Potrebujem na 2 mesiace docasnu telku, objednam ju (napr v alze), do 2 tyzdnov ju vratim a potom objednam taku istu zase na 2 tyzdne. Mozem to spravit? pripadne keby som niekolko krat objednal ale napriklad vzdy v inom obchode? Mate s tymto skusenosti? Ak ano prezradte o tom nieco viac
viacnasobne vratenie tovaru do 14 dni
viacnasobne vratenie tovaru do 14 dni
Da sa kupit tovar a vratit ho bez udania dovodu do 14 dni na pobocke naspet. Mozno blba otazka, ale zaujima ma ako to funguje, priklad:
Potrebujem na 2 mesiace docasnu telku, objednam ju (napr v alze), do 2 tyzdnov ju vratim a potom objednam taku istu zase na 2 tyzdne. Mozem to spravit? pripadne keby som niekolko krat objednal ale napriklad vzdy v inom obchode? Mate s tymto skusenosti? Ak ano prezradte o tom nieco viac
Vdaka.
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Re: viacnasobne vratenie tovaru do 14 dni
Podmienky pre vratenie tovaru su snad jasne napisane na kazdom eshope nie ?
Konkretne Alza
Konkretne Alza
Odstúpenie od zmluvy kupujúcim, ktorým je spotrebiteľ
V zmysle ustanovenia § 7 zákona o ochrane spotrebiteľa pri predaji tovaru alebo poskytovaní služieb na základe zmluvy uzavretej na diaľku alebo zmluvy uzavretej mimo prevádzkových priestorov predávajúceho a o zmene a doplnení niektorých zákonov (zákon č. 102/2014 Z. z.) má kupujúci právo od takto uzavretej zmluvy odstúpiť bez uvedenia dôvodu do 14 kalendárnych dní odo dňa prevzatia tovaru alebo od uzavretia zmluvy o poskytnutí služby, pričom je nevyhnutné, aby bol v uvedenej lehote odoslaný list o odstúpení od zmluvy predávajúcemu. Toto právo má kupujúci aj v prípade, ak si tovar objednaný prostredníctvom internetu vyzdvihol osobne v priestoroch výdajného miesta predávajúceho.
Poučenie o uplatnení práva spotrebiteľa na odstúpenie od kúpnej zmluvy spolu s formulárom odstúpenia od zmluvy je k nahliadnutiu tu.
Odstúpenie a tovar zasielajte na adresu:
Alza.sk
Bottova 6654/7, 811 09 Bratislava
Tovar by mal kupujúci spotrebiteľ vrátiť najneskôr do 14 dní od dňa odstúpenia od zmluvy úplný, s kompletnou dokumentáciou, nepoškodený, čistý, pokiaľ možno vrátane originálneho obalu, v stave a hodnote, v akom tovar prevzal. V prípade odstúpenia, kedy je predmetom kúpy zariadenie s nádržou na palivo, musí byť v okamžiku odovzdania tovaru kupujúcim nádrž prázdna. V prípade, že bude vrátený tovar nekompletný či poškodený, môže predávajúci požadovať po kupujúcom čiastku odpovedajúcu zníženiu hodnoty tovaru (v súlade s §10 odsek (4) zákona o ochrane spotrebiteľa pri predaji tovaru alebo poskytovaní služieb na základe zmluvy uzavretej na diaľku alebo zmluvy uzavretej mimo prevádzkových priestorov predávajúceho a o zmene a doplnení niektorých zákonov.).
Pokiaľ sa jedná o spotrebný tovar (napr. kozmetika, drogistické výrobky a pod.), potom je možné od zmluvy odstúpiť, iba pokiaľ kupujúci dodá tovar nepoškodený a nepoužitý v neporušenom originálnom balení.
Kedze to musis urobit dokopy 4-krat, tak sa mi to zda zbytocne. Zvlast ak to treba niekam posielat.
Ja take pripady riesim bazarovym nakupom. V pripade TV mozes cez bazos kupit nejaky lacny televizor a o 2 mesiace ho predas bez straty. Nerozmyslal si nad tym?
