozpocet 400€, uz ho navysil na 600€ a ty mu tu zadries este dvojnasobok....
Ako keby Nad a Dali nebolo pre masy.
Perlis v kazdej teme.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

po zvukovej stranke su NAD a Dali neporovnatelne kvalitnejsie produkty ako Jamo a nejaky najlacnejsi zosik od Sony. Ak clovek chce pocuvat aj trochu kvalitu, tak si hold musi posetrit, inac to nejde. Ked si kupi tu najjednoduchsiu zostavu tak moze byt velmi rychlo sklamany vysledkom. /ono po pravde aj tie Dali aj tie Jamo budu potrebovat este nejaky kvalitny sub aby to bolo ono/
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Pheonix .mohol by si napísať , či chceš len nové veci, alebo to môže byť používané ...ak môže, tak za tvoj rozpočet sa môžeš "dotknúť" aj hifi sveta .. napr. https://elektro.bazos.sk/inzerat/765257 ... -black.php
https://elektro.bazos.sk/inzerat/764005 ... ury-M3.php ..ak len nové, musíš sa potom zmieriť s tým, že za peniaze, ktoré investuješ, si kúpiš len tuc tuc budy a s kvalitným poslúchom rátať určite nemôžeš!
Ale zas, kvalitný zvuk je pre každého relatívny no..
gogo956
Redeemer
Redeemer

alebo radsej sa na stlpy uplne vykaslat a z financneho hladiska ist do regaloviek so subom.

pripadne tu pozriet nejake jazdenky http://hifi.slovanet.sk/bb/viewforum.ph ... 53b423f532
Ryan Giggs
VIP
VIP

gogo956 napísal:po zvukovej stranke su NAD a Dali neporovnatelne kvalitnejsie produkty ako Jamo a nejaky najlacnejsi zosik od Sony. Ak clovek chce pocuvat aj trochu kvalitu, tak si hold musi posetrit, inac to nejde. Ked si kupi tu najjednoduchsiu zostavu tak moze byt velmi rychlo sklamany vysledkom. /ono po pravde aj tie Dali aj tie Jamo budu potrebovat este nejaky kvalitny sub aby to bolo ono/
Aj B&W, Sonus Faber, Classe atd. su podstatne lepsie ako NAD a Dali, a co ma byt? Co si tym chcel povedat? Si uplne mimo realitu. Mimochodom Jamo ma repro aj v cene tych Dali. Tak to porovnavaj s tym. A tie Dali co sa filmov tyka, rozhodne nezahraju nizsie frekvencie ako tie lacne Jamo.
Ten Marantz je hlupost. Staci mu stereo. A ked uz kvoli pripadnemu rozsireniu repro na 5.1 nejaky AVR, tak rozhodne modernejsi s hdmi a novsimi dekodermi.

Tu si asi niektori neuvedomuju ze doteraz pocuval zvuk z TV. Preto aj to Jamo (ci cokolvek za 4 stovky) bude o X galaxii inde. Akykolvek soundbar bude niekde inde.
A trepat tu o tom, ze vec X je nekvalitna a vec Y uz hej je mimo. Pri akej cene zacina kvalita a kto urcuje? A to ze dvojnasobne drahsie repro budu na 99% lepsie, to vie velmi dobre aj autor temy sam. Na to nepotrebuje "mudre" rady. Keby ale chcel nieco za 1500€, tak napise ze chce za 1500€ a nie za 600€.
robo1152
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa robo1152 »

