Zdravím mám takýto problém, teda nie ja ale môj otec ... Skrátka má Lenovo a7000 , dal do neho pamäťovku, všetko išlo krásne, ukladalo sa. Hneď pri vložení mu ukázalo že či nechce aby ju telefon zformátoval. Prešla teda formátom v mobile. No teraz mobil hapruje a karta tiež. Ide totiž o to že v Lenove ju nevie rozoznať keď je dnu, v inom mobile (inej značky ) ju tiež nenájde. a PC len ukáže že ju musí na použitie formátovať. Potrebujem teda nejako dostať fotky a všetky údaje z tejto pamäťovky vonku bez použitia Lenova. Neviete mi niekto poradiť nejaký soft overený priamo na to? Nechcem totiž riskovať kadejaké "pochybné" softy.
A otázka číslo 2. Ako sa dá najjednoduchšie zálohovať kontakty a smsky z mobilu ktorý dajme tomu štrajkuje? Dá sa to cez nejaký soft od Lenova hodiť priamo na HDD počítača?
Je mozne, ze ta karta odisla do vecnych lovist a data su fuc, kedze ani to lenovo ju nerozozna. Ked pises, ze bola naformatovana v tom telefone, je este mozne, ze ju to naformatovalo na nejaky linuxovy suborovy system a tak ti ju PC neotvori. Skusil by som na PC nastartovat nejaku live distribuciu linuxu a skusit tu kartu otvorit pod nim. Ak pojde, mozes data z nej skopirovat na disk v PC.
Díky skúsim, ale ako hovorím ... proste ťažko povedať čo sa stým mobilom /sd kartou stalo. Proste večer ešte išiel, ráno sa oco zobudil, a už nič. ani nepípol, neštartoval, musel dať na nabíjačku a tak sa naštartoval. A povedal že večer mal nejakých 60% takže neviem čo sa behom noci dialo s tým mobilom.
Takže update: Oficiálne prehlasujem kartu za mŕtvu Dáta som skúšal vyberať cez kadečo, nepodarilo sa. Skúšal som teda naformátovať nech čistá beží v telefone ďalej .. no už ani to som ju neprinútil, vyzerá to tak ako keby sa zamkla, hodila sa do formátu RAW a žiadne opravy a ani formátovanie ( zmazať a vytvoriť patriciu som skúšal tiež ) sa nepodarilo. A Sanddisk mi milo odpísal na mail nech si radšej kúpim novú