KLDR

Diskusie na politické témy...

Prerastie napatie medzi KLDR a Juznou Koreou/Usa do vojenskeho konfliktu?

áno
9
25%
nie
27
75%

Celkom hlasov: 36

begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: KLDR

Príspevok od používateľa begbeee »

Nerozlozi sa to samé, pretože je to zlocinecky režim.
Dá sa povedať, že je to absolutisticka monarchia momentálne.
butthead
Darca
Darca

Príspevok od používateľa butthead »

Len vravim co by bolo idealne, ja to tiez vidim momentalne ako nerealne.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Stale moze mat fanatickych generalov, ktori stlacia gombik za neho. Plus perzekucie obycajnych ludi, ktori by sa potesili verejne..
To by nebola dobrota
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Armada je tam vysoko privilegovana a tejto pozicie sa urcite len tak lahko nevzda.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Zaujímavý komentár pod článkom, co som dával.

Potom, čo sa Ukrajina vzdala jadrového arzenálu výmenou za garanciu územnej celistvosti, nikto príčetný tú chybu nezopakuje.

O to sa postaral pan Putin.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Kldr sa odjakziva snazilo o ziskanie jadrovych zbrani, s Ukrajinou to vela nema. Dosiahnutie tohto levelu znamena ze sa nikto neodvazi o priamy utok na dany stat.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No offense, ale čítaš s porozumením?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Možno by sa dali KLDR odpáliť aj cez kyber útok, teda bez žiadnej klasickej fyzickej intervencie - a ani by nemuseli vedieť, čo sa deje. Napadlo mi to včera pri sledovaní dokumentu o Stuxnete, aj keď, tam to nakoniec úplne nevyšlo a vyvolalo to skôr viaceré otázniky.

https://en.wikipedia.org/wiki/Stuxnet#Removal
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

KLDR je vdaka svojej nizkej urovni integracie technologii a nutenej izolacii od sveta imunna voci kybernetickym utokom.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_c ... allocation
Cela krajina dostala blok 1024 IP adries a alokuju ich velmi zaujmavo (svojej technickej univerzite dali jednu).

https://en.wikipedia.org/wiki/Internet_in_North_Korea
Kedze su dovodne podozrenia, ze skolia aj hackerov tak istotne nebudu mat napojene svoje rakety na siet na ktoru sa dostanes cez internet.
hughito
Redeemer
Redeemer

Do tohto sa naozaj nevyznám, ale napr. v tom dokumente hovorili, že je naivné si myslieť, že napr. absencia internetu zabezpečí ochranu.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Uplne nepriestrelne nie je nic. Infikovat izolovanu siet mozes (napr. nakazis usb kluc cloveka ktory ho pouziva v oboch sietach), nasledne ale nemozes tento utok zvonka riadit. Tzn. ak by si sa do tej siete dostal, program ma presne stanovene co urobi. Co sa ti v danej situacii nemusi hodit. A zvlast pri odpalovani nuklearnych zbrani tuto kontrolu zvonka mat chces.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Hlavna otazka je, co by ten kyberutok mal vlastne take znicujuce urobit. Pretoze Kldr ako celok nie je skoro vobec digitalizovana takze aj pripadne mozne skody by boli nizke. Najlepsie je nerobit zatial nic, monitorovat a nechat na Kimovi nech urobi prvy fatalny krok aby Usa mali moralne pravo na drvivu odplatu.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Kim nezautoci, bol by to prenho koniec. USA svoj preventivny utok tiez nespravi pre predosle vyjadrenia Ciny. Zo strany Ciny to bol velmi mudry krok z ktoreho benefituje vacsina sveta.
hughito
Redeemer
Redeemer

javatar napísal:Uplne nepriestrelne nie je nic. Infikovat izolovanu siet mozes (napr. nakazis usb kluc cloveka ktory ho pouziva v oboch sietach), nasledne ale nemozes tento utok zvonka riadit. Tzn. ak by si sa do tej siete dostal, program ma presne stanovene co urobi. Co sa ti v danej situacii nemusi hodit. A zvlast pri odpalovani nuklearnych zbrani tuto kontrolu zvonka mat chces.
Áno, takto nejak fungoval aj ten Stuxnet. Dostali ho pod. štýlom dovnútra a on presne vedel, čo a ako spraviť. Konkrétne v danom prípade nejak prenastavil turbíny, ktoré obohacovali urán.

