Technicka kontrola - detaily

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Technicka kontrola - detaily

Príspevok od používateľa Soviet »

Zdravicko,
Pri technickej kontrole som nebol nakolko nebolo casu, ale vo vypise mam "A Lahke" chyby, ktore mi az tak nehovoria podla toho jednoduche opisu o co sa jedna a kolko mozu byt naklady na ich opravu. Samozrejme auto je sposobile, ale verim, ze taketo nieco treba riesit.
Je niekde mozne dohladat co dane kody znamenaju vo vacsom vyzname?

Napriklad take vseobecne:
304: Volant (Riadidla)
520: Spatne zrkadla
522: Sedadla a Lozka

Taktiez tieto povazujem za take zavaznejsie, ale tiez neviem posudit, ktore je treba primarne riesit pred tym ako sa vyberiem na dlhsiu jazdu:
305: Prevodovka, Riadenia
402: Kolesa - Vola v zaveseni
707: Motor a prevodovka Tesnost

Vopred diki :)
icefiresr
Addict
Addict

Re: Technicka kontrola - detaily

Príspevok od používateľa icefiresr »

Soviet - tie lahke mas asi len opotrebovanie (t.j. osuchanie, skrabance, vysedene sedadla, paranie...) - tieto neries. Netesnost na motor a prevodovku davaju skoro vzdy, ked uvidia kvapku oleja. Pokial ti to iba trosku slzi, tak je to OK, inak treba pomenit tesnenia iba (v lepsom pripade). Riadenie a vola v zaveseni moze mat suvis (pozri geo, volnost casti napravy), atd. Neplava ti auto moc? Nemas zjazdene pneu? Hocijaky servis ti povie tieto veci, da sa to vsetko vidiet krasne na zdvihaku.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Technicka kontrola - detaily

Príspevok od používateľa Soviet »

Pneu som prave objednaval nove, kedze tie co boli na STK su zjazdene na totalku. Prave preto som chcel vediet ci moze byt nieco z toho sposobene aj pneu.
Cize najlepsie ist s papierom z STKcky do servisu a nech sa mrknu na tie veci, ktore su tam spomenute. Asi to bude aj najednoduchsie.
Napísať odpoveď