Windows 10

Informácie o software, ankety...
ja_som
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Windows 10

Príspevok od používateľa ja_som »

Ahojte, pár týždňov dozadu mi začala vyskakovať hláška "zariadenie USB nebolo rozpoznané", neviem čo sa stalo, aké "zariadenie" to môže byť. Skúšal som aj odpojiť všetky USB (klávesnicu, myš, slúchadlá, HUB) od PC, ale stále mi v správcovi zariadení svieti "unknown usb device (link in compliance mode)". Skúšal som aj aktualizáciu ovládača, ale nič nenašlo.
Je nejaký spôsob ako zistiť čo by to mohlo byť?

Ď.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

v spravcovi zariadeni to zariadenie vypni. pokial ti nic nebude chybat, tak problem vyrieseny. pokial ti nieco prestane ist, vies co je to za zariadenie :)
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Oh, OK, to znie dobre a jednoducho :D
Skúsim.

Vďaka :)
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Práve som updatol Win na 15063.483 (Creators update). Nevšímate si, že zrazu niektoré programy nejde spustiť a ak pozreite task managera, tak vidno, že sa proces na pár sekúnd zapne a potom aj sám ukončí?

Prípadne ak ho máte, neskúsite https://www.securilla.com/privacy-repairer ? Či vám spustí program (je to jeden z privacy toolov pre W10).
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

DropDead - mam rovnaky build, uz dlhsie, vsetky programy sa spustaju bez problemov, ten program z odkazu som skusal, spusti sa ihned bez problemov, aj restart s admin pravami.
DropDead
Addict
Addict

No fajne, obával som sa toho...čo teraz ale...dnes som narazil na ďalšiu utilitku, čo mi nejde.
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

@aacid tak som to nejaký čas testoval, vypol som to v správcovi zariadení, ale po spustení PC mi stále vybehne tá hlška, že zariadenie nebolo rozpoznané. Nechápem prečo...
DropDead
Addict
Addict

Tak som to revertol a je pokoj, všetko ide.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja_som napísal:@aacid tak som to nejaký čas testoval, vypol som to v správcovi zariadení, ale po spustení PC mi stále vybehne tá hlška, že zariadenie nebolo rozpoznané. Nechápem prečo...
https://www.howtogeek.com/193798/how-to ... e-manager/

toto si skusal? vyhladat driver podla hardware id.
ja_som
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

@aacid hej, neviem, či konkrétne z tej stránky, ale podľa ID (snáď som našiel to správne číslo), mi našlo casio (alebo to bol iný) klavír, čo nemám, ani som nikdy k PC nemohol mať pripojený :)
DropDead
Addict
Addict

Ahojte,
keď som presedlal na NTB, tak som si všimol veľmi rýchlo ako som nedokázal klikať na výsledky z hľadania cez štart, napríklad ani ovládací panel nešiel, teda našlo ho ale ak som stlačil enter alebo klikal ako šialený naň, tak sa nič nestalo, nič sa neotvorilo, rovnako nešlo ani pravým tlačidlom vyvolať kontextovú ponuku. Fungovali len veci ako napríklad nastavenia a veci, ktoré sú v rámci nastavení.

Hľadal som nejaké fixy, nič nepomohlo...takže aj s nervami som dal factory reset a už to šlo...až dodnes, teda dovčera.

Vstavané veci, ovládací panel, mnoho programov, ktoré som na začiatku dal fungujú, úplne v pohode ale dnes po nainštalovaní Office som si všimol, že Office sa už vôbec nezobrazuje, také GTA:SA tam je ale presne ten problém s nemožnosťou kliknutia, či ľavým alebo pravým tlačidlom.

V živote som sa s niečím takým nestretol, na desktope som nikdy taký problém nemal...
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

caute na notasi mam win 10 origos.je teda mozne ,ze by som tam hodil aj win 7?viem ze sa to ma instalovat opacne ,teda najprv 7 az potom 10.neskusal som to opacne.bude to fungovat ci?dik
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

typek61 - mas k tomu vazny dovod - chces tam dat 7 "origo", ci "neorigo"? Casto pri notebookoch su potom problemy s ovladacmi, dokonca som cital aj o ombedzeniach rozneho HW, ktore maju podporu uz len Windows 10 a vobec sa neda nainstalovat bez Win10. Co sa tyka sukromia, tak vsetko sa da nastavit aj pri Win10, taktiez niektore praktiky Win10 uz boli pridane aj do Win7 (uz si nepamatam co presne to bolo, asi aktualizacie).
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ano original povodny ku notasi.potom som presiel na win 10 ked sa dalo.ale chcel by som mat aj win 7
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Mam ciastocne otazku a ciastocne tip.

