eBay.com

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
baldorex
Addict
Addict

Re: eBay.com

Príspevok od používateľa baldorex »

Nie každý dáva tracking.
Keď nie je tracking a tovar nepríde, automaticky otvorím spor.

Ja tiež keď niečo niekam posielam, tak mám vo vlastnom záujme podací lístok.
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Presne tak. Ty nemas co patrat. Nech predavajuci dokaze, ze ti tovar poslal a nebol doruceny, nech on zistuje kde sa stratil. Treba otvorit nieco ako ma Ali dispute, urcite je nieco take aj na eBayi, zatial som na eBayi nemusel nic take riesit.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ahojte, už nejakých pár rokov nakupujem cez ebay, no ešte sa mi nikdy nestalo, že by som musel riešiť nejaký case, no zatiaľ to vyzerá tak, že asi budem musieť.

Minulý týždeň, teda 6 dní naspäť som cez nemecký ebay vyhral aukciu a zaplatil, predávajúci má 100% rating, niečo cez 60 predajov 350 celkovo, za posledný rok má všetko pozitívne recenzie, tak neviem kde je problém.
Od doby odkedy som realizoval platbu mi 1x odpísal, no odvtedy nič a to som mu poslal ďalšie 2 správy, problém je v tom, že platbu som realizoval priamo cez účet, nie cez paypal lebo takú možnosť platby neponúkal.

Čo mám teraz robiť, dajú sa v takomto prípade získať peniaze späť? Dá sa nejako v banke požiadať o vrátenie platby, alebo tam fungujú nejaké termíny? Prípadne sa to rieši podaním dispute, ale keďže to nebolo cez paypal, tak neviem čo by som tím získal. Poraďte ak ste sa už s niečim podobným stretli.
baldorex
Addict
Addict

Aký dátum doručenia máš uvedený pri nákupe? Ak si v limite, nerieš.
Prevod trvá pár dní, odoslanie tiež. Takže 6 dní je nič.

A inak, zásadne platiť na Paypal.
Reklamovať platbu ide aj v banke, ale je to neisté a prípadné vrátenie sumy trvá mesiace.
retkvic
Addict
Addict

Dúfam, že máš pravdu. Je pravda, že boli sviatky, takže platba mu mohla prísť najskôr v stredu, hádam to bude nejaké nedorozumenie. Ja sa snažím bez paypalu nakupovať len v prípade 100% ratingu a počtu predajov plus pozitívnych recenzii v poslednom roku, no a 4x som už nakupoval bez paypalu a všetko prebehlo bez problémov, ani by ma to tak neštvalo keby išlo o malú sumu, no 250€ zas až tak málo nie je.
Predávajúci mi v stredu poslal už aj pozitívny rating, no potom nechápem prečo mi neodpíše na správy čo som mu poslal, lebo stále to tam v systéme nesvieti ako zaslané. K tomu doručeniu mal pre Nemecko napísané 21 apríla, no teraz po kúpe to v ebay nemôžem nájsť lebo nemal international shipping, ale pri vyžiadaný ceny za dopravu si naúčtoval 20€ na slovensko, pred tým som ho požiadal aj o trackingnummber ako to vždy robím, no zatial bez odozvy...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Kedze je Nemecko v ramci SEPA, tak ta platba mala prist nasledujuci pracovny den, ako keby si to z VUB posielal do CSOB u nas. Ked mal pre Nemecko napisane 21. aprila, tak sa da predpokladat, ze na Slovensko to bude trvat dlhsie, ak to posle napriklad len tento tyzden. Cize este by som pockal do dakej stredy, potom mu napisat opat. Ked nebude reagovat a nepride balik, normalne to nahlasit na eBayi, komunikaciu cez mail a spravy vies dolozit, rovnako tak aj platbu.
retkvic
Addict
Addict

Môže byť, platbu som zadával z fio banky v nedelu a pondelok bol u nás ešte sviatok, tak to asi odošlo až v utorok a v stredu dostal platbu, uvidím ako to bude pokračovať...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Priblizne tak ako pises, platbu mohol dostat cca v stredu.
retkvic
Addict
Addict

No, takže saga continues, sobotu 22.4 som predávajúcemu napísal, že čo sa deje a on mi obratom odpísal, že až do soboty boli preč v Dánsku počas veľkej noci, potvrdil aj to, že mu v stredu 19.4 prišla platba a napísal, že ešte v pondelok 24.4 pošle balík na slovensko.

