Pošta - adresa odosielateľa ANONYMNE ? DA SA ?
-
peterkollar
Expert
Pošta - adresa odosielateľa ANONYMNE ? DA SA ?
Ahojte, ked chcem poslat postou tovar - balik. Napisem adresu prijemcu. Ale nehcem aby vedel moje meno a adresu. Ale chcem mat zabezpecene ze v pripade toho ze nastane nejaky problem aby sa to vratilo... Da sa to nejak neutralne poslat do nejakej schranky.
- do nejakej schranky popripade na postu alebo niekde do uschovne aby som si po to prisiel neskor... vdaka.
- do nejakej schranky popripade na postu alebo niekde do uschovne aby som si po to prisiel neskor... vdaka.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pošta - adresa odosielateľa ANONYMNE ? DA SA ?
Cez P.O.BOX sa to dá. Alebo by to možno išlo aj cez službu "Poste restante", ale nie som si istý, treba sa spýtať na pošte.
-
Fabo
Hardcore addict
Grim: Poste Restante je to, ze sa to nedoruci adresatovi domov, len na postu. Neviem ci potom dostava zlty listok, asi nie (?) ale princip je v tom, ze ten potom napr. nemusi tebe odhalit svoju adresu, alebo sa nemusi nahanat s postarmi ale prosto pride rovno na postu.
Otazka je, ci by posta akceptovala poste restante adresu ako odosielatela.
Otazka je, ci by posta akceptovala poste restante adresu ako odosielatela.
-
Mek
Addict
Ak sa zasielku nepodari dorucit a adresat si ju nevyzdvihne do konca uloznej doby (18 dni), posta ju vrati odosielatelovi. Keby bol odosielatel anonymny, kam by ju posta vratila? Preto si myslim, ze uviest anonymneho odosielatela nie je mozne.
prave ta idea je ze adresu odosielatela by vedela iba posta aby mohla zasielku poslat naspat, ale nevedel by ju prijimatel.
otazne je ci taketo nieco ma realne "nie pochybne" vyuzitie... preco by si chcel posielat niekomu nieco ale nechces aby vedel ze mu to posielas ty? okrem nejakych krajnych pripadov (prekvapit kamarata) by sa to vyuzivalo len na reklamny spam, vyhrazanie sa alebo podvody.
otazne je ci taketo nieco ma realne "nie pochybne" vyuzitie... preco by si chcel posielat niekomu nieco ale nechces aby vedel ze mu to posielas ty? okrem nejakych krajnych pripadov (prekvapit kamarata) by sa to vyuzivalo len na reklamny spam, vyhrazanie sa alebo podvody.
Čisto teoreticky, posledné dobierky mi vždy prišli tak, že žltý papier ani kuriér ešte nestihli prísť, a už mi prišla SMS, že záselka s číslom XXXXX je na počte, a šiel som si ju vyzdvihnúť. Všetko to ale boli zsielky z e-shopov. Čiže teoreticky, ak by to takto fungovalo vždy, tak tam môžeš dať neexistujúcu adresu a spoliehať sa na SMS/mail upozornenie. Ale je to také príliš provizórne riešenie. 
ak si si istý že ten človek tú zasielku na 100% preberie, tak tam daj nejakú fejkové meno a adresu, pokial viem tak na pošte nekontrolujú totožnosť pri odosielaní (alebo sa mýlim?)
ak to nepreberie, tak sa zasielka pravdepodobne stratí, takže smola ..
-
peterkollar
Expert
myslim ze kontroluju obcianskyDEVZYO1G napísal:ak si si istý že ten človek tú zasielku na 100% preberie, tak tam daj nejakú fejkové meno a adresu, pokial viem tak na pošte nekontrolujú totožnosť pri odosielaní (alebo sa mýlim?)
-
Mek
Addict
Pri odosielani urcite nekontroluju obciansky, mam to desiatky raz odskusane, nedezinformuj obecenstvo 
Inac tak mi napadlo, ze pri odosielani doporucene, sa da udat ina adresa pre vratenie zasielky, nez je adresa odosielatela. Takze si mozes odosielatela vymysliet, a navratovu adresu dat pravu. Keby zasielku adresat neprevzal, vrati sa ti, ale pravu adresu sa nedozvie. Ma to len nevyhodu, ze ked to bude cokolvek vacsie ako list (ze sa to nezmesti do schranky), tak si po to bude musiet prist na postu - alebo ak su postarky lenive a dorucuju namiesto zasielok zlte papieriky...
Inac tak mi napadlo, ze pri odosielani doporucene, sa da udat ina adresa pre vratenie zasielky, nez je adresa odosielatela. Takze si mozes odosielatela vymysliet, a navratovu adresu dat pravu. Keby zasielku adresat neprevzal, vrati sa ti, ale pravu adresu sa nedozvie. Ma to len nevyhodu, ze ked to bude cokolvek vacsie ako list (ze sa to nezmesti do schranky), tak si po to bude musiet prist na postu - alebo ak su postarky lenive a dorucuju namiesto zasielok zlte papieriky...