SmartWatch do 100 eur?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

SmartWatch do 100 eur?

Príspevok od používateľa aacid »

uz par mesiacov mam xiaomi miband 2 a nejak sa mi ziada nieco trochu lepsie, nech to ma aspon ozajsny displej a vie zobrazovat notifikacie. zaroven mame teraz vo firme ponuku ze nam daju 55 eur sporttracker/smartwatch, tak preco to nevyuzit?

co som vykecaval s kolegami, tak popularny je amazfit pace, popripade novsi amazfit bip (ten je aktualne za 55 eur, takze by som ho mal zadarmo) rozdiely tam su ale nic extra zasadne pre mna, skor vyhrava pace aj ked je parametrovo horsi, lebo proste ten bip vyzera dost biedne, strasne mi bije do oci aky je samotny displej maly na tom velkom tele.

s inymi hodinkami nemam ziadne skusenosti, vedeli by ste nieco doporucit?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: SmartWatch do 100 eur?

Príspevok od používateľa guess.whoo »

nad klasickymi amazfit hodinkami si neuvazoval? ja cakam kym zlacneju aspon na 60

https://www.gearbest.com/smart-watches/pp_605468.html

ty by si ich mal za cca 30 co je dobry deal
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Tiež mám mi band 2.
Amazfit pre mňa nie sú voľba, lebo pri aktívnom používaní majú veľmi malú výdrž, aj ti nevadí nabíjať to každé 2-3 dni tak ok.

Pre mňa je voľba amazfit bip.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

guess.whoo:
no to su tie amazfit pace, tie sa mi pacia vzhladovo.
u tych bip vyhrava lepsia vydrz (aj ked tie pace nie su na tom vobec zle, kolega ich ma vydrzia mu urcite viac nez tych 5 dni co pisu) a ip68, len by som ich chcel najprv vidiet nazivo, lebo napriklad na tomto videu vyzera podla mna strasne ako ten displej svieti malicky v strede okolo hrubeho cierneho ramu.

skor som myslel ci nie je ina moznost okrem tychto dvoch...
OňoFuč
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa OňoFuč »

Ja som si presne kvôli batérií kupoval lamax bfit, mal podľa výrobcu vydržať 7 dní pri používaní, a na moje počudovanie naozaj 7 dní vydrží. A ešte k tomu je aj vodeodolný takže v bazéne pohoda.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Mozem sa spytat naco chce kazdy lacny sport tracker ?

Lacny nikdy nebude decentne presny a naco su cloveku nepresne data ?

Treba rozmyslat..

Amazfit nie je presny a ich aplikacia je dost basic, staci pozriet reddit.

Co sa tyka tej vodotesnosti.. tak si davaj pozor "IP68 on Amazfit Bip. Yet it still doesn’t support swimming or shower."
Pokial zariadenie nema vodotesnost uvadzaju v ATM tak by som s nim nikdy nesiel do vody.

Osobne som tiez hladal tracker dlhu dobu.. a nakoniec som skoncil pri znacke garmin, ano priplatis si, ale dostanes nieco lepsie ako nejaky pochybny cinsky tracker

EDIT: pardon nevsimol som si, ze topic je vyslovene o smartwatch nie sport trackeri.
baldorex
Addict
Addict

Pre mňa je to vedľajšia funkcia.
Hlavné sú pre mňa notifikácie a budík plus veľká výdrž batérie.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Hmm tak to by som skor volil mobil s always on displejom ak by mi slo len o to :) lebo ak chces mat kvoli budiku a notifikaciam na ruke dalsie zariadenie ktore treba nabijat a davat nan pozor tak to neviem ci je prave nejako napomocne zariadenie.
Ale 100 ludi 100 chuti no, ja som napriklad mal fitbit charge 2 istu dobu, a notifikacie som mal vypnute.. to iste teraz co mam garmin, lebo mi na ruke vadia prave, ja potrebujem data pri aktivitach..

