Sokol StB-ak/fasista ?
Sokol StB-ak/fasista ?
Davam sem clanok o Sokolovi, hlavne veriacim, aby ste si nemysleli, ze len komunisti sa nechcu ocistit od StB -akov ale dokonca ani cirkev. Cirkev bola velmi blizko k fasistickym nazorom, hlavne za Tisa. Vsak aj on bol knaz ale aspon jeho spravodlivo odsudili. Medzi Sokolom a zamestnancom StB, ktory robil svinstva hlavne v 50-tych rokoch nevidim absolutne ziadny rozdiel. Vela stoviek stran s hlaseniami Sokola bolo znicenych. Nevylucoval by som teoriu, ze tieto dokumenty niekto ma a takehoto cloveka moze hocikedy vydierat. Z tzv. Tisovej vily, ked V.M. bol ministrom vnutra zmizlo par desiatok zvazkov StB. Vy si myslite, ze tieto boli znicene? Ja sa radsej prichylujem k nazoru, ze ich ma k dispozicii isty pan V.M. Cudujem sa a to velmi katolikom, ktori nedavaju "neprijemne" otazky vlastnej cirkvi. Viete kolko prospektivnych veriacich odradzaju taketo veci? Clen KSS sa aspon prizna, ze je komunistom a takeho aj ked som zarity antikomunista si vazim viac, ako tzv. sluzobnika bohu, akym je Sokol. Ale su tam aj dalsi, staci si prezriet zvazky www.upn.gov.sk
Cesku web stranku na vyhladavanie Vam naschval nedavam, aby ste si nemysleli, ze nam Cesi z doplnenim urcitych dolezitych mien (slovenskych) chcu ublizit...
Cesku web stranku na vyhladavanie Vam naschval nedavam, aby ste si nemysleli, ze nam Cesi z doplnenim urcitych dolezitych mien (slovenskych) chcu ublizit...
- Prílohy
-
- Sokol.jpg (226.69 KiB) 1308 zobrazení
-
panter2005
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: Sokol StB-ak/fasista ?
Mozem len polovicne suhlasit... som dost zainteresovany do Cirkvi - a tiez mam isty nazor na urcitych ludi ktory sedia dost vysoko, ale co sa Tisa tyka asi pred tyzdnom som bol v Clevelande a funguje tam uz niekolko desiatok ci uz aj sto rokov slovensky institut - nieco ako Matica slovenska. V ich archive, ktory som na vlastne oci videl materialy ktore sa podarilo zachranit este z cias prvej SR, cias Tisa a podobne... Podla slov spravcu institutu ludia na slovensku nemaju vsetky poznatky o osobe Tisa - o jeho zasluhach a prvej republike - o druhej svetovej vojne - vsetko co bolo nepohodlne komunistom zlikvidovali za pomoci Matice slovenskej ktora vsetko "archivovala". Cast archivu bola poslana matici slovenskej po prevrate ale potom co sa dozvedeli ze mnohe veci s toho matica zlikvidovala prerusili s nou styky a kym tam budu sediet ludia ktory tam su tak im ani nic neposlu... Co sa Sokola tyka - ma toho dost na "rovasi" ale stale je to biskup takze neostava nic ine len cakat do 75ky kedy odide do dochodku. Myslim ze prospektivnych veriacich ci ako si ich nazval toto neodradi pretoze veriaci je clenom Cirkvi a veri v Boha, Sväte Pismo a tradicii a nie v Sokola ci inych ktory boli zapleteni ci uz z ich vole alebo vdaka praktikam STB do "systemu". Mas pravdu bolo takych mnoho ktory boli a su vo zväzkoch ale ked si precitas nejaku knihu kde sa opisuju praktiky STB zistis ze ani velmi na vyber nemali... a to ze je vo zväzku neznamena ze bol aj aktivny clen ci bonzak... Su to dost diskutabilne veci a neda sa to zovseobecnit... lebo kazdy pripad bol iny...Les napísal:Davam sem clanok o Sokolovi, hlavne veriacim, aby ste si nemysleli, ze len komunisti sa nechcu ocistit od StB -akov ale dokonca ani cirkev. Cirkev bola velmi blizko k fasistickym nazorom, hlavne za Tisa. Vsak aj on bol knaz ale aspon jeho spravodlivo odsudili. Medzi Sokolom a zamestnancom StB, ktory robil svinstva hlavne v 50-tych rokoch nevidim absolutne ziadny rozdiel. Vela stoviek stran s hlaseniami Sokola bolo znicenych. Nevylucoval by som teoriu, ze tieto dokumenty niekto ma a takehoto cloveka moze hocikedy vydierat. Z tzv. Tisovej vily, ked V.M. bol ministrom vnutra zmizlo par desiatok zvazkov StB. Vy si myslite, ze tieto boli znicene? Ja sa radsej prichylujem k nazoru, ze ich ma k dispozicii isty pan V.M. Cudujem sa a to velmi katolikom, ktori nedavaju "neprijemne" otazky vlastnej cirkvi. Viete kolko prospektivnych veriacich odradzaju taketo veci? Clen KSS sa aspon prizna, ze je komunistom a takeho aj ked som zarity antikomunista si vazim viac, ako tzv. sluzobnika bohu, akym je Sokol. Ale su tam aj dalsi, staci si prezriet zvazky www.upn.gov.sk