Ja som mu potom ešte napísal v sobotu obratom, že OK, ak teda boli odcestovaní, tak je to pochopiteľné, že sa neozvali a ešte som prizvukoval aby poslal trackingnumber.

Dnes je 27.4 a balík stále nesvieti ako odoslaný, včera som mu okolo obeda napísal správu, že či to už poslal, lebo vravel, že v pondelok to posiela, no zatiaľ žiadna odpoveď, ešte mu buď dnes alebo zajtra napíšem jednu správu, no ak mi ani potom neodpovie, prípadne nepošle balík, tak sa asi budem musieť obrátiť na ebay.

Dá sa vtedy niečoho domôcť? Na tomto odkaze je ako kontaktovať ebay
http://pages.ebay.de/help/account/conta ... rmvSB=true
Teda tam si zvoliť možnosť pri tom vozíčku nedostal som kúpený produkt, prípadne odstúpiť od kúpy a im to opísať a potom čakať čo bude, či ako postupovať.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ano, tak dako, opisat priebeh, zdokladovat platbu, komunikaciu.
retkvic
Addict
Addict

Tak štvrtok som mu napísal. že ak sa neozve ani v piatok, tak to budem musieť riešiť cez ebay, následne piatok ráno správa, že je pracovne v nórsku, a že bude mať čas až sobotu, ale že jeho priateľka poslala balík ešte v stredu večer a že potom pošle aj tn.
Dnes v sobotu poslal konečne trackingnummber, no podla toho tn. poslal elektronicky informácie na dhl až v piatok ráno, tak ako mi ráno napísal na ebay tú správu a balík bol do centrály dodaný až v piatok večer, tak neviem či tam je nejaký posun v tých časoch čo majú na dhl alebo ani v tom nehovoril pravdu, no som zvedaví čo mi vlastne príde, ak vôbec niečo.

Ešte taká vec, už v minulosti som mal problém so sledovaním zásielky cez dhl, neviem či tie centrály nie sú prepojené alebo čo, no myslel som si, že keď niekto pošle balík z nemecka na slovensko, tak sa mi zásielku podarí vyhľadať aj cez sk dhl, nič také sa nedeje.

Nedávno som tiež riešil dhl ale z anglicka cez dhl express a tam sa to dalo pekne dohľadať a cez sk infoservis mi aj vedeli povedať kde je zásielka, no cez ten nemecký mám len ich čudné číslo a info, že balík je v nemecku a prešiel na ďalšie spracovanie, nepíše sa tam ani kto ho odoslal ani komu smeruje, ešte možno kontaktujem nemeckí infoservis...lebo čítal som už aj také prípady, že balík bol doručený aj bez toho, že by o tom vedel adresát, keď nebol zastihnutý...
baldorex
Addict
Addict

Niekedy trvá aj 3 dni kým sa údaj objaví v systéme, ale dátumy by mali byť pôvodné.

Z nemeckého obchodu mi tiež šiel tovar cez dhl, na slovenskej stránke som sa nevedel dopátrať kde zásielka je, tak som tam volal a povedali mi, že oni s tým nič nemajú a bude to skôr na pošte.
Pre mňa nelogické, nepochopiteľné, ale áno, našiel som si to na pošte (žltý lístok som v schránke nemal).

A ďalšia vec, ak si to kupoval od súkromnej osoby, ktorá má svoj život a povinnosti, tak ti to nie vždy musí poslať na druhý deň ako obchodník, čo to má v náplni práce.
Boli sviatky, po nich má povedzme frmol v robote alebo služobnú cestu, takže odoslanie zásielky môže mať nižšiu prioritu....
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Minulý týždeň mi šiel balík z Nemecka cez DHL, pokiaľ balík neprišiel na slovensko tak sa zásielka dala sledovať len cez nemecké DHL na https://nolp.dhl.de tam mi aj napísalo, že balík bol odovzdaný doručovateľovi na slovensku a potom sa dalo sledovať aj cez slovenskú stránku DHL, okrem toho jej na slovensku bolo pridelené iné tracking nr. Inak som ale nemal problém, vedel som, že predajca nezadal moje telefónne číslo a keď som napísal na slovenský help desk číslo doplnili a kuriér poslal ráno sms a následne aj volal.
Prílohy
dhl.jpg
mikioko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa mikioko »