Ale ak to aj ty aacid takto vidis, ze stacia notifikacie a budik, tak to potom asi kupuj rovno podla ceny, lebo podla mna akekolvek smart hodinky zvladnu budik a notifikacie.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ten lamax to je taky jednoduchy fitness naramok aky mam teraz (xiaomi miband2).

tiez to mam tak ze fitness funkcie su pre mna vedlajsie, proste chcem mat hodinky na ruke ktore mi ukazuju cas a ked uz mam tu moznost, tak preco nezobrat nieco co toho vie viac nez len ukazovanie casu.
ako som pisal, idealne by som chcel poriadne smart hodinky, paci sa mi aj huawei watch 2 aj moto 360, akurat proste nie som ochotny mat dalsie zariadenie ktore bude treba nabijat kazdy druhy den. preto beriem kompromis, nieco medzi smart hodinkami a fitness trackerom, co toho vie viac nez miband2 a zaroven to stale nieco vydrzi (kolega ze v pohode 11 dni vydrzi z amazfit pace pri beznych aktivitach).

podla ceny kupovat urcite nebudem, to ze nechcem top zariadenie na trhu, neznamena ze stale nehladam ten najlepsi pomer cena/kvalita.

asi nema moc zmysel to riesit, zoberiem ten pace, vyzera lepsie, poznam ludi co s nim maju skusenosti a ako som teraz zistil, ponuka z firmy sa pomaly mina, tak si treba pohnut :)
baldorex
Addict
Addict

xH4wK napísal:Hmm tak to by som skor volil mobil s always on displejom ak by mi slo len o to :) lebo ak chces mat kvoli budiku a notifikaciam na ruke dalsie zariadenie ktore treba nabijat a davat nan pozor tak to neviem ci je prave nejako napomocne zariadenie.
Ale 100 ludi 100 chuti no, ja som napriklad mal fitbit charge 2 istu dobu, a notifikacie som mal vypnute.. to iste teraz co mam garmin, lebo mi na ruke vadia prave, ja potrebujem data pri aktivitach..

Ale ak to aj ty aacid takto vidis, ze stacia notifikacie a budik, tak to potom asi kupuj rovno podla ceny, lebo podla mna akekolvek smart hodinky zvladnu budik a notifikacie.
Nabijem to raz za mesiac, nemám s tým problém. Nabíjanie 2x do týždňa by ma obťažovalo.

V ruksaku mi je always on displej na dve veci, rovnako vo vrecku nohavíc a pri jazde na motorke.
Takto na displeji vidím, či volá a píše niekto, na koho chcem reagovať hneď, alebo pár hodín počká.

V práci mám mobil na tichu, takže náramok je riešenie notifikácií.

Ak to práve nevibruje, tak ani neviem že to mám na ruke, je to ľahké, nevadí to pri spánku ani športe...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

to je presne co som zacal ja robit odkedy mam naramok, telefon mam stale na ticho, vacinou ani vibrovanie nemam zapnute. predtym telefon vzdy zacal pipat v nevhodnu dobu, otravovalo to ked niekto neustale pisal, teraz nemusim mat telefon pri sebe vobec, len pozriem na ruku a vidim co sa deje.
OňoFuč
Amateur
Amateur

na to je to super že ti mobil vkuse nevybruje, to využívam dosť aj ja, tak isto ten budík je fajn, rozdiel od toho miband bude asi v tom že mne to vydrží fakt ten týždeň no, ale samozrejme ak chceš smartwatch tak to je niečo iné :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

trosku to pleties, miband mi vydrzi viac nez mesiac, amazfit pace (okruhly) by mal vydrzat cca ten tyzden a amazfit bit (hranaty) vraj niekolko tyzdnov.

