Chcem firmu / obchod(eshop)/služby SRO VS živnosť ?
-
MentalTrader
Amateur
Chcem firmu / obchod(eshop)/služby SRO VS živnosť ?
Tak pekný večer/deň prajem . predo sa ospravdlnujem za moju neinformovanosť (preto sem pišem) . Som full time trader, už je to nejaký ten čas čo sa nenjem algoritimickému obchodovnaiu. pred nedavnom som zahodil diskréčne obchodovanie a začal sa venovať čisto aos(automatickým obch systémov) teda software obchoduje za mna . pred nedavnom som dostal napad spraviť akože ""investičný"" projekt kde bude mať web , a klienti si budú môcť vybrať konkrétni AOS(alebo portfolio AOS) pomocou ktorého si môžu nechať zúročovať svoje financie , napr mam AOS ktoré mi už druhý rok robi okolo 70% ročne(je to konzervatývnejšie ako bankové sporiacé účty a sype to ovela viac). samozrejme sprava financii a investičné doporučenie nieje na slovensku asi legalne, ale da sa to perfektne legalne a transparentne obýst tak ze sa jedna o predaj AOS(software automatických obch systémov) , BTW ja si chcem brat iba % zo zisku . tak pvedzme ze ten projekt sa bude volat ATG algoritmic trading group a chcem to mat ako normalne legalnu registrovanú firmu cez ktorú chcem platit dane. tu je prva otazka , vôbec neviem ako a kde zalozit firmu , neviem či pre firmu stači iba zivnost alebo sro kde mam ist , čo mam robit , ako mam platit dane a čo si mam zaznamenavat absoltne netušim. takze môzme povedat ze je to obchod zo softwarom , ktorý sa bude volat ATG algoritmic trading group , chcem byt jediný vo firme , nikoho nechcem zamestnavat, ziadni rozpočet realne nepotrebujem lebo software uz mam čo je nehmotna vec , nikoho neplatim , iba to chem v podstate predavat. čo mi odporúčate ako postupovat ? kolko stoji sročka a kolko zivnost ? mam si ukladat informacie o klientoch ? nikdy som firmu nemal , (ked som niečo predaval tak načierno, spravil som si jednoduchý web a trial 75E na reklamy od googlu), teraz to chcem spravit plne legalne a transparetne . dúfam ze mi tu niekto poradi. dakujem .
Re: Chcem firmu / obchod(eshop)/služby SRO VS živnosť ?
Otvor Google, napis "zalozenie s.r.o." a najde ti x spolocnosti co to spravia za teba. Aj ti vysvetlia veci. A potom si najdi uctovnicku s ktorou si sadnes a ta ti vysvetli co to obnasa - od danoveho urady, zdravotnej a Socialnej poistovne, az po neviem co dalsie. Povie ti kedy sa plati dan, dan zo mzdy, pripadne kedy a ako sa stat platcom DPH. To mas rozhovor tak na dve hodiny, aby si bol v obraze, pripadne googli a citaj clanky.
Legalne neviem co sa da a co neda, ale odmena ci uplatok sa da legalne spravit na zaklade sprostredkovatelskej cinnosti. Skusenejsi si spravia ramcovu zmluvu, pripadne zmluvu o sprostredkovani, definuju pausalnu ci percentulnu odplatu a tak dalej.
Legalne neviem co sa da a co neda, ale odmena ci uplatok sa da legalne spravit na zaklade sprostredkovatelskej cinnosti. Skusenejsi si spravia ramcovu zmluvu, pripadne zmluvu o sprostredkovani, definuju pausalnu ci percentulnu odplatu a tak dalej.
-
MentalTrader
Amateur
Ďakujem heker. no tak to bude ešte asi nadlho. najlepšie bude že kontaktujem nejakého pravnika a notara a tú účtovičku, a dame to nejak dokopy. toto je nevýhoda podnikania , veľký disskomfort , papierovačky a dokumentacia..
