Ja vidím skôr koreláciu medzi chudobou a tými javmi, ktoré spomínaš.-AA- napísal:Myslím, že je priama korelácia medzi mentálnou zaostalosťou a agresívnym alebo asociálnym správaním.
Nezáleží na etnickom pôvode, v tomto prípade ide ale prevažne o cigánskych jedincov.
Romovia na Slovensku
Re: Romovia na Slovensku
Cigani nie su len chudobni, naposledy som bol svedkom toho co sa teraz dialo na kupalisku pocas najvacsich horucav, kde bolo ludi hlava na hlave, ako ti ovesani zlatom robili bordel a mestki policajti privolani plavcikom sa len prizerali...
Tak samozrejme, ani bohatstvo ti nezaručí to, že nemôžeš byť zároveň primitív. Aj v tejto téme som písal, že v dedine, kde žije babka s dedkom je pomerne dosť veľa cigánov, z toho žiadni nerobia problém. Problematická bola, aspoň svojho času, jedna rodina, takí akože mafiáni. No a detičky tohto mafiána (5 bratov) robievali zle po okolných diskotékach, provokovali, napádali ľudí atď. Takýchto blbcov človek nájde všade.
//autoeditácia príspevku (07 Aug 2017, 14:57)
Návrat k rasovým zákonom v súkromnom meradle?
https://www.facebook.com/spravy.rtvs/vi ... PhWRe_Yzpk
//autoeditácia príspevku (07 Aug 2017, 14:57)
https://www.facebook.com/spravy.rtvs/vi ... PhWRe_Yzpk
-
Solo_Kamen
King
Koknurenčné kúpaliská budú určite mať ohromnú radosť, že budú môcť tomu zlému škaredému fašistovi prebrať zákazníkov
Ibaže by bol problém niekde inde?
Problém je v tom, ide o jednanie na úrovni rasových zákonov zo Slovenského štátu, keď napr. Židia mali zakázané chodiť na kúpaliská. Toto je "neoficiálne." Ak sa to potvrdí, tak dúfam, že to majiteľ riadne pocíti. Ide o evidentné porušenie ústavy.
(2) Základné práva a slobody sa zaručujú na území Slovenskej republiky všetkým bez ohľadu na pohlavie, rasu, farbu pleti, jazyk, vieru a náboženstvo, politické, či iné zmýšľanie, národný alebo sociálny pôvod, príslušnosť k národnosti alebo etnickej skupine, majetok, rod alebo iné postavenie. Nikoho nemožno z týchto dôvodov poškodzovať, zvýhodňovať alebo znevýhodňovať.
(2) Základné práva a slobody sa zaručujú na území Slovenskej republiky všetkým bez ohľadu na pohlavie, rasu, farbu pleti, jazyk, vieru a náboženstvo, politické, či iné zmýšľanie, národný alebo sociálny pôvod, príslušnosť k národnosti alebo etnickej skupine, majetok, rod alebo iné postavenie. Nikoho nemožno z týchto dôvodov poškodzovať, zvýhodňovať alebo znevýhodňovať.
Ako vieš, že to bolo z týchto dôvodov? Je vcelku možné, že šlo o opatrenie hygienického/zdravotného charakteru.
Vychádzam z tej reportáže.
Tak či tak je tvoje prirovnanie k nejakým rasovým zákonom dosť mimo, keďže šlo o rozhodnutie z vôle súkromnej osoby resp. firmy, nie z autority štátu.
Naopak ty si želáš aby štát zo svojej pozície moci dotyčných penalizoval.
Naopak ty si želáš aby štát zo svojej pozície moci dotyčných penalizoval.
Však som napísal:
Každopádne, je to niečo nehorázne. Ak tam niekto dôjde špinaví atď., v poriadku. Ale na základe tej reportáže o tom dosť pochybujem, problém bola farba pleti.
