Uber / Lyft / Taxify / Liftago - odvoz cez aplikaciu
Re: Uber - preprava osob
Ides tu pisat o kazdej jazde s Uberom alebo ako? Su tu na fore ludia, ktori maju desiatky jazd a nepotrebuju o kazdej jazde pisat, ze to bolo v pohode.
Nepíšem sem o každej jazde ty magor.
Poslednú som sem dal preto, lebo ma vyšla len o 30 centov drahšie ako MHD a pohodlie neporovnateľné. To som chcel porovnať. Evidentne ti uniká pointa...
Mimochodom budem sem písať čo chcem, pokiaľ to bude k téme a v rámci pravidiel fóra. Či už pozitívne, alebo negatívne, podľa jázd.
Poslednú som sem dal preto, lebo ma vyšla len o 30 centov drahšie ako MHD a pohodlie neporovnateľné. To som chcel porovnať. Evidentne ti uniká pointa...
Mimochodom budem sem písať čo chcem, pokiaľ to bude k téme a v rámci pravidiel fóra. Či už pozitívne, alebo negatívne, podľa jázd.
Uber v Brne zruseny na neurcito: http://www.brnenskadrbna.cz/zpravy/dopr ... vrtek.html
Z tvojho prispevku bola ozaj jasne, ze od zastavky MHD na letisko, pripadne busom ako je to daleko, odkial si isiel a pod. Jasna je len cena, nic viac a nic menej. A pre nas mimobratislavcanov je cena za MHD ako nicnevypovedajuca hodnota.
-
Nadeo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Isiel som o 4tej domov trocha chyteny a samozrejme, ze si zavolame Select
.
Jazdu mi prijal vodic, ktory ani nebol v BA ale v nejakej dedine vedla a ukazalo mi 66 minut. Tak som ju zrusil a strhli mi 2€. Krása. Samozrejme mi to cez ticket vratili, ale otazka je, preco vobec taku jazdu tomu vodicovi ponuklo...
Jazdu mi prijal vodic, ktory ani nebol v BA ale v nejakej dedine vedla a ukazalo mi 66 minut. Tak som ju zrusil a strhli mi 2€. Krása. Samozrejme mi to cez ticket vratili, ale otazka je, preco vobec taku jazdu tomu vodicovi ponuklo...
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
66 minut je vela, by to malo byt max 15 tusim. mozno nejaky bug.
btw. podla tohoto: https://www.kosiceonline.sk/obavaju-sa- ... luzby-uber sa chysta Uber rozsirovat. Popravde hej, tie 3e taxiky tu trochu rozbili trh, na druhu stranu poznam vela ludi co s nimi nechodi jaksi z principu (vratane mna) a minimalne pre tych by Uber bol fajn. Za seba, istota toho ze na 2 tuknutia mi auto proste pride je fasa vec, nemusim riesit ci mam dost penazi, ci berie karty atd. proste sadnem idem. A o to setrenie mi tolkokrat ani nejde.
btw. podla tohoto: https://www.kosiceonline.sk/obavaju-sa- ... luzby-uber sa chysta Uber rozsirovat. Popravde hej, tie 3e taxiky tu trochu rozbili trh, na druhu stranu poznam vela ludi co s nimi nechodi jaksi z principu (vratane mna) a minimalne pre tych by Uber bol fajn. Za seba, istota toho ze na 2 tuknutia mi auto proste pride je fasa vec, nemusim riesit ci mam dost penazi, ci berie karty atd. proste sadnem idem. A o to setrenie mi tolkokrat ani nejde.
Podporujeme protestujúcich vodičov Uberu v Indonézii
V indonézskej Jakarte sa 19. augusta uskutočnil štrajk vodičov Uberu. Týkal sa prevažne požiadaviek za lepšie platové a pracovné podmienky a pokračovať bude protestmi 11. septembra v Jakarte a ďalších mestách. Indonézsky zväz KUMAN, ktorý organizuje vodičov Uberu, požiadal o prejavy solidarity už od 9. septembra. Uber v Bratislave sa nám nepodarilo nájsť (nenachádza sa na adrese z webu ani Obchodného registra), protesty však podporíme rozšírením informácií a posielaním e-mailov vedeniu. Zapojiť sa môžeš aj ty.
http://www.priamaakcia.sk/Podporujeme-p ... nezii.html
V indonézskej Jakarte sa 19. augusta uskutočnil štrajk vodičov Uberu. Týkal sa prevažne požiadaviek za lepšie platové a pracovné podmienky a pokračovať bude protestmi 11. septembra v Jakarte a ďalších mestách. Indonézsky zväz KUMAN, ktorý organizuje vodičov Uberu, požiadal o prejavy solidarity už od 9. septembra. Uber v Bratislave sa nám nepodarilo nájsť (nenachádza sa na adrese z webu ani Obchodného registra), protesty však podporíme rozšírením informácií a posielaním e-mailov vedeniu. Zapojiť sa môžeš aj ty.
http://www.priamaakcia.sk/Podporujeme-p ... nezii.html
Vodič uberu má plat?
Núti niekoho uber, aby pre neho robil?
Ten indonézan môže ísť robiť klasické taxi keď sa mu nepáči nie?