gogo pocul si tie jamo ze vies ze k nim treba sub? Lebo ich mam doma a sice som k nim dokupival aj sub, ktory stal rovnako ako repro ale pri hudbe je aj tak vypnuty a pouzivam ho len na filmy, tie jamo maju po stranach totiz 8" basovy reproduktor cize hraju dost hlboke tony aj samostatne... tym samozrejme nechcem hovorit ze hraju uzasne a sam ich budem casom menit, aj ked nie kvoli tomu ze by mi nestacili ale proste aby som sa posunul dalej :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Robo1152
V tej cenovej kategorii nezahraju ziadne stlpy kvalitne basy. Bud budu zahuhnane alebo nedostatocne. Samozrejme zavisi vela od toho ako je kto narocny. Apropo 8 ' basak nie je nic moc.
Ryan
K filmom treba vzdy sub. Netvrdim ze ten Nad a Dali su najlepsia volba ale urcite stoji za pozornost. Ono aj tak by si clovek mal celu zostavu najprv vypocut na oblubenych skladbach lebo kazdy preferujeme iny zvuk a ine hudobne zanre.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Mam doma Jamo s626 no zostavu 5.0 a bohate staci. Samozrejme ze su isto lepsie znacky a modeli no ako sa pise ak je raz dany rozpocet hlada sa tovar v danom rozpocte. Mam k nim zosik Pioneer vsx-923 a pocuvam aj hudbu aj pozeram filmy. Pravda ze basy su momentalne po prestahovani do domu slabsie musim dokupit sub ale inak max spokojnost. Nie kazdy je taky audiofil aby vysolil za audio x tisic. ja dam ruku do ohna za to ze velky rozdiel medzi mojimi a tymi co si postol by som nepocul jednoducho nemam na to taky sluch :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

gogo956 napísal: Ryan
K filmom treba vzdy sub. Netvrdim ze ten Nad a Dali su najlepsia volba ale urcite stoji za pozornost.
Nie nestoji to za pozornost kedze na to nema rozpocet. A nie, k filmom netreba vzdy subwoofer. Hlavne ked na to nie su peniaze. A opakujem znova, doteraz pocuval zvuk TV. Plus ten sub sa da kedykolvek dokupit.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Isto ze sa da sub dokupit dodatocne. Preto lepsie najprv kupit repra ktore su co najlepsie v stredoch a vyskach a basovu zlozku maju slabsiu- to sa potom pekne doplni tym subom. Ale na tom sube sa nesmie setrit aby iba nedunel ale ist do osvedcenej kvality. A to o tom ze kvalita je draha a tak, je dobre si uvedomit ze tieto veci si clovek nekupuje na mesiac ale aj na desatrocia a vyjde ho to menej ako menit zostavu kazdy rok.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Yogi120 napísal: https://elektro.bazos.sk/inzerat/765257 ... -black.php

Ryan Giggs píše:
Ten Marantz je hlupost. Staci mu stereo. A ked uz kvoli pripadnemu rozsireniu repro na 5.1 nejaky AVR, tak rozhodne modernejsi s hdmi a novsimi dekodermi.

si asi niektori neuvedomuju ze doteraz pocuval zvuk z TV. Preto aj to Jamo (ci cokolvek za 4 stovky) bude o X galaxii inde. Akykolvek soundbar bude niekde inde.
A trepat tu o tom, ze vec X je nekvalitna a vec Y uz hej je mimo. Pri akej cene zacina kvalita a kto urcuje? A to ze dvojnasobne drahsie repro budu na 99% lepsie, to vie velmi dobre aj autor temy sam. Na to nepotrebuje "mudre" rady. Keby ale chcel nieco za 1500€, tak napise ze chce za 1500€ a nie za 600€.

