Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Dealextreme, Aliexpress, iOffer a ine cinske obchody

Príspevok od používateľa heker »

S najvacsou pravdepodobnostou bude chciet, aby si to poslal do Ciny. A to mas dakych 15 eur za lahsi balik cez postu, u radia to bude aj viac, pretoze pocitam, ze to dake kilo az dve bude vazit. Skus napisat a uvidis.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ale ako? normalne cez message? nemam problem mu to poslat, len neviem ako otvorit reklamaciu
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

mikioko napísal:Balik doma bez dopisu :-)
Sranda, ze mam este jeden balik na colnici co som cakal dnes, ale tiez tam znovu naskocilo vystup z colnice uz druhy krat-prvy krat tam bol vystup predvcerom. Zeby tam mali bordel, tolko balikov a miesali sa im baliky...
To je zarazajuce, zahanbujuce a blamaz vytvarajuce, ze niekedy trva cesta z Ciny na Slovensko 6 dni a v Tvojom pripade tak isto trvala cesta z medzinarodneho vymenneho strediska k tebe domov. To je uplna hanba nasej uzasnej colnici a poste. A mne sa stal uz aj opacny pripad. Na trackingu nic nenapisalo, akurat mi prisiel domov list z colnice, ze treba nezmyselne platit na doktora fica.

Podobny priklad aj tu. Takmer tyzden to bolo u nas, kym to spracovali. Doma to este nemam, malo by to prist zajtra, max. v stredu. Nehovoriac o tom, ze tracking inej posty je neporovnatelne informativnejsi a presnejsi. Dokonca tie veci v malickej hodnote, ktore posielaju ako "untracked" maju neporovnatelne presnejsi a spolahlivejsi tracking, ako nasa posta. Do neba volajuca hanba a neschopnost.
Prílohy
Bez názvu.png
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Snažím sa už dlhšiu dobu objednať jeden produkt cez iOffer, bezúspešne.
Objednal som trikrát, od dvoch rôznych predajcov, ale na ďalší deň mi vždy prišla správa "Honey, I have returned your money", a ako dôvod že nemôžu odoslať tovar do mojej krajiny.

Vie niekto prečo? Colníci im vracajú produkty? Objednával niekto úspešne v poslednej dobe z tejto stránky?
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

O aky produkt sa jedna? Pise pri nom shipping dostupny aj na Slovensko?
dudo64
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudo64 »

Ahojte,

mate prosim vas niekdo skusenosti s "cinskym" e-shopom TomTop? Je doveryhodny alebo nejaky pofiderny? Nechal som sa napasmat cenami a objednal si z neho elektroniku, co by nebol sam o sebe problem, horsie je ze pocas transakcie (dnes mam proste den blbec, vzdy si na tieto veci davam pozor, ale dnes neviem co som robil) som nechtiac odklikol tabulku typu (nepamatam si doslovne ako to bolo napisane) - zabezpecenie moze byt "nedostatocne", moze to vidiet tretia strana atd, potvrdte ze suhlasite. A taktiez (ti co maju CSOB vedia) pri kazdom jednom transfere mi zasiela potvrdzovaci kod sms-kou. V tomto pripade mi nic take neprislo, len mi ukazalo ze objednavka je hotova. Teda otazka je, ci si mam rychlo blokovat kartu a preniest peniaze na druhu, alebo v lepsom pripade pridem len o tu sumu objednavky a nic mi nepride alebo mozem byt v klude a nic sa nestane pripadne mi to dokonca poslu.

Dakujem
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Predaj z EU skladu a neplatenie cla - https://fontech.startitup.sk/gearbest-dodanie-bez-dph/
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Zdravim, neviete miprosim poradit s jednym problemom ktory trva uz dlhsie? Ked som na stranke alliexpressu tam mi neustale vzdy ked prejdem na dalsiu stranu mi zmeni jazyk textu. Takze mi to nahodi nejaku bengalcinu, potom arabcinu,portugalcinu, potom neviem co.. A anglictina sa ani neda nastavit v tom zozname ani nie je vobec uvedena. Neblbne to takto vzdy ale velmi casto,pritom nejdem ani cez ziadnu proxy ani nic podobne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Skus v prehliadaci zmazat cookies pre Aliexpress. Pripadne skus iny prehliadac, ze co to spravi.
gogo956
Redeemer
Redeemer

hojko
skusil som to cez iny prehliadac a zatial ok, dakujem, potom otestujem to ohladom tych cookies
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pozri si cookies v prehliadaci, treba ich zmazat pre dany web. Aby si si nezmazal vsetky - tym padom ta odhlasi zo vsetkych webov na ktorych mas automaticke prihlasenie atd... Vo Firefoxe sa to da, urcite to pojde aj v Chrome.
gogo956
Redeemer
Redeemer

vo Firefoxe som to nasiel ale v Chrome iba moznost zmazat vsetky-nevadi,pojdem cez Firefox.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Cez CCleaner sa dajú zmazať len konkrétne cookies v Chrome.
gogo956
Redeemer
Redeemer

zdravím, neviete mi prosim poradit, s akymi poplatkami ratat? Cena tovaru spolu s prepravou bude cca 250Usd. Prepravca bude DHL. Tovar bude zdravotna elektronika-predpokladam ze clo bude zanedbatelne. k tomu asi DPH 19perc? Clo+ dph budem platit pri preberani tovaru od DHL-alebo? zatial som nad 20€ nikdy nekupoval mimo Eu, resp sa dalo deklarovat do tejto sumy, ale pri tomto pristroji to uz asi nepojde.

dakujem
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sphinx »

cena tovaru + 20% dph + colne konanie + poštovné
https://www.zive.sk/clanok/124442/nakup ... repravcov/
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

zalezi aj od toho kde objednavas. napriklad pri americkom amazone je v doprave zaratany aj import, cize na slovensku uz neplatis ziadne dph ani clo. ani colne konanie, kt. pri DHL vychadza na cca 20€.
gogo956
Redeemer
Redeemer

je to z aliexpresu z Ciny
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

tak v tom pripade ako pisal Sphinx + este zabudol okrem dph a colneho konania na samotne clo z tovaru.
odporucam pozriet bud uz spominany americky amazon alebo nejakeho resellera v ramci EU (vygooglit eshopy), ktory to sice preda s prirazkou, ale casto to vyjde lacnejsie ako priratat si k cene 20%dph + variabilne clo 3-11% + 20€ za colne konanie.
niekedy byva aj postovne v ramci EU na vacsie zasielky lacnejsie ako platit postovne z ciny.

a hlavne netreba cakat x tyzdnov na zasielku a zjednodusi sa nam aj pripadny proces reklamacneho konania.
dzaso
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa dzaso »

Caute, pred vianocami som kupil z aliexpresu radio za vyssiu sumu, samozrejme sa hned pokazilo a posielal som ho naspet do ciny na reklamaciu. Co mi ale predajca nepovedal, ze v cine sa aj pri vrateni tovaru plati clo a teraz chce odomna, aby som ho zaplatil, inak to neprevezme (je to skoro cela hodnota tovaru). Mate stym niekto skusenost? Da sa este nejakym sposobom branit?
Napísať odpoveď