Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Praesegmen
Novice
Novice

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa Praesegmen »

Jáj :D Som myslel, že negatívne skúsenosti. Ale stačí mi aj info o intrákoch, meste atď. taký všeobecný súhrn.
ado130
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ado130 »

V blízkosti FSI sú 2 intráky - Purkyňove a PPV. Býval som na PPV, tie sa poslednú dobu vo väčšom prerábajú. Izby sú myslím už len 1 a 2lôžkové, povedal by som na SK pomery (podľa foto čo som videl) celkom pekné. Každá izba má samostatné WC a sprchu, kuchynskú linku s chladničkou. Na niektorých poschodiach je spoločná kuchynka (tam by mala byť mikrovlnka a rúra). Na Purk. som nebýval, ale sú tam spoločné, myslím, že pre chodbu, WC a sprchy. Viac info, nejaké foto nájdeš tu http://www.kam.vutbr.cz/?p=nabu.
Čo sa týka mesta, povedal by som, že úplne super. Menšie, všetko "na jednom mieste", ceny prijateľné, podnikov viac než by bolo treba rôznej cenovej kategórie. Skvelý rozjazd nočných liniek - od cca 23:00 každú polhodinu (od 1:00 každú hodinu) do asi 5/6:00 jazdia do každej časti Brna autobusy.
Praesegmen
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Praesegmen »

A aké je to s náročnosťou (aj keď nechodíš na FSI). Dá sa popri škole nájsť čas na nejaké aktivity, brigádu apod. alebo je to skôr len o učení? Prípadne ako tam vnímajú slovenských študentov. Čítal som, že skoro vždy pri rôznych prácach atď. môžeš použiť slovenčinu, ale či slovákov náhodou nevnímajú ako "votrelcov".
ado130
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ado130 »

Ani raz som sa nestretol s akoukoľvek "diskrimináciou" voči slovákom - nerátam teda rôzne naťahovania a chaty na FB a podobne, o.i. mám množstvo CZ známych/kamarátov/kolegov, v tomto smere nie je žiaden problém. Čo sa týka náročnosti, na FSI fakt ti nepoviem, dosť záleží aj od odboru. Ja som napr. na FEKTe a od 2. ročníka mám brigádu, prípadne rôzne dohody; všetko v odbore. Ak máš FB, nájdi si prvácke skupiny (ak by si nenašiel pošlem ti ich do SS) a tam ti určite poradia, aj priamo z FSI.
lydkakabatik
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa lydkakabatik »

Ahoj, koncim studium na EUBE na Bc. obore Ekonomická teória a ekonomická žurnalistika a rozmyslam co dalej. Hospodárska politika sa javi zatial ako prva volba ale nechala by som si poradit, nieco aby sa to dotykalo toho co som vystudovala.
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Radšej by som si vybral niečo užitočnejšie do praxe, účtovníctvo, podnikové financie, financie, bankovníctvo a investovanie a pod.
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vrtulnik »

Je tu niekto, kto studuje 2. stupen na VSFS - aplikovanu informatiku, ci uz kombinovane alebo prezencne [ http://www.vsfs.cz/?id=1130-aplikovana-informatika ]?
Prip. Finance a fin. sluzby [ http://www.vsfs.cz/?id=1101-finance-a-financni-sluzby ]?

A len tak btw; co vravite na https://www.bivs.cz/ ? Co som cital diskusie, tak snad 90% ludi na nu nadavalo.
TK1991
Star
Star

Príspevok od používateľa TK1991 »

zdravím, hrá nejakú rolu pre zamestnávateľa to či mám vysokú školu robenú formou denného alebo externého štúdia? je to vôbec možné zistiť z diplomu? dík
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Netusim, ale byt zamestnavatel od externeho dam ruky dalej ;)
TK1991
Star
Star

prečo? nie každý ma možnosť študovať na dennom, to že vyštudujem na externom som automaticky flákač alebo neschopák? alebo nejaké iné dôvody?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Externé štúdium je poväčšine jednoduchšie, ale moc by som to asi neriešil. Maximálne sa ta zamestnávateľ spýta, prečo si robil školu externe
TK1991
Star
Star

s tým plne súhlasím je jednoduchšie, na žiakov sa kladú oveľa menšie nároky ako na dennom ale koniec koncov je to vždy o prístupe samotného študenta
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

pokial si velka firma ktorej zivotopis posle 500 ludi a oni nemaju cas sa s kazdym porozpravat osobne, tak je mozne ze ten kto bude tie zivotopisy pozerat uvidi externe studium a vyradi ta.