Nepotrebujes pravnika, ano notara. Staci ti oslovir firmu, ktora zaklada spolocnosti. Aj ked navsteve notara sa nevyhnes - potrebujes podpisat splnomocnenie na zastupovanie tvojej osoby toi firmou, aby mohli za teba konat pei zakladani spolocnosti. Alebo mozes kupiy rovno ready made spolocnost, ale aj tam treba notarske splnomocnenie.
Som zvedavy kto by ti tam ukladal peniaze, ked nemas ziadnu historiu ani silne financne krytie. Ale za pokus to stoji.
Má zhodnotenie 70%, tam sa mu ľudia pohrnú 
Este sa najdu hlupi ludia? Tolko nemalo ani BMG ci Horizont.
-
MentalTrader
Amateur
čaute , v prvom rade sa nejedna o investičné doporučenie ani spravu financii. čo sa týka zhodnotenia je to rôzne , moje automaty sú postavené tak aby miera korelacie celkového portfolia bola minimalna a vzajomne sa doplnovali . v portfolii najdete breakoutové , trendové a reverzné automatické stratégie, ktoré mi teraz v tomto čase fičia na VPSku. ešte ku tomu zisku , treba pozerat na takzvaný DD(draw down ) čo je maximal pokles obchodného účtu , čim väčšie riziko človek akceptuje tým väčšie zisky (aj straty) môze dosahovat. ja som hrozna konzerva , a konkrétne u AOS portfolia ktoré dava 70% zisk ročne riskujem na 1 obchod (na stoploss) max 0,56%(započitana komissia a market spread a sklz). a celkový DD(pokles účtu) akceptujem 13% . rok 2016 som zakončil +70,23% a eqity draw down iba 7,21%, hned zo začiatku to išlo v podstate do plusu, drawn downy to robilo viac menej iba v zarobenej časti. ja mam tú výhodu ze mam plne overený a transparentný Myfxbook , u velkého australského brokera, teda to môzem klientom ukazovať. u kazdého automatického obchodného systému je v prvom rade realna edge , a rôzne zatazové a korelačné a takzvané montecarlo testy, samozrejme najspolahlivejši test je to pouzivat v realnom čase na realnom účte. dané AOS (aos portfolio)čo zaraba približne 70% ročne ma priemerné držanie obchodu 7,23 hodin a kladný , takzvaný RiskReward-ratio. investorov uz par velkých mam , tým som dal zadarmo na 6 mesiacov nejaké moje portfolia , napisal som im to na ich id účtu, a dostal som len kladný feedback,dokonca som to daroval open source zkladatelovi, velkého forex news serveru, ked bude projekt hotový tak mame dohodu že ho vypromuje. mam portoflia ktoré bezia v siera charts , mam klasické mtčka, ale konkrétne portfolio čo ma zisk cca 70% fiči v platforme ninja-trader.
//autoeditácia príspevku (20 Sep 2017, 17:32)
tak asi si kúpim ready made firmu . ešte mam dotaz čo sa týka príjmu financii a fin transakcii. ked budem mat firmu tak budem môct posielat peniaze a vkladat iba cez firemný účet ? ked registrujem firmu , alebo si ju kupujem ako hotovú , tak ku nej dostanem špecialný bankový účet cez ktorú budú musieť byt všetky transakcie čo sa týka firmy ? dajú sa priznavat dane a platit odvody online alebo budem musiet chodit po úradoch ? môzem si zdravotné socialne zaplatit dopredu na niekolko rokov aby som mal od toho pokoj a platil len kazdoročne DPH ? mam si ukladat bankové a obchodné reporty ?
//autoeditácia príspevku (20 Sep 2017, 17:32)
tak asi si kúpim ready made firmu . ešte mam dotaz čo sa týka príjmu financii a fin transakcii. ked budem mat firmu tak budem môct posielat peniaze a vkladat iba cez firemný účet ? ked registrujem firmu , alebo si ju kupujem ako hotovú , tak ku nej dostanem špecialný bankový účet cez ktorú budú musieť byt všetky transakcie čo sa týka firmy ? dajú sa priznavat dane a platit odvody online alebo budem musiet chodit po úradoch ? môzem si zdravotné socialne zaplatit dopredu na niekolko rokov aby som mal od toho pokoj a platil len kazdoročne DPH ? mam si ukladat bankové a obchodné reporty ?
