Elektrická zubná kefka

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Dodosnv
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Elektrická zubná kefka

Príspevok od používateľa Dodosnv »

Konečne som sa rozhodol vyskúšať ten "zázrak" nakoľko kopec ľudí mi to odporúča. Potreboval by som od vás poradiť akú zvoliť. So zubami nemám žiaden problém. Vie mi niekto odporučiť konkrétny model? :) Na zuboch šetriť nechcem, nemám teda nejakú finančnú hranicu (ale zase nemuselo by to prekročiť 150 -200€ :D ).
Poprípade ma môžete skúsiť od nej odhovoriť :D
baldorex
Addict
Addict

Re: Elektrická zubná kefka

Príspevok od používateľa baldorex »

Dlho som sa na tie kefky pozeral ako na zbytočnosť a nevidel som v tom zmysel a pridanú hodnotu.

Potom som dostal do daru takú nejakú lacnú oralB a celkom sa mi to zapáčilo. Čistenie zubov mi prišlo pohodlnejšie ako pri klasickej, no za polovičný až tretinový čas.
Pri klasickej zubnej kefke som občas po čistení cítil jazykom, že niekde ostal zubný povlak.
Pri elektrickej sa mi to tiež občas stane, ale je to zlomok toho čo pri klasickej.

Po viac ako roku som si už sám kúpil novší model, a to sonickú kefku.
Vyberal som dlho, keďže sa mi priečilo dať za Philips cez 100€. Nakoniec som vybral model soocas X3.
No a poviem ti, to je úplne iný level čistenia zubov aj oproti oralB.
Okrem toho že to čistí fantasticky, máš tam 4 druhy čistenia, od klasiky cez bielenie zubov a masáž ďasien. Rôzne ďalšie nastavenia cez aplikáciu.
Výdrž na batériu reálny mesiac čistenia deň čo deň. oralB som nabíjal každý týždeň.

Možnosť kúpiť rôzny tvar hlavice a štetín je samozrejmosť.
Dodosnv
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dodosnv »

Takže vrelo odporúčaš investovať do elektrickej ? :) Poprípade je veľký rozdiel klasická rotačná a tá "sonická" ? :)
baldorex
Addict
Addict

Určite odporúčam.
Áno rozdiel je obrovský.
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Takisto sa priklanam k sonickej zubnej kefke. Vyskusal som vela elektrickych kefiek, ale maju jeden velky spolocny problem a to, ze mechanicky drazdia a nicia dasna. Ako uzivatel nemozes odhadnut silu tlaku na zuby-dasna a preto je to viac skody ako uzitku. Co neplati o sonickej kefke lebo nema mechanicke pohyblive casti, ale "len" rychlo kmita-trasie sa a rozprasuje sliny, vodu, pastu na zuby a tym ich cisti. Pasty spotrebujes velmi male mnozstvo skoro ako hrasok a zuby su ciste. Pocitovo ako ked ides od hygienicky. Rozmyslal som ktoru vziat, ale 150€ za Philips Sonicare som nechcel dat a ta za 50€ sa mi zdala zas az prilis "jednoducha" Tiez som siahol po Soocas X3 od Xiaomi a som spokojny ako nikdy. Vazne som si nemyslel, ze budem mat radost umyvat si zuby ale teraz sa normalne tesim a zamiloval som sa do toho pocitu cistych vylestenych zubov. Kto nezazil nepochopi :-)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Rozdiel medzi Sonicare za 50 a za 150 je v prislusenstve (bezdrotove nabijanie, tj ina podlozka, resp dodane puzdro), pocet rezimov (1 vs bielenie, sensitive, dasna a pod.) a dodanej hlavici (zakladna, resp plak resp bieliaca). V zakladom rezime ale obe kefky cistia uplne rovnako (porovnanie rovnakych hlavic).
mikioko
Light Professional
Light Professional

To áno, ale ta Philips za 50 je vidieť, že sa šetrilo, pozeral som ju v obchode a vôbec sa mi nepáčila. Pôsobila veľmi labilne a nebola hodná tej ceny. Za podobnú cenu ponúka Soocas kvalitné spracovanie.
baldorex
Addict
Addict

Bezdrôtové nabíjanie je štandard aj pri kefke za 20€ kvôli bezpečnosti.

oralB mala len 1 režim bez možnosti čokoľvek nastaviť.