pokial ale hladas kvalitneho cloveka, tak ta nezaujima aku ma vysoku skolu, nezaujima ta vobec ci vysoku skolu ma. zaujima ta iba to co vie. preto firma ktora chce ozaj dobreho zamestnanca a ma na to cas ti da spravit nejaky test alebo ulohu a bude ta hodnotit na zaklade toho, nie na zaklade aky mas papier.
Blackout147
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Blackout147 »

Potreboval by som trochu poradit chalani.

Som uz zapisany na FIIT STU, no rozhodol som sa ist do Prahy a mam este 2 otvorene moznosti:
Unicorn College - sukromna VS, co som sa docital, nie je to nieco ako Paneuropska, ale daju ludom aj vedomosti - no da sa studovat iba BC
CVUT, fakulta elektrotechnicka - da sa prihlasit este na Otvorenu informatiku a Softwarové inženýrství a technologie - neviem si medzi nimi vybrat, v Otvorenej informatike sa da studovat aj umela inteligencia, strojove ucenie a to ma asi najlepsiu perspektivu.

Za rady, info o skolach budem len vdacny. :)
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

TK1991 napísal:prečo? nie každý ma možnosť študovať na dennom, to že vyštudujem na externom som automaticky flákač alebo neschopák? alebo nejaké iné dôvody?
Externe studium, ako funguje na Slovensku, som videl len na Slovensku. Jednoducho po skonceni, mas taky isty diplom ako ten co bol na dennom (ak sa mylim, opravte ma).

,,Nie kazdy ma moznost studovat na dennom..." Kazdy by si ho mal najst... Podla mna je Univerzita o case ktory jej venujes... ja som osobne chodil, na kazdu jednu prednasku, cviko, seminar a nedokazem pochopit ako tato masa uciva moze byt vtesnana do jeden a pol dna pocas vikendu... jednoducho niekde ten student musi byt ukrateny ...

Mam na Slovensku par znamych ktori si urobili externe VS... islo o ludi ktori uz mali vcelku dobre prace a dany titul im mohol pomoct v internom raste...

Avsak ziadneho raketoveho inziniera s externou vyskou som este nestretol...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Blackout147 napísal:Unicorn College - sukromna VS, co som sa docital, nie je to nieco ako Paneuropska, ale daju ludom aj vedomosti - no da sa studovat iba BC
vedomosti ti da aj paneuropska, otazne je ci ich budes prijimat. rozdiel medzi verejnou a sukromnou skolou nie je v tom ze jedna ti da vedomosti a druha neda, vedomosti ti daju obe, akurat jedna bude vyzadovat aby si ich ozaj ziskal a druhej to bude jedno, lebo im platis.

no a to ze sa da studovat iba bc, nemusi byt problem, su to 3 roky, dovtedy uz budu mat mozno aj druhy stupen, ak nie, pojdes si ho dorobit inam.
Markoff
Light Professional
Light Professional

TK1991 napísal:zdravím, hrá nejakú rolu pre zamestnávateľa to či mám vysokú školu robenú formou denného alebo externého štúdia? je to vôbec možné zistiť z diplomu? dík
diplom ma rovnakú cenu ako na dennom, a do životopisu sa ani nepíše či si bol na externom, alebo dennom
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

akurat si to asi vsimnu ked tam bude:

2010-2017 Jozko a syn s.r.o
2011-2016 VS
Markoff
Light Professional
Light Professional

no a čo je na tom že počas toho pracoval? veď to by mal zamestnávateľ brať ako výhodu, že niekto dokáže pracovať a študovať naraz :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

podla toho o co zamestnavatelovi ide. pokial o skusenosti z prace tak ano, pokial odbornost v odbore tak je externe studium nevyhodou
Napísať odpoveď