Inak tiež si stále myslím, že sa nestane nič. Ide, aj keď o naozaj otrasné, stále len rétorické cvičenia.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Jednoducho Kim chce atomkovku, tým pádom nedotknutelnost a zabezpečenie svojho kráľovstva na veky vekov. Číne je to u prdele, ale je lepšie mať na hranici užitočného idiota ako spojencov USA a 10 mil utečencov.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Cina musi brat ohlady aj na zaujmy Usa a uz podla toho aj kona:
https://www.novinky.cz/ekonomika/449981 ... -kldr.html
http://edition.cnn.com/2017/09/21/polit ... index.html

Financne bankove transakcie zablokovala uz par tyzdnov predtym.

Cine sice Kimova diktatura vyhovuje, na druhej strane nema ani najmensi zaujem na tom, aby tento nevypocitatelny rezim disponoval vecsim mnozstvom jadrovych zbrani.

//autoeditácia príspevku (14 Okt 2017, 8:36)
https://dennikn.sk/907744/ceska-zila-v- ... a/?ref=tit
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Nieco nove sa podarilo, niekto dal slovo megablaznovi a on zo seba spravil, gigablazna... A ako malo stacilo, pripravit si par uplne zcestnych trvdeni ktore zastava a dozadovat sa vysvetlenia...

Toto je podla mna cesta, ako dat dole debilkov, ala kotleba, blaha, borisko... Uz len ich natocit ako hepkaju a melu kraviny...

https://dennikn.sk/962542/slovak-zo-zdr ... i/?ref=tit
hughito
Redeemer
Redeemer

Kotleba - Blaha - Borisko

Debilkovia.. čiže Blaha je podľa teba "debilko"? Myslíš, že by ho daný novinár "dal dole"? :D Podľa mňa by ho dal dole Blaha, ani by nevedel ako.

Fascinuje ma táto ideologická predpojatosť liberálov.. Blaha je zlý, lebo je ľavičiar, resp. lebo SMER, tak ho hodíme do jedného vreca s neonacistom a Kollárom, ktorý sa presadil akurát cez bulvár a hoaxy. Veď čo.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Blaha je zly, lebo pretlaca socalisticko-komunisticke smerovanie, co je v lepsej spolocnosti prinajmensom chore
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

hughito napísal:Kotleba - Blaha - Borisko

Debilkovia.. čiže Blaha je podľa teba "debilko"? Myslíš, že by ho daný novinár "dal dole"? :D Podľa mňa by ho dal dole Blaha, ani by nevedel ako.

Fascinuje ma táto ideologická predpojatosť liberálov.. Blaha je zlý, lebo je ľavičiar, resp. lebo SMER, tak ho hodíme do jedného vreca s neonacistom a Kollárom, ktorý sa presadil akurát cez bulvár a hoaxy. Veď čo.
Nepoznam poslanca ktory ospevuje viac komunizimus ako Blaha... ako ma daleko komunizmus od aktualneho rezimu v KLDR? to skor Kotlebovci a Kollarovci by mi tu mohli vynadat, ze co som si to dovolil ich davat do vreca s komunistom Blavom... ale chapem, je to tvoja krva skupina, tak som to schytal...

Blaha by nikoho takto pripraveneho dole nedal... ked sa niekedy na lacno odvazim citat jeho statusy, tak je nepochybne jasne, ze ten clovek blazon...
Napísať odpoveď