Ja take pripady riesim bazarovym nakupom. V pripade TV mozes cez bazos kupit nejaky lacny televizor a o 2 mesiace ho predas bez straty. Nerozmyslal si nad tym?
-
guess.whoo
Redeemer
tiez by som to spravil ako pise Gothar..s tym vracanim a kupovanim je viac roboty ako s kupou a predajom cez bazos
inak v alze vies za priplatok predlzit tu 14 dnovu lehotu na 2 mesiace.
Avšak mám taký pocit, že po tých dvoch mesiacoch ti vrátia iba kredit na ďalší nákup a nie €.. oplatí sa, ak chceš každé 2 mesiace nový TV v približne rovnakej cene..
Ak sa nic nezmenilo tak ti vratia normalne cash v plnej vyske.
Ja som takto vracal 2 mesacne stuplove sluchadla, nevedel som sa rozhodnut ci ich chcem a neboli lacne tak som si myslim za ~10e priplatil moznost vratenia tovaru do 2m a na mieste mi to prebrali a vyplatili v hotovosti v plnej vyske.
Ja som takto vracal 2 mesacne stuplove sluchadla, nevedel som sa rozhodnut ci ich chcem a neboli lacne tak som si myslim za ~10e priplatil moznost vratenia tovaru do 2m a na mieste mi to prebrali a vyplatili v hotovosti v plnej vyske.
Si sen kazdeho predajcuzvedav1 napísal:Da sa kupit tovar a vratit ho bez udania dovodu do 14 dni na pobocke naspet. Mozno blba otazka, ale zaujima ma ako to funguje, priklad:
Potrebujem na 2 mesiace docasnu telku, objednam ju (napr v alze), do 2 tyzdnov ju vratim a potom objednam taku istu zase na 2 tyzdne. Mozem to spravit? pripadne keby som niekolko krat objednal ale napriklad vzdy v inom obchode? Mate s tymto skusenosti? Ak ano prezradte o tom nieco viacVdaka.
Nie, vracaju to formou Alza kredituHegy napísal:Ak sa nic nezmenilo tak ti vratia normalne cash v plnej vyske.
Jedine ak si priplatis moznost vratenia tovaru do 2 mesiacov, no predsa len sa rozhodnes vratit tovar v ramci zakonom stanovenej lehoty 14 dni, tak ti samozrejme vratia peniaze vratane priplatku za sluzbu.Zaistite si možnosť vrátiť zakúpené výrobky do 2 mesiacov od nákupu. Už žiadne nevhodné darčeky!
Nemusíte udávať dôvod, prečo tovar vraciate.
Tovar môžete vrátiť aj rozbalený.
Vrátime vám celú sumu späť, a to formou Alza kreditu.
-
kukiak
Addict
Alza kredit si vies previest na ucet..
po druhom vrateni televizora by som ti uz rusil objednavky
viem ze alza tiez nema ciste svedomie ale ty si tiez pripad...
Pri vrateni do 14 dni bez udania dovodu ti Alza vystavi "dobropis", co v preklade znamena:
1/ Ak vracias osobne, tak ti hned daju keš na ruku.
2/ Ak postou, tak dostanes peniaze na ucet.
Ak si neuviedol cislo uctu v ziadosti o odstupeni od kupnej zmluvy do 14dni bez udania dovodu, tak vtedy ti daju peniaze na alza ucet. Odkial si ich samozrejme mozes previest na svoj bankovy ucet.
Pred rokom som si takto kupil, par dni pouzival a vratil 3 mysky. Az na 4ty pokus som si nasiel taku, ktora mi vyhovovala. A tiez mi to uz bolo dost trapne tam chodit a pytat peniaze, aj ked na to mam pravo.
Predpokladam, ze to maju nejako chranene, aby si ta ista osoba neobjednavala kazde 2 tyzdne tu istu vec dookola...
Tuto telku by som si ale na par dni vyskusal rad.
https://www.alza.sk/77-lg-oled77g6v-d4026406.htm
1/ Ak vracias osobne, tak ti hned daju keš na ruku.
