Problem s pripojenim na VPN

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
nejakymarko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Problem s pripojenim na VPN

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Zdravím páni,

chcel by som Vás poprosiť o radu.

Snažím sa zo svojho notebooku doma prihlásiť na sever v práci, ale mám problém s tým, že mi stále ukazuje, že sa prihlasuje, ale nikdy sa neprihlási

VPN som nastavoval cez centrum sieti > nastavenie nového pripojenia alebo siete > pripojiť k pracovisku > VPN > internetova adresa (nasa verejna IP XXX.X.XXX.XX), Nazov Server XX a zapamatat si moje poverenia

Takto si nastavim VPN-ku, potom pri pripojení zadám moje meno a heslo na server (USER a heslo)

No pripojenie sa neuskutoční

Neviete mi poradiť, kde robím chybu, prípadne či to môže ovplyvňovať router, alebo niečo podobné?

Mám router nejaký OnNetworks od a neviem sa tam prihlásiť do adminu :/

Vdaka
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Problem s pripojenim na VPN

Príspevok od používateľa Mek »

Typ tej VPN je taky, ze mozes vytvorit pripojenie cez windows a cezen sa pripojit? (lebo su aj ine, napr. openvpn...). Potom by som skusil pingnut tu IP adresu firemneho servera, ci odpovie. Ak nie, skontroluj router/firewall, ci to neblokuje.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Tak update, rovnake nastavenia, ale iny router a poskytovatel (ZTE a Telekom) a k VPN-ku sa normalne pripojim

Tak kde bude zadrhel?
Dakujem
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

V routeri alebo poskytovatelovi :) Tak kukni, ci nemas v tom routeri zapnuty firewall. Niekedy treba este specialne povolit VPN v nastaveniach routera (ale co mam skusenosti, byva to defaultne zapnute).
Napísať odpoveď