Problém s proximity senzorom?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Problém s proximity senzorom?
Všímam si takú vec, že pri volaní a priložení mobilu k uchu display zhasne ale stáva sa, že sem tam sa obrazovka rozvieti a potom zhasne. Ako keby som mobil dal od ucha preč a dal naspať. V čom môže byť problém? Ide o J5 2016. Mobil má nalepené ochranné sklo, ale to nezasahuje do snímača. Lezie mi to na nervy keď telefonujem a preblikne to 2x počas hovoru. Skúšal som aj test cez servisné menu a tam to klape ako má.
Re: Problém s proximity senzorom?
Nemôže byť, že máš mobil napr. 4cm od ucha a trochu pohneš na 5 a späť? Ja mám senzor napravo a keď volám
mám opretú o ucho ľavú stranu a na pravej je medzera, no a potom mi to tiež robí.
mám opretú o ucho ľavú stranu a na pravej je medzera, no a potom mi to tiež robí.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Tento problem som mal, ked som mal na displeji ochranne sklo, ktore ale prekryvalo aj svetelny senzor. Bolo to cinske sklo, ktore nebolo uplne presne vyzerane, v mojom pripade sa ani netrapili s vyrezom na svetelny senzor. Po skonceni hovoru sa mi castokrat displej ani nerozsvietil. Po vymene za sklo, ktore som kupil priamo v Orange v akcii islo vsetko v pohode.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Sklo mi nezasahuje cez senzor. Ono mi to funguje dobre. Ak dam mobil k uchu zhasne, ak ho dám preč rozsvieti sa. Ale niekedy počas hovoru keď ho mám pri uchu sa rozsvieti alebo preblikne
Ináč tá hodnota ADC - čím bližšie je telefón je pri uchu tým je vyššia. Ale od čoho závisí maximálna hodnota? Napr. na mojom je max hodnota okolo 100 a na známej rovnakom telefóne 180.