2/ Ak postou, tak dostanes peniaze na ucet.
Ak si neuviedol cislo uctu v ziadosti o odstupeni od kupnej zmluvy do 14dni bez udania dovodu, tak vtedy ti daju peniaze na alza ucet. Odkial si ich samozrejme mozes previest na svoj bankovy ucet.
Pred rokom som si takto kupil, par dni pouzival a vratil 3 mysky. Az na 4ty pokus som si nasiel taku, ktora mi vyhovovala. A tiez mi to uz bolo dost trapne tam chodit a pytat peniaze, aj ked na to mam pravo.
Predpokladam, ze to maju nejako chranene, aby si ta ista osoba neobjednavala kazde 2 tyzdne tu istu vec dookola...
Tuto telku by som si ale na par dni vyskusal rad.
https://www.alza.sk/77-lg-oled77g6v-d4026406.htm
Caute na strankach SOI sa pise
Robil som dve nezávislé objednávky, obe som objednával cez net, jednu som rovno aj vyplatil kartou online a objednávku si vyzdvihol osobne na predajni. Dalsiu objednávku som objednával online a objednávku som si prevzal cez Alza drive a platil cash na mieste. Chcem sa spýtat či mám aspon v jednom z daného nákupu narok na vrátenie tovaru kedze s ním niesom spokojný. Neviem ako sa berie to uzavretie zmluvy na dialku. Je to objednávka alebo následná kupa/platba ?Zákonný nárok na vrátenie tovaru bez udania dôvodu vzniká len vtedy, keď spotrebiteľ zakúpil tovar prostredníctvom:
zmluvy uzavretej na diaľku (zmluvy medzi predávajúcim a spotrebiteľom dohodnutej a uzavretej výlučne prostredníctvom jedného alebo viacerých prostriedkov diaľkovej komunikácie bez súčasnej fyzickej prítomnosti predávajúceho a spotrebiteľa, najmä využitím webového sídla, elektronickej pošty, telefónu, faxu, adresného listu alebo ponukového katalógu), a
zmluvy uzavretej mimo prevádzkových priestorov predávajúceho (zmluvy medzi predávajúcim a spotrebiteľom uzavretá za súčasnej fyzickej prítomnosti predávajúceho a spotrebiteľa na mieste, ktoré nie je prevádzkovým priestorom predávajúceho; zmluvy na ktorej uzavretie dal návrh predávajúcemu spotrebiteľ na mieste, ktoré nie je prevádzkovým priestorom predávajúceho; zmluvy uzavretej v prevádzkových priestoroch predávajúceho alebo prostredníctvom prostriedkov diaľkovej komunikácie bezprostredne po individuálnom a osobnom oslovení spotrebiteľa predávajúcim na mieste, ktoré nie je prevádzkovým priestorom predávajúceho alebo zmluvy uzavretej počas predajnej akcie alebo v súvislosti s ňou).
V oboch pripadoch mas narok na vratenie tovaru.
Ide o sposob objednania. Aj objednavka, ktoru zadas cez internet no vyzdvihnes ju osobne na pobocke (vratane platby na pobocke), je povazovana za internetovu objednavku. V tvojom pripade je mozne obe objednavky (resp. Produkty) do 14 vratit.
to vratanie tovaru do 14 dni nie je urcene na to aby si vec pouzival 14 dni a potom ju vratil, ale to je preto ze si tu vec nemas ako cez internet vyskusat tak aby si to mohol vratit ked zistis ze ti nevyhovuje.
toto je zneuzivanie i ked alzu to asi nepolozi.
toto je zneuzivanie i ked alzu to asi nepolozi.
A prečo by si to nemohol 13 dní "skúšať" a na 14. deň to vrátiť, ak mu tovar nevyhovuje a má na to podľa zákona nárok. 
Ja to mám aj odskúšané.. internetová objednávka v Alze s osobným odberom na pobočke a po pár dňoch mi to na pobočke vzali späť a vrátili peniaze. Nerobili žiadny problém.