Pri vypinani Windows 10 sa mi uz 2x zobrazila sprava, nepamatam si ju celu, bolo to nieco ako "Initializing Windows. Do not restart your PC". Prvykrat som cakal asi 2 hodiny, prakticky nebola ziadna aktivita, mozno sa predtym PC restartoval, ale ak sa dobre pamatam, tak nie. Vcera sa stalo to iste, uz som necakal tak dlho a PC som vypol natvrdo. Dnes po zapnuti PC som bol AFK a po navrate ma vystrasila hlaska, nieco ze Windows sa nepodarilo opravit, bolo tam niekolko moznosti, vybral som restart a spustenie Win, pri nacitani na par sekund zacal Win update, potom sa vsetko spravne nacitalo.

Obavam sa, ze sa to moze opakovat, hladal som cim to moze byt, ale presnu pricinu som nenasiel, no myslim ze aspon ten posledny pripad sa stalo kvoli nedostatku miesta na C disku, zrejme je to teda Windows bug, snazi sa "donekonecna" stahovat alebo instalovat, aj ked nie je miesto. Inak je zaujimave, ze den predtym sa Windows aktualizoval a vsetko prebehlo spravne, miesta bolo dost. Problem je zrejme, ak pri vypinani PC nie je dost miesta na C disku.

Ak sa to niekomu stalo, napiste ci a ako ste to vyriesili, ak nie, tak si dajte pozor na malo miesta.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

5 funkcí, na které se můžete těšit v podzimní aktualizaci Windows 10:
https://www.zive.cz/clanky/5-funkci-na- ... spx#part=1
Nie su to velke zmeny, ale tesim sa hlavne na zmenu v aplikacii na fotky, pretoze ta aktualna verzia je pre mna takmer nepouzitelna. Som zvedavy na implementaciu vyhladavania, v Google photos to funguje velmi dobre, snad to bude podobne.
A moznosti nastavenia Windows update tiez potesia.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Je fajn, ze sa snazia pridavat uzitocne veci, ktore mozu skutocne ludom pomoct. Ale u mna je to nic co co by som vyuzil - smajliky ma nezaujimaju, Skype zapnem raz za mesiac, na fotky mam IrfanView, One Drive nepouzivam a s aktualizaciami Windows Update som zmiereny a nevedi mi nemoznost nastavenia (aj ked je pravda, ze ma nastvalo ked som na letisku vypinal notebook kvoli nastupovaniu do lietadla a on si zmyslel spustit aktualizacie).
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

heker: Najlepšie vypnúť aktualizácie a problém vyriešený.

Aktualizácie si nech odosielajú oni, po tom, čo si ja aktualizujem všetky svoje počítače všade mažem adresár SoftwareDistribution, tam sa ukladajú aktualizácie, a to zaberá dosť priestoru na disku.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Az na to, ze vypnutie aktualizacii nebolo mozne, az po roznych upravach. A pocas neskorsich aktualizacii sa to menilo, pisu o tom napriklad tu - https://www.google.sk/amp/s/www.cnet.co ... g-your-pc/ Nemam problem s aktualizaciami, povazujem to za dolezite z hladiska bezpecnosti, len ma nahnevalo ked mi to zacalo instalovat na letisku.
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Aktualizácie treba, to je jasné, len nie vtedy, keď akurát nemáš čas a vypínanie / zapínanie ti trvá pol hodinu, lebo akurát na pozadí začal inštalovať veľkú aktualizáciu.

Pre tento prípad je lepšie dočasne vypnúť aktualizácie, čo sa dá jednoducho, na hociakej verzii windows 10 cez služby - prepneš na Windows Update na Disabled a sú vypnuté ale kedykoľvek sa to dá znova zapnúť, aj treba zapnúť:
Prílohy
update.win10.jpg
Napísať odpoveď