Tiez som kupoval teraz z nemecka cez dhl a na nasom dhl sa zasielka nedala cez tracking number dohladat az ked to bolo na Slovensku. Inac ma prekvapila rychlost a cena. V pondelok to poslal a v stredu som to mal a stalo to "len" 6 eur
retkvic
Addict
Addict

baldorex: áno aj s týmto som sa už stretol, zásielka zasielaná cez nemecký dhl a na slovensku mi prišla na slovenskú poštu, tiež celkom nechápem ako to majú na slovensku poriešené, už sa presne nepamätám ako som to riešil, či som sa k tej zásielke nejako dopátral cez ten zákaznícky servis, alebo to vedeli nájsť aj podla toho ich nemeckého čísla, každopádne som mu napísal aj svoje číslo pre kuriéra, tak by to hádam nemal byť problém.

No a celé moje vlákno nie je o tom, že by to neposlal hneď na druhý deň, ani na štvrtý, ani po týždni, ale až po 2 týždňoch, ja som s ním komunikoval ako pred kúpou, tak aj po nej, do doby kedy som mu zaplatil za tovar a aj za prepravu bolo všetko ok, no potom som čakal 1 týždeň aby som sa dozvedel, že boli týždeň na dovolenke a potom druhý týždeň, že je odcestovaný preč, pritom mohol celú tú dobu odpísať.
Jednu zlú skúsenosť už z nákupom z nemecka cez ebay mám, takže som trochu paranoidnejší, asi 6 rokov späť, kupovaný externý disk, posielaný mesiac, prišiel v polorozpadnutej krabici, disk samzrejme nefunkčný, reklamoval som ho cez zaslanie do centrály wd v nemecku, po 2 mesiacoch nový disk doma, funguje doteraz.

syfon: to zmenené číslo ti prišlo automaticky na mail, či si ho zistil pri volaní na infolinku?
baldorex
Addict
Addict

To plne chápem, tiež som sa už popálil, preto by som bez paypalu nekúpil nič na ebay.
Rovnako ľudia sú rôzni, viď tvoj prípad.
Na druhej strane aj mne sa stalo že som chcel balík poslať druhý deň ráno a došli mi do toho dôležité veci, že som to nakoniec poslal o 4 dni. Ja som síce komunikoval, ale tiež som mohol vypadať ako podvodník.

Ale už som tiež poslal dosť drahú základnú dosku úplne cudziemu pánovi na druhý koniec slovenska bez platby vopred. Zásielku prijal, vyskúšal, napísal že všetko funguje a poslal mi peniaze na účet.

Takže dá sa "zažiť" všeličo :).
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

keď zásielka dorazila na slovensko tak som na slovenskú stánku dhl zadal pôvodné číslo, v detailoch zásielky ale už bolo uvedené nové číslo, zásielku vyhľadáš s oboma číslami, aj keď som písal na help desk tak som zadal pôvodné číslo a v pohode to doplnili
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Predava niekto z vas nieco zo Slovenska cez ebay? Zalozil som si svoj prvy listing, na ebay.co.uk, ale za ten svet tam nedokazem normalne nastavit moznosti postovneho do roznych krajin. Jedna vec je, ze sa to tvari, ako keby som ja sam bol v UK (tlaci mi to domestic shipping pre UK s ich shipping sluzbami) a druha vec je problem s nastavenim international shippingu. Chcel by som dat jedno postovne na Slovensko, ine postovne do EU a zase ine postovne do ostatnych krajin. Podla cennika slovenskej posty. Ako na to, a da sa to vobec? Zatial sa mi podarilo len nastavit worldwide shipping za jednotnu cenu...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sh4d0W »

Mate niekto skusenosti s tym ze Vam casto zasielky z ebayu vobec nepridu? Kedykolvek objednam nejaku malu blbost za 1-3$, ktoru by mi ani nevadilo keby neprisla, tak to stale pride, aj relativne rychlo (2 tyzdne), ale ked objednam nieco vacsie a drahsie 8-30$ co naozaj chcem tak to nepride, ak by to bolo buy it now tak mi to je tiez jedno ale vacsinou su to vsetko drazby. Teda pokial to nema medzinarodne trackovacie cislo tak to je skoro iste ze to nepride.

Rozmyslal som ci to vobec seller poslal ale mam k tomu cinske trackovacie cislo kde sa to da trackovat pokial je to este v Cine a stale sa to dostane do bodu ze zasielka ide von z Ciny lietadlom na Slovensko, ale na Slovensku sa to zahadne strati a nic mi nepride :hmm:
Napísať odpoveď