Ale chápem - Uber núti šoférov založiť si spoločnosť alebo živnosť (pritom to sú podmienky daného štátu, daňové zákony a nie uber).... Čiže vyrába samovykoristovatelov fuj fuj
Núti niekoho uber, aby pre neho robil?
Ten indonézan môže ísť robiť klasické taxi keď sa mu nepáči nie?
Ale chápem - Uber núti šoférov založiť si spoločnosť alebo živnosť (pritom to sú podmienky daného štátu, daňové zákony a nie uber).... Čiže vyrába samovykoristovatelov fuj fuj
Pri taxiku ako skoncis? Len zlomok ich je zamestnanych, pripadne na taky uvazok kde mas 20 hodin mesacne na papieri. Velka vacsina z nich su aj tak zivnostnici.
Neviem ako tam funguje taxi, ty vieš aké majú zákony?
Pisal som o Slovensku. Indoneziu len co som cital, tam maju akesi licencie verejnej dopravy a zdielana doprava je tam zakazana. A kedze chcu mat auto prepisane na akesi podnikatelske firmy alebo ako to mysleli, tak zrejme aj ti vodici musia byt akysimi podnikatelmi/zivnostnikmi, neviem ako sa to tam oznacuje. Hladal som, ale nasiel som len toto k tomu - https://www.cnbc.com/amp/2017/03/21/rid ... dache.html
No veď práve, situácia tam je úplne iná, ako tu.
Ale pochybujem, že uber ich zamestnáva a núti k práci, tak aký plat?
A ak majú nahovno štátnu reguláciu, teba robiť štrajk voči štátu a nie voči uberu.
Ale pochybujem, že uber ich zamestnáva a núti k práci, tak aký plat?
A ak majú nahovno štátnu reguláciu, teba robiť štrajk voči štátu a nie voči uberu.
Trochu z iného sudku...
Objednal som si UberXL, lebo nás bolo 5 a 3 veľké kufre. Po 15 minútach došla Toyota Rav4, typka som sa spýtal, či to myslí vážne, on ze asi nebolo žiadne iné auto v okolí. Ôk, nejak sme sa naskladali (4 vzadu), po 15 minútach boli na letisku... Napísal som sťažnosť, tu zamietli s vysvetlením, že ak chcem naozaj veľké auto, typ vidím po prijatí objednávky a keď-tak mam vodičovi zavolať. What the flag?!?
Objednal som si UberXL, lebo nás bolo 5 a 3 veľké kufre. Po 15 minútach došla Toyota Rav4, typka som sa spýtal, či to myslí vážne, on ze asi nebolo žiadne iné auto v okolí. Ôk, nejak sme sa naskladali (4 vzadu), po 15 minútach boli na letisku... Napísal som sťažnosť, tu zamietli s vysvetlením, že ak chcem naozaj veľké auto, typ vidím po prijatí objednávky a keď-tak mam vodičovi zavolať. What the flag?!?
-
yoggy
Neviem preco, ale cim viac chodim uberom, tym viac natrafim na vodica "sedlaka", napr. fajcenie pocas jazdy, vsetky okna dole pocas jazdy, nadavanie na ostatnych vodicov, brzdy v zlom stave, ze ked brzdil, tak to bolo dost pocut, ako keby sa dva kovove sucasti treli o seba
atd. ale musim povedat, ze asi 33%pripadov, som natrafil na top vodicov 
ale tak si ich ohodnotil zle a nabuduce uz budes vediet ze s tymto nepojdes.
Chodím Uberom dosť často a zatiaľ som nemal žiadny problém. Každému šoférovi som dal za 5 hviezd.
Ja tiež, je jedno či som šiel o tretej ráno alebo cez deň.
Často príde žena. Zatiaľ vždy normálne zážitky, aj schopný pokec.
Žiadny fašista v hummeri čo má psychotesty ako v hopin
Často príde žena. Zatiaľ vždy normálne zážitky, aj schopný pokec.
Žiadny fašista v hummeri čo má psychotesty ako v hopin
Tiez som mal za tie roky vsetkych za 5*, niekedy maju prilis hlasno hudbu ale neriesil som to
//autoeditácia príspevku (21 Sep 2017, 8:06)
Uz sa podarilo niekomu zviest na ubermini? Mne to od zaciatku akcie stale vypisuje ze pre obrovsky zaujem nie je mini volne..
//autoeditácia príspevku (21 Sep 2017, 8:06)
Uz sa podarilo niekomu zviest na ubermini? Mne to od zaciatku akcie stale vypisuje ze pre obrovsky zaujem nie je mini volne..
https://ekonomika.idnes.cz/uber-taxi-fi ... akcie_tanc
Obchodní model společnosti Uber není životaschopný a veškerý růst společnosti je způsoben miliardovými dotacemi, vyplývá z analýzy servevu Nakedcapitalism. Podle ní se alternativní taxislužba dlouhodobě potýká s vysokými ztrátami. Jenom za letošní rok může skončit 5 miliard dolarů v mínusu. Provozní zisk si firma vylepšovala na úkor svých řidičů.
Kde to vlastne funguje v ktorých mestách? Lebo v menších asi nie že? Keď budem mať smartfón tak si skúsim stiahnuť tú aplikáciu a musím pozrieť vlastnými očami čo to je zač vlastne a kde to fonguje.