Soocas má 4 režimy, možnosť nastaviť dĺžku čistenia, možnosť spustiť automaticky po bežnom čistení ešte iný režim na pol minúty, povedzme masáž ďasien atď.
Cestovné puzdro v balení nebolo a je dosť drahé.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Ako dlho pouzivate tu Soocas X3? Ja mam tu sonicare cez dva roky(ten najjednoduchsi model), funguje stale normalne, len tie hlavice mi pridu dost drahe.. a nekvalitne, samozrejme preto, aby som ich kupoval stale.. Rezimy pouzivate? mne to akurat previbruje, po 30tich sekundach a neviem, ci by som potreboval nieco specialnejsie..
baldorex
Addict
Addict

Mám ju asi 2 mesiace.
Režim používam bežný + po čistení ešte 30 sekúnd masáž ďasien.
Mal som pôvodne bielenie zubov, ale keďže na denné čistenie používam obyčajnú pastu, tak mi na záver bielenie zubov prišlo zbytočné - keďže sa ten program spustí automaticky, nie je čas na zmenu pasty a tiež 30 sekúnd je málo. Takže som to zmenil na tú masáž a bielenie si pustím občas ako zvlášť program s pastou na bielenie.
Inak vibrovanie po 30 sekúnd je klasika u všetkých kefiek aby si vedel kedy ísť na ďalší kvadrant :)
mikioko
Light Professional
Light Professional

Pol roka ju používam a momentálne mám druhu hlavicu aj to len preto, že keď som dal vyvarit hlavicu zabudol som ju v pohári v horúcej vode a ohla sa:) Inak mi hlavice prídu kvalitné. Nakúpil som si ich do zásoby keď bola akcia na gearbest za 6 eur dve. Takisto aj puzdro za 11eur. Treba vycihnut akcie a potom je to ok
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Co Xiaomi, nema niekto skusenost? Toto - https://fontech.startitup.sk/nova-xiaom ... redpredaj/ Ma 31 tisic kmitov, tak ako DiamondCare od Philipsu za 200 eur.
baldorex
Addict
Addict

Nie je zlá https://m.gearbest.com/tooth-care/pp_661050.html

Ale za +2€ máš tú soocas, ktorá má 4 režimy a 37 200 kmitov

https://m.gearbest.com/tooth-care/pp_616635.html
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

To som si nevsimol, ze ma viac kmitov. Ale je len v Cine, takze este DPH a colny poplatok, cize tak 10 eur naviac. Treba na tie Xiaomi to sparovat s mobilom? Ona sa potom ovlada fakticky cez mobil?
mikioko
Light Professional
Light Professional

S mobilom nemusíš vôbec parkovať, ale zas nastavujes si tam dĺžku čistenia a nejaké režimy, nic vo by si potreboval stále nastavovať.
baldorex
Addict
Addict

No ale rozdiel bude stále minimálny, tých pár eur navyše by som dal.

Aplikáciu netreba použiť vôbec. Stačí vybaliť a používať.
Cez aplikáciu vieš nastaviť pár vecí a zbierať štatistiky, máš tam akési hodnotenie ako si čistíš zuby atď...
baldorex
Addict
Addict

Možno pre deti by mohli byť zaujímavé rôzne achievementy...

V aplikácii okrem iného vidíš aj stav batérie a čas výmeny hlavice.[IMG]https://uploads.tapatalk-cdn.com/201709 ... ccd77f.jpg[/IMG]
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

heker napísal:To som si nevsimol, ze ma viac kmitov. Ale je len v Cine, takze este DPH a colny poplatok, cize tak 10 eur naviac. Treba na tie Xiaomi to sparovat s mobilom? Ona sa potom ovlada fakticky cez mobil?
Pre tovar z CN skladov so shippingom "EU Express" (pri tejto kefke je to 6,69€) clo ani dph neplatis.
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

A ako rýchlo to príde tým EU expressom?
baldorex
Addict
Addict

Ja som si to dal poslať obyčajne, bez príplatku. Došlo to za 3 týždne belgickou poštou.
Napísať odpoveď