Toto vsetko ti odpovie uctovnicka. Peniaze idu cez firemny ucet, ale ten si mozes zalozit az vtedy ked mas original vypisu z Obchodneho registra, pretoze potrebujes podnikatelsky ucet. A potom su tam transakcie v hotovosti - tie sa riesia z uctovneho hladiska cez pokladu (cize zaplatis nieco v hotovosti v obchode, do uctovnictva das potom blocek). Na zaciatku treba osobne obehat urady, potom vsetko uz len online. Napriklad firmy co su platcovia DPH, tak mudia vylucne komunikovat s Financnou spravou (tzv. danovy urad) uz len elektronicky, navyse Socialnu p. a zdravorku tiez vybavis online. Zaplatit odvody dopredu nemozes, pretoze tie sa pocitaju podla mzdy zamestnancov (a ta sa pocita podla hodin, dovolenky, PN, sviatkov). Kazdorocne sa plati dan z prijmu (a do toho vstupuju aj kvartalne preddavku pri zisku nad 10 tisic eur za predchadzajuci uctovny rok). DPH na zaciatku nie si platca, no ak by si casom bol, tak mesacne alebo kvartalne, nie rocne. Dokumenty treba odkladat, danove doklady mas povinnost uchovat tusim 10 ci 15 rokov. Banove vypisy bude potrebovat uctovnicka kvoli pociatocnemu a koncovemu stavu uctu, obratom, pri tvorbe rocnej uzavierky a ine.
neviem či mi autor témy odpovie ale ak niekto rozumie tomu predmetu jeho obchodovania tak by mi mohol odpovedať tiež
na akých trhoch vlastne obchoduješ ? spomínaš nejakého fx brokera, takže menové trhy ? alebo je to kombinácia menových a nejakých akciových trhov ? alebo nejaké iné trhy ?
Bude to asi forex, co je uplne nevypocitatelny trh. Ak by mal dotycny naozaj 70perc zhodnotenie kazdy rok tak je milionar do niekolkych rokov aj bez cudzieho kapitalu.
o to mi ide že 70% na fx trhu sa mi zdá veľmi nepravdepodobné, buď chlapec objavil algoritmus ktorý z neho spraví najbohatšieho človeka na svete do pár rokov alebo je to nejaký blud a ten rok 2016 mal veeeľké šťastie, ale ak je to nejaký iný trh tak možno to je reálne
-
MentalTrader
Amateur
Ahojte , ano špecializujem sa hlavne na forex , ale obchodujem aj akcie,opcie na akcie,komodity akciové indexy,a cryptomenam sa zasadne vyhýbam.