-
quasimoto
Star
no pokial viem, tema sokol sa v mediach uz pred cca rokom rozoberala.Les napísal:Davam sem clanok o Sokolovi, hlavne veriacim, aby ste si nemysleli, ze len komunisti sa nechcu ocistit od StB -akov ale dokonca ani cirkev. Cirkev bola velmi blizko k fasistickym nazorom, hlavne za Tisa. Vsak aj on bol knaz ale aspon jeho spravodlivo odsudili. Medzi Sokolom a zamestnancom StB, ktory robil svinstva hlavne v 50-tych rokoch nevidim absolutne ziadny rozdiel. Vela stoviek stran s hlaseniami Sokola bolo znicenych. Nevylucoval by som teoriu, ze tieto dokumenty niekto ma a takehoto cloveka moze hocikedy vydierat. Z tzv. Tisovej vily, ked V.M. bol ministrom vnutra zmizlo par desiatok zvazkov StB. Vy si myslite, ze tieto boli znicene? Ja sa radsej prichylujem k nazoru, ze ich ma k dispozicii isty pan V.M. Cudujem sa a to velmi katolikom, ktori nedavaju "neprijemne" otazky vlastnej cirkvi. Viete kolko prospektivnych veriacich odradzaju taketo veci? Clen KSS sa aspon prizna, ze je komunistom a takeho aj ked som zarity antikomunista si vazim viac, ako tzv. sluzobnika bohu, akym je Sokol. Ale su tam aj dalsi, staci si prezriet zvazky www.upn.gov.sk
A k tym spisom STB - podla mna ich znicili osoby blizke VM, lebo tam boli udaje, ktore by ich mohli kompromitovat. Ale to neznamena ze niektore si nemohli nechat
Mame na tuto temu trosku rozdielny nazor. Mne sa nepaci len to, ze Sokol spolupracu zapiera, ked su stovky dokumentov v UPN, ze on naozaj spolupracoval a to dlhodobo s StB. To, ze preco a ako ho StB mozno aj prinutila na spolupracu, to uz sa my asi nikdy nedozvieme. Jednoducho mal by sa priznat ako chlap. Tak ako knaz Suchan, ktoreho som pocuval minimalne 2 roky na radiu Twist ale nakoniec vysla pravda - bol agentom StB a priznal sa so vsetkym verejne na radiu. Takemuto cloveku odpustim, ale musim sa priznat, ze ho uz na radiu nepocuvam. Cirkev je institucia, ktora by mala mat vysoke moralne hodnoty a sirit ich medzi ludi - veriacich. Ked predsa aj v obycajnej praci napr. uradnik a pod. urobi velku chybu, alebo dlhodobo ich robi, tak ho jednoducho vyhodia zo zamestnania. Tak by to malo byt aj so Sokolom. Tiez velmi sa mi nepaci pristup k tejto veci co sa tyka Sokola niektorych veriacich. Jednoducho si povedia, ze to nieje pravda, ze bol agentom, ze je to loz a tym to aj zhasne. U mna vsak nie.panter2005 napísal:Mozem len polovicne suhlasit... som dost zainteresovany do Cirkvi - a tiez mam isty nazor na urcitych ludi ktory sedia dost vysoko, ale co sa Tisa tyka asi pred tyzdnom som bol v Clevelande a funguje tam uz niekolko desiatok ci uz aj sto rokov slovensky institut - nieco ako Matica slovenska. V ich archive, ktory som na vlastne oci videl materialy ktore sa podarilo zachranit este z cias prvej SR, cias Tisa a podobne... Podla slov spravcu institutu ludia na slovensku nemaju vsetky poznatky o osobe Tisa - o jeho zasluhach a prvej republike - o druhej svetovej vojne - vsetko co bolo nepohodlne komunistom zlikvidovali za pomoci Matice slovenskej ktora vsetko "archivovala". Cast archivu bola poslana matici slovenskej po prevrate ale potom co sa dozvedeli ze mnohe veci s toho matica zlikvidovala prerusili s nou styky a kym tam budu sediet ludia ktory tam su tak im ani nic neposlu... Co sa Sokola tyka - ma toho dost na "rovasi" ale stale je to biskup takze neostava nic ine len cakat do 75ky kedy odide do dochodku. Myslim ze prospektivnych veriacich ci ako si ich nazval toto neodradi pretoze veriaci je clenom Cirkvi a veri v Boha, Sväte Pismo a tradicii a nie v Sokola ci inych ktory boli zapleteni ci uz z ich vole alebo vdaka praktikam STB do "systemu". Mas pravdu bolo takych mnoho ktory boli a su vo zväzkoch ale ked si precitas nejaku knihu kde sa opisuju praktiky STB zistis ze ani velmi na vyber nemali... a to ze je vo zväzku neznamena ze bol aj aktivny clen ci bonzak... Su to dost diskutabilne veci a neda sa to zovseobecnit... lebo kazdy pripad bol iny...