To akože to, že poradíš nejaký úplne základný zosík a nejaky DAC k tomu, je lepšie a na toto povieš hlúposť ? To už akou blbosťou zaváňa :-D ..Ten Marantz je zvukovo úplne inde a má konektivitu milion krát lepšiu (aj bez hdmi), ako to čo si mu poradil a to všetko za tu istú cenu a možno aj nižšiu ako mu ty odporúčaš ... No ale niekto si dovolí tu radiť iné ako ty , tak už to je hlúposť .a obhájiť to argumentom o tom, že kde začína kvalita? Alebo , že do teraz počul len tv :-D tak mu odporúč nejake genius repraky, veď aj to je skok v pred voči tv :-)
To, čo som mu poslal, som mu poslal ako príklad (preto pred tým odkazom to NAPR. :-) ) toho, že za rozpočet , ktorý má na audio, sa dá kúpiť niečo ozaj kvalitnejšie ako to čo si vybral alebo, mu tu niekto odporúča ...za 250e nájde isto na bazosi aj avr s hdmi, už ked sme pri tom. . V hifi nie je vždy kvalita podmienená vyššou cenou ..pri správnom výbere sa dá mnohokrat kúpiť zostava o mnoho kvalitnejšia ako ovela drahšia . O tomto tu všetko teraz je ..len si správne vybrať , alebo nechať poradiť a tak vybrať ..
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ten Marantz je AVR, to bude na stereo bedne ťažko lepšie ako stereo zosilovač. A znova opakujem, keď už AVR, tak nejaky s novymi dekodermi. Taku starinu sa kupovať neoplati. Taky stary AVR su v dnešnej dobe vyhodene peniaze.
Yogi120 napísal:
a obhájiť to argumentom o tom, že kde začína kvalita?
A laskavo netrep sprostosti, to nie je žiaden môj argument. Vy sa tu ohaňate tymi bludmi, že X nie je kvalitne a Y už je. Tak sa pytam, na zaklade čoho a kde začina ta kvalita? Otazka nie je argument, tak laskavo neprekrucuj čo pišem.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Sprostosti trepeš ty, keď sa zas oháňaš kvalitou a jej vysvetlením tam, kde treba čo najrozumnejšie poradiť.(také príznačné pre teba) .. kde začína kvalitna tv keď ju niekomu odporúčaš? Alebo kvalita pri slúchadlách ? Asi taka zmyselná bola potom tvoja otázka ..ten čo sa tu na niečo pýtal, tu dal nejakú predstavu nejaký rozpočet a ja mu za to odporučím to naj. čo by mohol mať , čo sa týka pravdepodobnosti najlepšej reprodukcie zvuku ..lebo ak to nemám spraviť , tak radšej nebudem písať nič, alebo mu rovno napíšem, že nech si kúpi prve čo uvidí podľa dizajnu v požadovanej cene, veď počul len tv a vsetko bude kvalitnejšie a to mu bude stačiť .....takú radu nechám radšej na iných alebo na teba. Nech si sám potom počúva čo kúpi na základe takých odporúčaní ..
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Pri tak malom rozpocte je totalny nezmysel vobec nad subacom premyslat. To plati aj pri dvojnasobnom rozpocte.
Ja mam Magnaty kde kazdy stlpak ma dva 6,5" bassreflexi a postacuje to. Je to sice mensia miestost ale aj tak. Mne basova zlozka postacuje. U niektorych filmov dokonca znizujem basy aby susedia nepindali.

Mam aj aktivne monitory so 6" repro a tiez si nestazujem ze by to bolo basovo prazdne. Nie kazdy preferuje aby sa okna triasli.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

"U niektorych filmov dokonca znizujem basy aby susedia nepindali" - uz len kvoli tomu ti neverim, ze si doma zazil tie prave basy... lebo proste nemozes.

Mam doma relativne lacne domace kino este z roku 2012 s relativne malym 6.5" subwooferom a ked pozeram king arthur legend of the sword kde v prvych 5 minutach hraju bubny tak sa ten pocit neda vysvetlit ako to hra

Osobne by som bez subwoofera pozerat filmy nechcel a take AIO reproduktory ktore maju akoze poskytnut vsetko ? Neviem.. neverim.
gogo956
Redeemer
Redeemer

To nie je o traseni okien ale fyzika nepusti- maly basak nedokaze zahrat tak kvalitne a priestorovo ako basak vecsi
Yogi120
Light Professional
Light Professional

gogo956 ..kto nezažije 15" 40kg a pod 40hz v bežnom byte a to na normálnej hlasitosti, nepochopi ;-) ...5,1 kanálov púšťať na 5 reproduktoroch je samo o sebe proti nejakej, alebo akejkoľvek kvalite
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Chodim pravidelne vyhradne do IMAXu takze viem co to znamena dobry zvuk.
Ale tie bubny ako chapem. Len to je presne ta zlozka co ja radsej v bytovke ani neriesim :D cize v podstate mas pravdu.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Ked tak nad tym uvazujem tak sa mozno pripojim do tohoto threadu taktiez s poziadavkou o radu lebo by som chcel v dohladnej dobe upgradnut z Panasonic SC-BTT195 na ine, lepsie domace kino... obyvacka je 4x4 metre s plavajucou podlahou a pozeram ripnute filmy s DD/DTS zvukom takze nie bluray kvalita.. :)
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Ak dáš rozpočet a napíšeš požiadavky na to kino ako rozmery, atď a budeš aj stáť o radu ....Keď je rip z bd a je ponechaný zvukový kodek je kvalita zvuku (na ktorý chceš kino) rovnaká!
Napísať odpoveď