Domáce kino / repráky
-
lekoklatik
VIP
Re: Domáce kino / repráky
Mozes mi to viac po lopate vysvetlit?
Ako hovorim.
Skusal som to prepojit s TV cez tie aux kable, biely a cerveny a nefunguje a scart v televizore nemam.
Ako hovorim.
Skusal som to prepojit s TV cez tie aux kable, biely a cerveny a nefunguje a scart v televizore nemam.
-
Ryan Giggs
VIP
Hlavne napis co za TV mas. Bez toho sa odpoved nedozvies. Ci vobec nejaky analogovy vystup na TV mas.
Ci si tie kable vobec pchal do spravnych dier.
Ci si tie kable vobec pchal do spravnych dier.
-
lekoklatik
VIP
Televizor LG UH650V
A toto je zosik PANASONIC SC-HT845
Ked som to prepojil s TV v reprakoch sumelo, ale nedokazal som cez to pustit ziadny zvuk. Aj v TV som menil nastavenie zvuku, nepodarilo sa.
-
Ryan Giggs
VIP
Ten TV ma normalne lineout a kino ma vstup. Tak v com je problem? Tam nie je dovod aby to nefungovalo.
-
lekoklatik
VIP
Tiez mi to nejde do hlavy. Teraz to domace kino pouzivam na pocuvanie gramofonu, bez problemov to funguje. Ale ked to pripojim k TV tak fakt nic. Len sum ze to je pripojene. Skusal som cez tv spustit TV program, youtube, usb. Nic. Tak som proste usudil ze to nepojde.
Ale spat k mojej otazke. Mozes/te mi odporucit zosilnovac ktory by som pripojil k TV cez opticky alebo hdmi kabel a ktory by prijal repraky z toho stareho domaceho kina? Cenovy strop mam 200eur. Dikicko
Ale spat k mojej otazke. Mozes/te mi odporucit zosilnovac ktory by som pripojil k TV cez opticky alebo hdmi kabel a ktory by prijal repraky z toho stareho domaceho kina? Cenovy strop mam 200eur. Dikicko
-
Ryan Giggs
VIP
A pripajal si to do do dobreho vystupu? TV ma ako lineout jack, nie cinche. Takze potrebujes kabel jack-2x cinch.lekoklatik napísal:Tiez mi to nejde do hlavy. Teraz to domace kino pouzivam na pocuvanie gramofonu, bez problemov to funguje. Ale ked to pripojim k TV tak fakt nic. Len sum ze to je pripojene. Skusal som cez tv spustit TV program, youtube, usb. Nic. Tak som proste usudil ze to nepojde.
-
lekoklatik
VIP
@Ryan: Cize do tv AUDIO OUT mam dat jack a do zosika mam dat cerveny a biely navrhujes? No mozem skusit este to, musim skocit kupit taky kabel, ale budu mi hrat vsetky repraky? Nebude to tym kablom obmedzene len na 2 kanaly? Vies co mam na mysli?
@Hawk: v TV som skusil kazdu moznost ktoru davam do prilohy, nic nezabralo
-
Ryan Giggs
VIP
Nie že navrhujem, to tak dať musiš. Pokiaľ si to mal nejako inak, tak je jasne že ti to nemohlo fungovať. Ty si to zrejme prepajal cinchami aj na strane TV. Lenže TV nema vystup na cinchoch. Tie cinche na TV su všetko vstupy.lekoklatik napísal:@Ryan: Cize do tv AUDIO OUT mam dat jack a do zosika mam dat cerveny a biely navrhujes?
Na 2 kanaly to samozrejme je obmedzene. Je to stereo vstup na tom kine. Ale to nie je pričina toho že ti to nehra. Ak sa na tom kine da nastaviť, tak to vieš rozdeliť aj do všetkych repro. Ale samozrejme z každeho repraka ti pôjde to iste. Opakujem, ak sa to na tom kine da nastaviť. Ak nie, budu ti hrať len predne.
-
lekoklatik
VIP
Hej cinchami som to prepajal aj v TV. Okej tak sme teda prisli nato ze som tutmak ale neriesi to moj problem. Pretoze ja chcem aspon 5.1 zvuk lebo mam HD filmy a proste to co mam pocut mi TV repraky nevie poskytnut, tak preto sa pytam ci mi staci zosik do ktoreho dam repraky ktore mam a bude to hrat v predu, vzadu, v strede a subak. Stihas ma? 
edit: Takze fakt ak mozem poziadat, hodte mi sem link alebo nazov nejakeho zosiku za 200 eur. Alebo to je malo penazi na zosik? Mne staci ked mi teda nebude hrat z 5tich reprakov to iste. Nemusi to byt masturbacna kvalita zvuku. Ja som casual zvukovy clovek v tomto smere.
edit: Takze fakt ak mozem poziadat, hodte mi sem link alebo nazov nejakeho zosiku za 200 eur. Alebo to je malo penazi na zosik? Mne staci ked mi teda nebude hrat z 5tich reprakov to iste. Nemusi to byt masturbacna kvalita zvuku. Ja som casual zvukovy clovek v tomto smere.
-
Ryan Giggs
VIP
Stiham.
K tym reprakom nema zmysel kupovať nejaky receiver za 200€. To je overkill. Skus si pohľadať niekde na bazoši nejaky receiver s digitalnym vstupom. Do 100€ v pohode kupiš niečo s optikou. Alebo čas od času sa tam objavi aj nejake kino bez reprakov. Alebo už rovno komplet nejake kino nove. Aj s BD, kľudne nejaky zaklad, napr: https://domace-kina.heureka.sk/panasonic-sc-btt405eg/#
-
lekoklatik
VIP
Velmi pekne dakujem 
Existuje niečo ako bezdrôtové domáce repráky? Chcel by som to používať ku notebooku s ktorým hýbem hore-dole po byte. Prípadne nejaký spôsob ako bezdrôtovo spojiť notebook s klasickými reprákmi (mám Microlab Solo 6C, som spokojný, až na tie káble)
-
Ryan Giggs
VIP
Jasne, ze existuju bezdrotove repraky, ved Bluetooth reprakov su na kazdom kroku mraky. Len aby take repro hralo aspon ako tie Microlaby, nebude to vobec lacne.
Zvuk ale vies bezdrotovo dostat aj do tych Microlabov cez nejaky BT audio adapter.
Zvuk ale vies bezdrotovo dostat aj do tych Microlabov cez nejaky BT audio adapter.
Práve, bluetooth reprákov sú mraky, ale všetky čo som našiel sú tie prenosné typy učené hlavne ku mobilom.
Takže niečo takéto? https://www.alza.cz/logitech-bluetooth- ... 38.htm?o=1
Takže niečo takéto? https://www.alza.cz/logitech-bluetooth- ... 38.htm?o=1
-
Ryan Giggs
VIP
Ano, nieco taketo, ci lacnejsi Philips AEA2000 alebo nieco z Ciny.
Su aj klasicke resp. studiove stereo bedne, ktore maju BT.Steju napísal:Práve, bluetooth reprákov sú mraky, ale všetky čo som našiel sú tie prenosné typy učené hlavne ku mobilom.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Ja som si objednal z ebay niečo podobné za 8€. Do týždňa by mi mal prísť, tak ak ti to nesúri počkaj a podám recenziu.
Je to Focal, ale aky konkrétne ťažko určiť, hlavne keď má nasadenú "mriežku"
-
Ryan Giggs
VIP
Najviac to bije na model Aria. Tie maju skosenu vrchnu hranu mriezky.