Samozrejme, ze toto si nemyslim o vsetkych veriacich a to ani vtedy, kedze som ateista. Ja jednoducho rozdelujem ludi len na dobrych a zlych a Sokol medzi tych dobrych nepatri. Zial nieje sam.
Ako som ti uz pisal predtym, aj ja som urcitu dobu pracoval pre kostol v Saint Petersburg a bez vynimky som tam stretol len dobrych ludi. Nasiel som si tam vela priatelov.
-
panter2005
Light Star
Problem je v tom ze my Slovaci sme uplne lahostajny k veciam ktore sa nas dotykaju... 20 rocnych nezaujima amerika, nazory americanov resp. slovakov zijucich v amerike, ale hlavne ze sa sarpaju po celej ich kulture od obliekania, "raperov" ci jak sa pisu ty chory ludia cez neviem co... Mozem povedat ze tu v USA robia zahranicny slovaci vecsiu osvetu SLovensku aka sa robi na slovensku pre zahranicie... Ale to je out of topic...hezo napísal:inak som zvedavy, ci sa realizujes aj na inych SK forach ako len na hojkovi, si uvedom LES, ze na hojkovi ma 90 % uzivatelov okolo 20 r, a ich tie tvoje amerikanske nazory nezaujimaju. Skus sa ist vyrozpravat niekde na nejake SK forum, kde su starsi uzivatelia, myslim ze by ta zotreli ako malinu.
-
krija
VIP
hojko, ze by mu boh odpustilhojko napísal:Zaujimave, ze kolko dokazov sa prezentovalo v mediach a niekto aj napriek tomu bude tvrdit svoju nevinu.
(Matúš 6,9-12)...A odpusť nám naše viny, ako i my sme odpustili tým, ktorí sa previnili proti nám.
tu sa ale straca moje chapanie. pozemstana, nema pravo sudit ziadny pozemstan, okrem tych z vatikanu. proste rofl
Pozoruhodné!
LES:Arcibiskup Sokol začal obhajovat Dr. Jozefa Tysu. Vtom momente sa spustila dikredidačná kaňpan proti acibiskupovi Sokolovi.keď hovoríš že le polovica je z toho pravda tak by rád pripomenul PATER INTERIS kto to bol? Kde sú materiali kto patril do PATER INTERIS? Podľa mňa sú dávno skartovane, Môj názor je ten že ťudia ktorý si zabepečili skartovanie materialov o ích činnosti tak spúštaju diskredidačné kampane že su za tým byvali pracovnici ŠTB to som si na 100% istý. Kto sa im postaví do cesty tak naňho vytiahnu obuch ŠTB. Les nemáš ani predstavu čo sa robilo z archývami za Jana Čarnogurkého a ďalej Langoša asi preto Lagošova manželka tratila v pražských električkach obnosi o ktorých sa ti ani nesníva.Les a to je leň jedna tretina z toho čo je pravda.
Vašk on vravel že má mediálne kontakty a ked už teraz nemôže byť na fóre necháva nám takéto odkazyhojko napísal:Rok a stvrt stara tema, ale zrejme mal Les v niecom pravduZaujimave, ze hromadne medializovat sa to zacalo az teraz.
Ale teraz vážne. Som veriaci ale.. Ked mám pravdu povedať tak sa zlučujem z názorom pantera. Cirkev nieje o hodnostároch ale o správnych ľudí kotrý ju tvoria a dávajú správny príklad. Prečo súdiť cirkev podľa toho akých má "šéfov" Kto ich tam dosadil..? Radový kresťania určite nie takže zvalovať vinu na nich ako na čierne ovce je hlúpe. Jednoducho zhrniem to tak. Či je sokolo štbák alebo nie je jeho osobny problem a cirkev stím má pramálo spoločného. Kopu ľudí žije svôj život v pretvárke tak neviem prečo sa to rozmazáva.