Bios hláška

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Daniel9911
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Bios hláška

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahojte, mam doma PC na surfovanie parametre :
Procesor : Intel Pentium G4400
Zakl.doska: Asus H110M-K
ram : Kingston 4 GB DDR4 2133 MHz CL15
zdroj : EVGA 430W
SSD : Kingston UV400 120 GB

včera mi vyskočila hláška po resete viď foto v prílohe, a bol by som rád ak by mi niekto poradiť kde by mohol byť problém alebo čo by som mal dodatočne nastaviť. Na iných forách som čítal, že to môže byť problém aj s bateriu na doske. Ale dosku používame cca 9 mesiacov.
Prílohy
LL.jpg
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Bios hláška

Príspevok od používateľa 4040 »

Dostaneš sa do biosu ?
Daniel9911
Professional
Professional

do biosu sa dostanem bez problémov, ono mi to vyhodilo asi dva krát a od vtedy PC funguje bez problémov. Pozeral som sa na stránku výrobcu biosu a tam boli novšie ovládače aj na grafiku a chipset tak som to akutalizoval a tiež sú nove verzie biosu ale neviem či by mi tento problém odstránili.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Bios si mohol aktualizovať na najnovšiu verziu.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Cital si tu hlasku? Pisu o napatovych spickach. Skusil by som pripojit notas cez UPS, ci to nepomoze. Pripadne to moze byt vadny zdroj. Ak ta ta hlaska otravuje, ale inak ziadne problemy nepozorujes, este by sa ta ich technologia Anti-Surge, mohla dat niekde v biose vypnut.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

S touto hlaskou mam skusenosti.
Ak chapem spravne, ide o desktop - nie notas.
Takze moja story short: boli sme na LAN party, klasicky vyrazalo istice tak sa na fix podujal nejaky profi elektrikar a vo vysledku pustil do siete 400V.
Lacnejsie PCcka to nerozchodili, vela zdrojov okrem petardovania aj zahorelo, ine len zadymili niektorym sa nic nestalo.
Kamosov PC zial v el. bol a zadymel, po vyrieseni situacie s el. sietou vsak naskocil povodne bez chybovej hlasky, pc sa ale restartoval sam od seba a po boote uz nabehla tato chyba ktoru si sem postol.
Teoria je teda taka, ze poskodenim kondenzatorov zdroja (nasledne som ho rozobral a kondiky dostali naozaj cez drzku) zdroj asi nevyfiltroval napätie ako mal a boli tam nejake spicky, ktore doska detekovala, PC vypla a pri boote na to upozornila. Nebol u vas nejaky vypadok elektriky, nejaka strasna burka alebo nieco, co by mohlo dat cez hubu zdroju? A mozno uz len dosluhuje.
TL;DR: skus iny zdroj.
Daniel9911
Professional
Professional

Hegy: zdroj mam cca 7 mesiacov a ten PC nie je zapnutí celé dni len par krát za týždeň na takú hodinu max dve. Problém som vyriešil mam ten pocit, lebo od vtedy mi tú hlášku nevypisuje, spravil som nasledovné vymenil som kábel napájania od zdroja lebo sa mi zdalo, že sa to celkom ľahko hýbalo v zdroji. A tiež ma celkom prekvapilo keď som otvoril skrinku a 24 pin ako keby bolo povytiahnutí z dosky a to sa s PC nemanipulovalo odkedy som ho poskladal a ja som to riadne zatlačil aj to zacvaklo. Zatiaľ žiadne také hlášky mi nevyhodilo, ináč pred tým sme nemali elektriku v celej dedine a naskakovalo a vyskakovalo to v po sekundách tak som vytiahol PC z elektriky. V každom prípade má prísť k nám elektrikár robiť revíznu kontrolu tak uvidíme či niečo nájde.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Mohlo to byt v klude aj s tymi kablami, ak ano, pre teba lepsie :).
Napísať odpoveď