uz som objednal amazfit pace. pekne je ze na aliexpresse je hromada firiem co vyraba naramky, kedze pace ich ma vymenitelne. neni problem vymenit gumeny naramok za kovovy a potom uz to aj vyzera celkom ako behne hodinky a nehanbil by som sa to nosit ani s oblekom.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

k tym naramkom - uplne v pohode mozes k obleku nosit aj povodny gumeny. videl som to na niekolkych prikladoch vysokeho manazmentu, kde to vobec neriesili aky maju naramok
OňoFuč
Amateur
Amateur

Ani u nás sa to nerieši vôbec, nakoľko u nás celé vedenie behá tak veľa ludí ich nosí do práce ku košeli a nohaviciam. A nevidel osm ešte nikoho že by si sťažoval že je to nevhodné :)
baldorex
Addict
Addict

Tak ja som mi band 2 zavesil na klinec a prešiel som na amazfit bip.
Príde mi ako vylepšený mi band vo všetkých smeroch, hlavne displej je paráda, čitateľnosť na slnku excelentná vďaka technológii displeja. Po pár týždňoch môžem pochváliť aj bezkonkurenčnú výdrž. Notifikácie zvláda tiež na jednotku, na displej sa zmestí dosť informácií, takže nie je problém čítať správy atď. S použitím externých aplikácií sa možnosti posúvajú ešte o level vyššie. Možnosť použiť rôzne filtre na notifikácie, extrahovať čísla a texty, programovať tlačidlo atď...

Ak by som ich mal porovnať s amazfit pace, tak čo sa týka funkcií, sú rovnaké, pace akurát navyše ponúka vnútornú pamäť na mp3 a spojenie s BT slúchadlami.
Toto môže byť pre niekoho zásadná vec, pre mňa však nepodstatná.

Čo sa týka vyhotovenia, keramika použitá pri pace dáva pocit kvality, na druhú stranu kov a sklo pri bip nedáva pocit lacného šmejdu. Ja som s dizajnom aj vyhotovením spokojný. A pri smart hodinkách preferujem hranatý tvar, kruhový displej pace mi nikdy nesadol.

Trochu som sa obával hmotnosti oproti mi band 2, že mi budú zavadzať, no na ruke ich vôbec necítim, kým nezačnú vibrácie, ani neviem že ich mám.

Ak keď sú pre mňa hlavné funkcie notifikácie a budík, musím povedať že už začínam podliehať aj fitness trendu :).

Mám nastavený počet krokov, ktorý je podľa who vhodný denne urobiť kvôli zdraviu, srdcu atď...limit v pohode bez stresu spĺňam bežnou činnosťou.
Včera som mal ale lazy deň a keď som vonku venčil psa, mal som iba 600 krokov.
Tak som si povedal že to musím napraviť a namiesto 5 min prechádzky okolo domu sme si dali pol hodinu okolo sídliska, na obrovskú radosť môjho psa. Domov prišiel celý od blata a s "úsmevom", ja som bol spokojný že som si neprerušil šnúru splnených cieľov :)
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

Ahojte,
zneuzijem tuto temu. Potreboval by som poradit naramok/smart hodinky s gps lokatorom pre dieta.
Podal parametrov sa mi pozdavaju tieto:
https://www.hej.sk/chytre-hodinky-helme ... 02-y-zlty/

len by som skor chcel nejake realne skusenosti.
Dik
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

No neviem, ci tu ma niekto skusenost s niecim takymto. Ked sa tu riesili hodinky, tak cisto skor na sport a nie na sledovanie dietata.
MichalP.
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa MichalP. »

Niekde som čítal že sa to riešilo, a v Nemecku z toho bol veľký problém, tam to dokonca zakázali pretože bolo možné sa do tho napojiť z tretej strany a vystopovať dieťa a "ukradnúť" ho. Inak povedané, je to mizerne zabezpečené proti tomu aby sa do nich niekto dostal, ale nehovorím źe všetky, možno to už fixli nejako.
baldorex
Addict
Addict

Nielen vystopovať, ale aj na diaľku odpočúvať a to sa školám nepáčilo.
Napísať odpoveď