Skákajúce otáčky
Skákajúce otáčky
Zdravím, chcel by som sa spýtať, či by ste mi nevedeli pomôcť, nakoľko už vo viacerých servisoch netušia čo tomu je.
Mám starú jednotkovú Octaviu 1,5 55kw + LPG ´96. Keď jazdím skáču mi samé od seba otáčky napríklad keď mám neutrál alebo stlačenú spojku.
Keď auto viac zohrejem zintenzívni sa to a potom občas mi zatrasie autom a akonáhle stlačím spojku napr. že mám otáčky na nule tak mi vypne auto. V zákrutách hlavne nebezpečné.
Uplne zdochne. Naštartujem a idem ďalej. Robí to čím ďalej tým viac.
Pri zdochnutí mi ukáže len letku batérie, ale tá je nová. Pozerali sa na to vo viacerých vždy autorizovaných servisoch a netušia.
LPG je uričte OK, robilo to aj keď sme ho odpojili. Menená aj lamda sonda za novú a škrtiaca klapky uplne vyčistená. Nepomohlo.
Ak ste sa s tým už streti alebo mali dáky nápad tam by som bol za neho vďačný, nakoľko nikto nevie čo by s tým mohlo byť.
Vopred vďaka.
Mám starú jednotkovú Octaviu 1,5 55kw + LPG ´96. Keď jazdím skáču mi samé od seba otáčky napríklad keď mám neutrál alebo stlačenú spojku.
Keď auto viac zohrejem zintenzívni sa to a potom občas mi zatrasie autom a akonáhle stlačím spojku napr. že mám otáčky na nule tak mi vypne auto. V zákrutách hlavne nebezpečné.
Uplne zdochne. Naštartujem a idem ďalej. Robí to čím ďalej tým viac.
Pri zdochnutí mi ukáže len letku batérie, ale tá je nová. Pozerali sa na to vo viacerých vždy autorizovaných servisoch a netušia.
LPG je uričte OK, robilo to aj keď sme ho odpojili. Menená aj lamda sonda za novú a škrtiaca klapky uplne vyčistená. Nepomohlo.
Ak ste sa s tým už streti alebo mali dáky nápad tam by som bol za neho vďačný, nakoľko nikto nevie čo by s tým mohlo byť.
Vopred vďaka.
Re: Skákajúce otáčky
Co sviecky, vaha vzduchu, palivovy a vzduchovy filter?
tieto základné veci boli kontrolované a sú v pohode. Sviečky sú nové.
čas na výmenu za niečo pojazdnejšie , môže byť problém s tým že jak máš klapku tak je to tam opotrebované a klapka sa ti hýbe
Väčšinou má niečo takéto na svedomí škrtiaca klapka... ak máš možnosť odskúšať z ineho auta, skúsil by som to...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Skrtiaca klapka by sa mala dat predsa diagnostikovat, vo VAGu by si mal vidiet hodnoty otvorenej a zavretej. Ak su v rozmedzi, tak je okej. Inak cistil si ju doma alebo v servise??? Lebo ak doma, tak treba cez VAG spravit zakladne nastavenia, vtedy sa klapka nastavi na nove hodnoty a novy prietok. Ak si to neurobil, tak ide podla starych hodnot ked bola zanesena.
Ako píšeš hojko ..ale sú prípady, keď diagnostika neukáže chybu vždy. ..inak mrkni tu ejo6 https://forum.autobazar.eu/kolisanie-vo ... 43050.html
ak je to klapka tak pôjde na výmenu verím že auto z roku 96 ju nebude mať v takom stave že len očistíš a stačí to
a co lambda??? aha citam, ze vymenena za novu. jedine co ma napada, je skontrolovat odvetravanie motora a system podtlaku. to tiez narobi pekny bordel...
alebo sa s tym nesrať a prejdi na nejakú boja schopnú fábiu
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
plynovr lanko nemas velmi nasponovane pri klapke? mne to robila takato hovadina. ak budes cistit klapku alebo menot treba ti diag. na zakladne nastavenia.. kabel kupis za 10 eur.
a čo tlaky vo valcoch?
ďakujem za rady, popýtam sa v servise. k tej klapke. bola čistená v servise, ale už na pohľad nebola nijak extra zanesená Auto má len 142 000 nabehané. Či bola aj nastavvaná to neviem. Presne neviem čo je VAG, ale predpokladám že program na sledovanie stavu zariadení. Lebo jeden známi sa napojil pc na auto a nezistil žiadnu chybu. jedine mi ešte poradili diagnostikovať riadiacu jednotku. Reálne už uvažujem nad novým ( to sa na rady popýtam v inom vlákne) ale je mi too auta ľúto, lebo motor ako taký ide stále krásne a len toto nefunguje.
Odkial si? Vedel by som poradit mechanika, ak si zo Zilinskeho kraja.