Ahojte mam verejnu Ip adresu. Ako sa da nastavit aby som sa pripojil z ineho pripojenia do mojho routra ?
Cital som nieco ze mam naforwardovat porty a podobne ale neviem presne co a ako.
Viete poradit ? Dik
Verejna IP a pripojenie sa do routra
Re: Verejna IP a pripojenie sa do routra
Na router nepotrebujes forwardovat porty, maximalne tak vypnut firewall routra a povolit pripojenie z vonka. To bude v administracii routra.
pokial mas verejnu ip adresu, tak ta ip adresa vlastne ukazuje na tvoj router. ak sa na neho nevies prihlasit, bude to v nastaveni routru. pokial naopak sa chces tou ip adresou odkazovat na iny pocitac vnutri tvojej siete, potom potrebujes na routri nastavit presmerovanie portov.
Presne tak, ako radia vyssie.
Potrebujes to povolit na routri, ze sa da pripojit na jeho rozhranie zvonka a zaroven port (lubovolny nevyuzity port - ak sa mylim tak ma prosim opravte niekto), pripajam orientacne obrazok ako to vyzera u TP-Link-u.
Potrebujes to povolit na routri, ze sa da pripojit na jeho rozhranie zvonka a zaroven port (lubovolny nevyuzity port - ak sa mylim tak ma prosim opravte niekto), pripajam orientacne obrazok ako to vyzera u TP-Link-u.
Bohuzial ja mam router od Telekomu ZTE II a takuto moznost tam asi ani nemam