Dopredu oznamujem, že sa nejedná o žiadny smartphone, PDA ani tablet. Ide ale o autorádio s OS Android 6.0. Ak moderátor uzná, že to sem nepatrí, tak nech to presunie do koša, poprípade príspevok presunie do správnej kategórie. Vďaka.
Vec sa má takto. Včera som sa rýpal v systéme, nakoľko som chcel zmeniť pôvodnú aplikáciu na prehrávanie hudby. Rýpal som sa v tom toľko, až tá aplikácia prestala fungovať. Proste ihneď po spustení, sa aplikácia vypla. Tento problém bolo jednoduché vyriešiť. V rádiu som išiel do nastavení, našiel som si factory reset, vyťukal pin kód a rádio sa kompletne resetovalo. Všetko fungovalo ako malo, tak som si spravil kompletné nastavenie rádia (naladenie rozhlasových staníc, nastavenie dátumu a času, nastavenie ekvalizéru, nainštalovanie navigácie a inej software-ovej klávesnice, nastavenie loga pri hodinách, nastavenie pozadia plochy, atď...). Ako posledné som si išiel nastaviť logo na uvítaciu obrazovku. V zozname boli aj nejaké obrázky, ktoré som mal na pozadí plochy. Tak som si ako uvítacie logo vybral jeden z tých obrázkov. A to bola veľká chyba. Obrázky boli v rozlíšení 1920*1080, no displej rádia má rozlíšenie iba 800*480. Síce toto rádio podporuje video súbory aj vo FullHD rozlíšení, no systém to s najväčšou pravdepodobnosťou nedokáže v uvítacej obrazovke spracovať. Tak mi len na chvíľu zamrzlo rádio, a potom už len preblikávala obrazovka. Reset cez tlačidlo tento problém nevyriešil. Zo zákazníckej podpory výrobcu som dostal radu, aby som spravil software update. Poslali mi link s požadovanými súbormi, napísali postup. To som spravil, update prebehol, ale problém sa nevyriešil. Nikde na internete neviem nájsť ani zmienku o tom, ako sa dostať v takomto prípade do recovery menu, poprípade ako spraviť totálny reset rádia tak, aby sa ROM dostala do pôvodného stavu. Taktiež som vyskúšal aj na celú noc odpojiť napájacie káble z autorádia. Žiadna zmena, ROM sa nezmazala do pôvodného stavu.
Vie mi niekto z Vás povedať, kde a kto by mi vedel s týmto pomôcť? Rádio je síce v záruke, ale posielať to predajcovi do Anglicka nie je zrovna najlepšie riešenie. To radšej zaplatím niekomu tu na slovensku, ak mi s tým bude vedieť pomôcť. Ja som vyčerpal asi všetky možné spôsoby, o ktorých som vedel. Ešte je tu možnosť spraviť root a natiahnuť custom ROM. No na takéto niečo si jednak ani netrúfam, a nemám na to ani prostriedky a vedomosti (12V stabilizovaný zdroj, poprípade nejaká diagnostika alebo prístroj na pripojenie sa k rádiu).
Takto sa prejavuje to blikanie tej obrazovky: