Pískanie CPU pri pohybe myšou - reklamacia ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
NHISPVM
Star
Star

Pískanie CPU pri pohybe myšou - reklamacia ?

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Čavte, takže v mojom novom notebooku začalo pískať pri pohybe myšou , alebo zaťažení notebooku. Napr. pri hrách a podobne. Dobré je to počuť v tomto videu cca od 8 sekundy:

(Video nie je moje, len som ho našiel na YT. Jedna sa o rovnaký zvuk, len cca o 20% hlasnejší - niekedy počuť aj cca z 1 metrovej vzdialenosti)

Zistil som, že pískanie vychádza iba pri vyššom výkone. V power manageri, keď zmením typ na šetrenie energie, tak vo wine pískanie prestane. Akonáhle prepnem na vysoký výkon začne pískať. Na 95% tento zvuk vychádza z CPU, alebo tesne v jeho okolí. Keďže sa jedná o notebook tak v zdroji to nebude. Grafická vyzerá byť tiež ok. Nespozoroval som problémy pri zvýšení FPS a pod. Naopak na prac. ploche nie je nič počuť. Ak zapnem mozillu, tak sa pískot objaví, pri pozeraní videa na YT je to ešte horšie. Pri hrách to píska tiež, tam to ale už nie je tak počuť kvôli tomu, že sa zapne aj chladenie.

Predpokladám, že to pískajú cievky, alebo nejaký menič napätia na CPU... (Prípade na cca 5% to môže byť aj matičná, alebo niečo iné...) Otázka zneje jasne. Môžem takýto notebook reklamovať ? Alebo teda lepšie povedané uznajú mi takúto reklamáciu vôbec ? V prípade ak áno, je vôbec možné takúto "chybu" opraviť ? Mal by som záujem o výmenu kus za kus... Okrem spomínaného pískania som nezaznamenal žiadnu inú vadu. Problém je ten, že mi to lezie strašne na nervy, notebook je úplne tichý a vadí mi, že je počuť takto každý pohyb.

Ďakujem za odpovede.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Pískanie CPU pri pohybe myšou - reklamacia ?

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Chcel by si výmenu kus za kus? Notebook ti len opravia, aj keď mam pochybnosti, že to je nejaká vada. Podľa mňa to nerieš ak ti to nespôsobuje nejaké problémy. V mojom notebooku tiež niečo píska :smt006
NHISPVM
Star
Star

Ved preto tu aj pisem...ci sa jedna o vadu, ktora sa napriklad moze ukazat neskor.tiez by som bol najradsej ak by sa dalo opravit :) co sa tyka toho bzucania, tak beriem ze to je proste iba kozmeticka vada ale mi to vadi proste. Ma to znervoznuje
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Mozes to skusit reklamovat, ale ak si trufas, mozes to opravit aj sam. Mne tiez piskal PC (ked som mal este desktop) a prejavovali sa to pri pohyboch, tak ako pises - boli to cievky v okoli CPU, ktore som zakvapol lakom, nechal som to zatvrdnut a piskanie zmizlo.
NHISPVM
Star
Star

Mek, ďakujem za odpoveď. Problém je, že neviem určiť skade presne ide... Dokonca ani neviem, kde sa konrktétne cievky nachádzajú - sú strašne maličké. Viem len, že zvyk vychádza niekde v rámčeku (viď príloha) Ktoré sú konkrétne cievky ? Skúšal som nevodivým predmetom sa dotknúť a pritlačiť niektoré súčiastky a procesor, ale piskot neprestal a ani sa nezmenil. Takže neviem to bližšie lokalizovať a nechcem zasa to "nadžabať" po celej matičnej doske...
Prílohy
01.jpg
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Radšej to nechaj tak, lebo tomu viac uškodíš.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Piskat moze jeden z mnozstva kondenzatorov. Skus tu reklamaciu.
Napísať odpoveď