Preplatenie nahradneho vozidla
Preplatenie nahradneho vozidla
Zdravim,
Stala sa mi dopravna nehoda, resp skodova udalost. Chalanisko mi nedal prednost, presiel na cervenu a narazil do mna. Auto mam momentalne v autorizovanom servise a podla servisaka to vyzera na koniec oktobra, lebo maju plnu klampiaren. Auto mam pisane na firmu a ako poskodeny by som si rad uplatnil nahradne vozidlo, ktore by sa potom preplatilo z vinnikovej pzp. Poistovnu ma Allianz. Volal som tam a povedali mi, ze na nahradne vozidlo mam narok v rovnakej alebo nizsej triede. A ze sa to preplaca tak, ze likvidator urobi nejaky prieskum cien aut poziciavanych v danom regione, odkial bolo auto pozicane a podla toho urci nejaku cenu a tu mi preplatia a posudi aj dlzku opravy. Tomu trosku nechapem, akoze ked si poziciam auto za 22€/den, a likvidator najde za 20€/den, tak mi preplatia len za tu sumu? Mate niekto skusenosti s tymto? Dakujem
Servis, kde servisujem auto, poziciava auto, ktore je za poplatok a je vyssej triedy ako moje, ale cena za pozicanie je ako v niektorej pozicovni za triedu, kam spada moje auto.
Stala sa mi dopravna nehoda, resp skodova udalost. Chalanisko mi nedal prednost, presiel na cervenu a narazil do mna. Auto mam momentalne v autorizovanom servise a podla servisaka to vyzera na koniec oktobra, lebo maju plnu klampiaren. Auto mam pisane na firmu a ako poskodeny by som si rad uplatnil nahradne vozidlo, ktore by sa potom preplatilo z vinnikovej pzp. Poistovnu ma Allianz. Volal som tam a povedali mi, ze na nahradne vozidlo mam narok v rovnakej alebo nizsej triede. A ze sa to preplaca tak, ze likvidator urobi nejaky prieskum cien aut poziciavanych v danom regione, odkial bolo auto pozicane a podla toho urci nejaku cenu a tu mi preplatia a posudi aj dlzku opravy. Tomu trosku nechapem, akoze ked si poziciam auto za 22€/den, a likvidator najde za 20€/den, tak mi preplatia len za tu sumu? Mate niekto skusenosti s tymto? Dakujem
Servis, kde servisujem auto, poziciava auto, ktore je za poplatok a je vyssej triedy ako moje, ale cena za pozicanie je ako v niektorej pozicovni za triedu, kam spada moje auto.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Preplatenie nahradneho vozidla
presne tak to bude a mozes si byt isty, ze ta odrbu a budes za pozicanie doplacat aj keby si si vybral najlacnejsiu pozicovnu v regione
Ty si poskodeny, mas pravo na nahradne vozidlo. Ries to cez poistovnu a servis, oni ti poradia co a ako. Neplatis nic zaplati im to poistovna z PZP vinnika.
poisťovňa sa bude snažiť dokázať že auto nemuselo a nebolo nutné aby bolo tak dlho v servise priprav sa na oje***
-
xH4wK
Poistovna preplati len naklady na nahradne auto pocas casu nutneho na opravy, takze nie na cas kedy tvoje auto caka v rade..
Totiz ty mozes ist do akehokolvek servisu s ktorym maju oni zmluvu.
Ale asi sa to berie inak ak je auto nepojazdne a odtiahli ti ho do nejakeho servisu kde caka
Totiz ty mozes ist do akehokolvek servisu s ktorym maju oni zmluvu.
Ale asi sa to berie inak ak je auto nepojazdne a odtiahli ti ho do nejakeho servisu kde caka
Ano, auto je nepojazdne. Treba vyklepat nejake veci, dat novu kapotu, blatniky, podblatnik, nove svetlo. Keby mam prevazat auto do ineho servisu, tak kto mi uhradi prevoz auta? Podla mna cas nutny na opravu je aj to, ze auto caka, pretoze ja to ovplyvnit nemozem a auto mam preto v servise, kvoli nepozornosti klienta danej poistovne.
Este doplnim, ze moja asistencna sluzba poskytuje vozidlo, ale len na 3 dni, takze najskor vyuzijem to. Nechapem, na co sa potom plati PZP, ked Vam niekto rozdrbe auto a vy ste kvoli tomu indisponovany vykonavat svoju pracu, nakolko auto je na firmu, a potom sa vykrucaju a nechcu nic preplatit.
Este doplnim, ze moja asistencna sluzba poskytuje vozidlo, ale len na 3 dni, takze najskor vyuzijem to. Nechapem, na co sa potom plati PZP, ked Vam niekto rozdrbe auto a vy ste kvoli tomu indisponovany vykonavat svoju pracu, nakolko auto je na firmu, a potom sa vykrucaju a nechcu nic preplatit.
Vsak ty si riesis nahradne auto z vinnikovej PZP. Vsak sa obrat na servis kde mas auto, oni ti poradia. Autorizovany servis ma svoje nahradne vozidla, nejaku ten Q-Service alebo SetCar ma tiez svoje, moznosti je viac.
Volal som do servisu, oni poskytuju nahradne vozidlo za poplatok 24e/den. Ked som mu spominal, ze si to chcem dat potom uhradit z vinnikovej PZP, tak bol trochu skepticky, aby som nebol sklamany, ze mi to nepreplatia, resp. nie v plnej vyske. Ale povedal, ze Allianz patri medzi serioznejsie poistovne. Ako ja auto nepotrebujem teraz, planujem si ho pozicat neskor a tak na 2 tyzdne, co by bolo v podstate 336e. Este jedna vec, ze oni ponukaju Hondu Accord a ja mam Civic Tourer, ktory je o triedu nizsi, ale zas ta cena je taka, ako ponukaju ine servisy automobily v nizsej strednej triede.
Auto sa dava v takej kategorii ako mas. Ak by ti dali vyssiu radu za viac penazi, tam ti poistovna nemusi preplatit plnu sumu. Spytaj sa vo vinnikovej poistovni, idealne, ak by si mal niekoho znameho.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
no neviem ci je to uplne tak heker - podla mna on vyplati fakturu za pozicanie auta a nasledne ju posle na poistovnu aby ju preplatili. rovnako ako s opravou a naslednym preplatenim opravy (aspon take mam ja skusenosti)
Opravu vozidla riesi havarijna. To si servis uz vyriesi medzi mojou havarijnou. Preplatenie faktury za nahradne vozidlo by som musel riesit uz sam.
To co pisem ja je v pripade uplatnenia skody z PZP vinnika. Ked mal kamarat skodovu udalost pred rokom a pol, dostal v servise auto, povedali co a ako, isiel do SetCara, vyplnil papiere a dostal auto. Neplatil nic, oni rovno fakturovali servisu. Dalsia skusenost z rodinny - podobna situacia ale auto boli servisovane aj pozicane z autorizovsneho servisu.
//autoeditácia príspevku (22 Sep 2017, 18:27)
Skus si precitat toto - http://romanak.sk/?Nahradne_vozidlo_ZDARMA
//autoeditácia príspevku (22 Sep 2017, 18:27)
Skus si precitat toto - http://romanak.sk/?Nahradne_vozidlo_ZDARMA
Mne na striekanie naraznika dali na mesiac a pol Rapid (kategoria vyssie ako som mal) zadarmo. Riesil som ale celu udalost cez servisneho partnera poistovne vinnika, cize volaj a pytaj auto od nich. Ak ti daju rovno partnera, bude to jednoduchsie.