ako si hned začnete v hlave ratat ze za par rokov som milionar
takto to nefunguje . čim väčši account tým väčšia konzerva.. hned si počitaté tie hlúpe počty . presne viem čo vam ide v hlavach , povedzme aby sa to rýchlejšie ratalo tak ročne akoze mam 100%. kapital 10K USD rok 1=20KUSD rok2:40KUSD rok3:80KUSD rok4:160KUSD.. no ano presne takto to NEfunguje
čim mate väčši account tým treba menej riskovat preto fondy na oko zarabajú napr 10% , lebo majú velký kapital , a vedia čo je risk managment. fond čo robí napr 7% ročne robí na súkromných malých účtoch 70% bezne . tu sa bavíme o 70%tach na účtoch do 50KUSD. nad 50-100K napr 40% , 100-500K USD je napr 10% ročne atd . ja osobne neberiem tradera ako tradera ked nevie spraviť aspon 50% ročne, súkromných penazi. ked som obchodoval diskréčne tak som obchodoval market profile + priceaction+tapereading(orderflow bez candles).uz to bude 12 rokov čo obchodujem. zabrdal som do adaptabilného obchodovania čo bol big fail , aj do highfreqency tradingu ale dostal som sa na blacklist na burze kde sa inštrument obchodoval(kvôli tomu ze som nebol oficialne tvorca trhu a likvidoval som retailové pozicie). no a teraz sú to 4 roky čo sa zaujimam o takzvané logické automatické obchodovanie. cena(bid,ask price) na forexe ide v nonstop čase proti väčšie , trh hlada likviditu a vybera stoplossy, preto mam rad FX lebo je to najlikvidnejši trh , a nemusite sa bať že nenajdete proti stranu, ja mam tu výhodu ze viem čo je realna výhoda , a kazdé AOS ktoré mam ma realnu výhodu , takzvanú kladnú strednú hodnotu
. ja mam tu super výhodu ze poskytujem plne overený myfxbook mojeho účtu , + sa chcem dohodnút aby broker o mne poskytoval informacie . teda hoci kto sa spýta môjho brokera aké mam výsledky tak mu ich môj account manger alebo chat support u brokera pošle. tu nejde o to ziskat peniaze ... verte alebo nie ja mam nejaké papierky vysoko u prdele , ja som diplomat , uz sa neotačam za peniazmi , tých som si na burze nahrabal dosť a trading ma myslim celkom pekne živý , niesom milionar ani nim nepotrebujem byť. projekt zakladam nie aby som zarobil ale aby som vybudoval silnú komunitu investorov ktorý budú spokojne vyberat zisky . je to skôr vec vízie cti a rešpektu ako penazi. Realna firma , Realna office kde môzete prísť na kavu,realny ludia,realne obchody, realne zisky . presne takú mam víziu o spoločnosti. nikdy som nemal spoločnosť (leglne) tak ma musi účtovnička zaučit ako mam platiť dane. projekt bude mat jednoduchú prehladnú platformu , a možnost malých účtov, teda nepotrebujete investovať statisice. bežný ludia budú zhodnocovat svoje prostredky. tešim sa na projekt a tešim sa hlavne na feedback.
ako si hned začnete v hlave ratat ze za par rokov som milionar
citujem: "ja osobne neberiem tradera ako tradera ked nevie spraviť aspon 50% ročne, súkromných penazi."
-ak si v branzi dlhsie tak urcite aj sam dobre vies, ze tolko sa stabilne a dlhodobo robit neda, ani s malym kontom, 70percent p.a. uz vobec nie.Ano existuju ludia ktory za rok zhodnotia aj o stovky percent ale je to hlavne stasti a nasledujuce roky taky vynos nebudu mat zarucene. Ziaden stabilny algoritmus "svaty gral" neexistuje, pretoze v okamihu jeho objavenia by bol jeho vplyv na trhy tak vyrazny ze trh by ho rychlo "vstrebal" a tym padom by jeho vyhoda pochopitelne zanikla. Ak tvrdis ze dlhodobo na tom svojom systeme zarabas znacne peniaze tak musis mat uctovnicku pretoze v tom pripade si uz odviedol veelku kopu dani z prijmov.
Priznaj si ze si si to cele trochu vymyslel,taketo sladke motuzy mozes tahat detom na Zš.
-ak si v branzi dlhsie tak urcite aj sam dobre vies, ze tolko sa stabilne a dlhodobo robit neda, ani s malym kontom, 70percent p.a. uz vobec nie.Ano existuju ludia ktory za rok zhodnotia aj o stovky percent ale je to hlavne stasti a nasledujuce roky taky vynos nebudu mat zarucene. Ziaden stabilny algoritmus "svaty gral" neexistuje, pretoze v okamihu jeho objavenia by bol jeho vplyv na trhy tak vyrazny ze trh by ho rychlo "vstrebal" a tym padom by jeho vyhoda pochopitelne zanikla. Ak tvrdis ze dlhodobo na tom svojom systeme zarabas znacne peniaze tak musis mat uctovnicku pretoze v tom pripade si uz odviedol veelku kopu dani z prijmov.