//autoeditácia príspevku (05 Sep 2017, 22:39)
V Bratislave sa cítim ako človek, doma som len Cigán
Pred štyrmi rokmi bol svedkom toho, ako v osade pri Moldave nad Bodvou bili policajti Rómov. Aj on dostal. Dnes sa z obete stáva obvinený. Milan Hudák, ktorého všetci v Moldave poznajú ako Igora, čaká na obvinenie a rozpráva o svojom živote.
https://dennikn.sk/859077/v-bratislave- ... len-cigan/
Každopádne, je to niečo nehorázne. Ak tam niekto dôjde špinaví atď., v poriadku. Ale na základe tej reportáže o tom dosť pochybujem, problém bola farba pleti.
//autoeditácia príspevku (05 Sep 2017, 22:39)
V Bratislave sa cítim ako človek, doma som len Cigán
Pred štyrmi rokmi bol svedkom toho, ako v osade pri Moldave nad Bodvou bili policajti Rómov. Aj on dostal. Dnes sa z obete stáva obvinený. Milan Hudák, ktorého všetci v Moldave poznajú ako Igora, čaká na obvinenie a rozpráva o svojom živote.
https://dennikn.sk/859077/v-bratislave- ... len-cigan/
-
yoggy
ja sa tiez v Bratislave citim ako clovek, pretoze ich az tak nestretavam 
Ja dosť. Najmä som si v poslednej dobe všimol, že tvoria možno až 50% stavbárskych pracovníkov, resp. pracovníkov na cestách a pod.
Je spravne aby Romovia videli ze ked budu poctivo pracovat a dodrziavat bezne spolocenske pravidla, tak ich /Romov/budu respektovat aj ostatni ludia. Treba im pomoct v tom aby mali realnu moznost pravidelnej prace za slusne peniaze.
Ale to nie je (len) rómsky problém.gogo956 napísal:Treba im pomoct v tom aby mali realnu moznost pravidelnej prace za slusne peniaze.
Tak to je vtip roka. Bud si naivny alebo nepoznas ciganov.ked budu poctivo pracovat a dodrziavat bezne spolocenske pravidla, tak ich /Romov/budu respektovat aj ostatni ludia
Su aj slusni a pracoviti Romovia. Hadzat vsetkych do jedneho negativneho vreca je velmi jednoduche. Ak sa vazne nezacne pracovat s r. minoritou tak do par desiatok rokov caka Svk ekonomicky kolaps.
Presne, to je problém ľudí všeobecne. Preto netreba ľudí deliť na Rómov a nerómov atď. Aj v prípade často pertraktovaných vylúčených komunít - ide o sociálny problém, problém chudoby.-AA- napísal:Ale to nie je (len) rómsky problém.
o to sa ani neusilujem. zial, vacsina ciganov robi to negativne meno. tych par slusnych to nezachrani. s tym sa neda moc robit, mladi vidia chovanie rodicov, ze nejdu do prace, tak si povedia, preco by isli aj oni. takto je to tu uz od padu komunizmu. za toho rezimu museli aspon robit, teraz nemusia a radsej narobia decka a ziju z davok. Raz som cital, ze v UK zije nejaka slovenska ciganska rodina a z davok maju 1700e. Jednoducho oni su divoky a kocovny narod.gogo956 napísal:Su aj slusni a pracoviti Romovia. Hadzat vsetkych do jedneho negativneho vreca je velmi jednoduche. Ak sa vazne nezacne pracovat s r. minoritou tak do par desiatok rokov caka Svk ekonomicky kolaps.
Typický uvedomelý kotlebovolič. Ešte napíš v sekcii Kultúra, že počúvaš KP a bude vymaľované. Samozrejme, nemôže chýbať ani to už legendárne uznanie, že sú aj slušní alebo, že mám kamaráta cigána. Ale ďalej sa už dočítame o tom, ako je to "divoký národ." 
Co s tym ma Kotleba? Takyto nazor som zastaval aj par rokov dozadu. Nie si ty posadnuty Kotlebom? Ak hej, tak vyhladaj pomoc. To akoze, ked ma niekto nejaky nazor na cigana, tak ho radis ku Kotlebovcom? Ze existuju slusni, to som tvrdil vzdy, ale vacsina su paraziti a divosi. Chod sa spytat pana Dobrovodskeho, aky ma nazor na ciganov, ten asi nepovie, ze su nejaki slusni cigani.Typický uvedomelý kotlebovolič.
KP je co prosim ta, lebo ja neviem.