Priorita mobilnych dat pri zapnutej WiFi

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
melonSVK
King
King
Používateľov profilový obrázok

Priorita mobilnych dat pri zapnutej WiFi

Príspevok od používateľa melonSVK »

Caute,

mam taky zaujimavy problem. V aute pouzivam telefon na tri veci - volanie cez audiosystem auta (BT), logovanie z ELM327 diagnostiky (WiFi) a Waze (zostava mi na to mobilny internet).

Tato kombinacia ale bohuzial nie je mozna, nakolko aj napriek tomu, ze mam zapnutu aj WiFi aj mobilne data, telefon sa snazi brat internet z WiFi, tam ale bohuzial ziadny nie je. (WiFi siet sluzi iba na prenos diag). Mam sice aj BT diagnostiku, ale potom nefunguje handsfree volanie. Preto ma napada jedine riesenie a to nejak telefonu prikazat, aby tahal internet z mobilnej siete namiesto WiFi. A tu som skoncil, googlil som, ale nezistil som, ako dat prioritu mobilnym datam oproti WiFi. Neviete nahodou o nejakom sposobe? Vdaka!

Telefon Redmi 3 Pro, Android 6.0
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Re: Priorita mobilnych dat pri zapnutej WiFi

Príspevok od používateľa 94jakub »

Štandardné správanie Androidu je, že drží zapnuté mobilné dáta kým sa nedokáže pripojiť na net cez WiFi(pingnúť Google Services)
Snáď všetky dnešné telefóny to majú takto riešené, dosť zvláštne, že by to Xiaomi malo inak. Skús preliezť nastavenia, či to nie je niekde schované.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Co tak nastavit tu siet na ktoru sa pripajas (predpokladam ze diagnostika ti robi AP) na staticku IP bez brany, tym padom by tadial nemalo routovat vsetko, iba pripojenie pre danu diagnostiku?
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

94jakub: No, ocividne to funguje nejak zvlastne, MIUI ma dost vlastnych moznosti nastavenia sieti, ale zrovna moznost ktoru potrebujem tam chyba. Mam v nastaveniach akurat moznost, ze system switchne na mobilne data, ked je WiFi signal slaby, co v tomto pripade nie je.

STomko: Dik za tip, vyskusam :wink:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Skúšal som to cez LG G2 s Androidom 6 a aj cez OnePlus 3 s Androidom 6, ale furt tie dáta chcelo ťahať z wifi ako aj u teba. Až po aktualizácii OnePlus na Android 7 to začalo ísť ako má.. už môžem mať pripojené auto cez wifi a zároveň ťahať mobilné dáta.

Tak neviem, či to nemôže byť v tej 6ke, hoci všade píšu, že 6ka by už túto fičúru mala zvládať.. :roll:
Napísať odpoveď