-
yoggy
Ved sa hral na DEMO ucte a teraz si mysli, ze aky je velky trader. Ale uz chce prejst na REAL, ale nema ziadne peniaze, tak chce pytat od ludi 
-
MentalTrader
Amateur
tak vidim aka je tu komunita ... nieko sa snazi pomôct a niekto hejtuje ... ked som začinal tak nejaké demo zadarmo nebol štandart ako je to dnes(poto neskôr IB spravilo takzvaný paper account, do vtedy demo skoro nikto neouzival)
mam full overený myfxbook , ten ešte nikto nikdy neoklamal lebo to verifikuje sam broker . 70% na malom štandartnom účte do 50KUSD je mozné
ano 99,9 traders na FX sú gamblery ale ja opakujem posledný krat : "využivam kladnú strednú hodnotu teda realnu edge". ked som začinal hadam pred 11 mozno 12 rokmi tak som si myslel aké je to jednoduché , ale potom som zistil že forex a celkovo trhy sú hra na mačku a myš, tak so sa začal učit TA(technicka analýza ja sama o sebe absolutne k ničomu , to vam nikto nepovie iba ja) ,PriceAction a Marketprofie. dodrzujem striktne risk managment , žiadne nekalé praktiky tipu : Martingale,Hedging,Scalping,Bez Stoplossu a podobné , ja mam winnign v tento čas na tom portfoliu 40,1% , ale kladný Risk-Reward-Ratio, to znaena AWG Wing je väčši ako AWG Loss , . fakt nechpem prečo niekoho súdite , ani ma nepoznate , hned som "demo trader" a "gembler" . a gogo956 ano maš pravdu , kto robi stovky % ročne je gembler lebo nechape risk managment a väčšinou riskuje na poziciu (na SL) napr 5% čo je brutal , v horšiom pripade nema SL(nemôžu ti zasiahnuť stoploss ked ziadni nemaš (nigga face)) alebo zaporené RiskReward-ratio a rôzne takzvané Gridky,martingale a podobné nezmysli . ja som zazil za svoju traderskú "karieru" asi všetko , proste spiky, spofy,Fake breakouty , a zahadne sa čas od času niekomu "pošmykne" ruka a hop 10000 Kontrakt(lot) na USD/CHF do shortu , a obrovský prepad (potom sa hovori o krize) , velé prachy (goldmansachs,JPmorgan,banofamerica,fondy,tvorcovia trhu) čakajú na narodného bankara kým povie "nebudeme alebo budeme zvyšovat úrovké sadzby" , však aha čo robi fed ,(centralna banka ameriky, mimochodom súkromný subjekt) vyleze yellenova(jelenica , taka komicka babička , šefka Fedu) povie hello alebo to svoje HI nič nestihne povedat a ten goldmansachs tam uz čisti stoplossy na trhu 10K LOT a cena behom sekundy 200Pips . to isté draghi (pred X rokmi fičal medzi tradermi "vtip" a drahiho sme volali super mario (mario draghi)). kazdý 1 Trh na toto svete v tejto 3D dimenzii je a bude manipulovaný , tak ako americké akcie,cryprocirency,forex,komodity(nie iba komex) atd. ak trader nezvladne 50% ročne a nema kapital aspon 25KUSD tak pre mna to nieje trader za tým si stojim . dobrých traders na svete nieje vela ako si niektorý ludia myslia , to ano . 40% ludi sa vie udrziat mesiac v zisku , 5% ludi sa vie udrziat v zisku rok , 3% sa vedia udrziat 3 roky a 10 a viac rokov je to ani nie celé 1% traders . som rad ze som pochopil zakladnú Trade matematiku , obchodnú psychologiu, a realnu výhodu , bez toho aby ste vedeli meriat realnu výhodu nemate na trhu žiadnu dlhodobú šancu , najdôležitejšie je vediet čo je to riziko , a risk managmnet , bez toho ste mrtvý. idete proti , najbohatšim,najskorumpovanejšim,najmúdrajšim ludom ako retail , ak mate amatérsky prýstup tak ste death. na čom stoji môj trading a moje automaty? vštko je to matematika , kladný Risk-Reward-Ratio,konzerva Money managment,Kladna stredna hodnota a realna výhoda všetko vo forme vstupu a výstupu a riadenia rizika a uz neobchodujem diskréčne moc ale samozrjme aj psychologia a racionalne myslenie.
//autoeditácia príspevku (21 Sep 2017, 20:56)
mimochodm môj AOS "guru" vzor bol radek janač . perfektný AOS trader . dokonca postavil stratégiu london breakout ktora špekuluje na breakout londýnskej seance (break časového pasma), je az moc jednoduché ale funguje to . posledné roky to ide do strany lebo AOS ziskalo vela retail traders , a model musel prestat fungovat , diera sa zaplnila . tu je odkaz na jeho myfxbook aj ked je model takzvane vyčerpaný (ako by sa povedalo vo filmoch )http://www.myfxbook.com/members/aos24/b ... cz/1083087
//autoeditácia príspevku (21 Sep 2017, 21:05)
Mimochodom rad pokecam, ked bude firma hotova , zabehnuta tak sa pokojne stavte na pokec na pivko kavu. mam asi office najdený , v bratislave staré mesto, potom dam adresu ked chcete .
//autoeditácia príspevku (21 Sep 2017, 20:56)
mimochodm môj AOS "guru" vzor bol radek janač . perfektný AOS trader . dokonca postavil stratégiu london breakout ktora špekuluje na breakout londýnskej seance (break časového pasma), je az moc jednoduché ale funguje to . posledné roky to ide do strany lebo AOS ziskalo vela retail traders , a model musel prestat fungovat , diera sa zaplnila . tu je odkaz na jeho myfxbook aj ked je model takzvane vyčerpaný (ako by sa povedalo vo filmoch )http://www.myfxbook.com/members/aos24/b ... cz/1083087
//autoeditácia príspevku (21 Sep 2017, 21:05)
Mimochodom rad pokecam, ked bude firma hotova , zabehnuta tak sa pokojne stavte na pokec na pivko kavu. mam asi office najdený , v bratislave staré mesto, potom dam adresu ked chcete .
Nechápem, prečo takýto úspešní traderi ponúkajú svoje zaručené stratégie na internete, keď im to tak vynáša.
Mentaltrader
Sam musis uznat, ze kazdy racionalne uvazujuci clovek ktory nieco malo aj o obchodovani na burze vie, musi byt k tvojim vyhlaseniam skepticky. V kazdom pripade je trochu zvlastne ze sa neprezentujes na odbornom fore patricne zameranom ale na vseobecnom kde je 99perc laikov v danej problematike. Ja sa forexu nevenujem vobec z mojho pohladu je privelmi riskantny a tazko vypocitatelny.
Apropo tvrdit ze TA je k nicomu je dost odvazne tvrdenie.
Sam musis uznat, ze kazdy racionalne uvazujuci clovek ktory nieco malo aj o obchodovani na burze vie, musi byt k tvojim vyhlaseniam skepticky. V kazdom pripade je trochu zvlastne ze sa neprezentujes na odbornom fore patricne zameranom ale na vseobecnom kde je 99perc laikov v danej problematike. Ja sa forexu nevenujem vobec z mojho pohladu je privelmi riskantny a tazko vypocitatelny.
Apropo tvrdit ze TA je k nicomu je dost odvazne tvrdenie.
hlavne sa mi paci, ako uspesny trader ponuka az 280euro za vyrobenie jeho portalu v sekcii programovanie...
a má trošku vyššie ego ako by sa asi patrilo
všetko vie všetko pozná a všetko dokáže, ak je to naozaj tak dokonalé ako vravíš tak jedného dňa bude o tebe určite písať Forbes, tak keď budú robiť rozhovor s tebou spomeň že pozdravuješ hejterov z hojka