Google Chrome
Re: Google Chrome
Tiez mate v chrome nove webove prehravace...? Miesto povodneho co vzdy bol, asi nejaky priamo kazda stranka mala svoj, teraz je nejaky iny, uplne nahovno, nefunguje poriadne a furt sa len nacitava a neprehrava video..
Chrome mi robi cim dalej tym viac kravin.
zacalo tym, ze mi z FB vela krat neposle spravu na prvy krat. vyskoci cerveny trojuholnik, ze sa spravu nepodarilo odoslat, tak ju musim odkliat znovu. rovnako sa nie vzdy nacitaju vsetky komentare. musim refreshovat stranku, aby sa tak stalo. niekedy aj viackrat.
dalej mi dlalej dlho nacita stranky s vyhladavnim listkov a potom pre dlhu odozvu vedie ku chybovej hlaske. ked sa tym prerefreshujem, tak zase neide platba. vo FireFoxe to bol do par minut.
no a najnovsie ma vzdy odhlasi z uctu google, cez ktory sa synchronizuju vsetky nastavenia, otvorene taby a historia. takze kym sa neprihlasim, tak ma obtazuje otazkami co ma prekladat a podobne.
vymazal som cache a cookies, urobil som kompletny scan antivirom aj antmalwareom. problemy ale pretrvavaju.
ci sa da vsetko zhodit na nestabilne pripojenie - pri pouziti netu viac ludmi, alebo pozerani telky, ci v peak time ked je takze nieco streamovat v pozeratlenej kvalite, ked napriklad spravodajske stranky idu bez problemov...
zacalo tym, ze mi z FB vela krat neposle spravu na prvy krat. vyskoci cerveny trojuholnik, ze sa spravu nepodarilo odoslat, tak ju musim odkliat znovu. rovnako sa nie vzdy nacitaju vsetky komentare. musim refreshovat stranku, aby sa tak stalo. niekedy aj viackrat.
dalej mi dlalej dlho nacita stranky s vyhladavnim listkov a potom pre dlhu odozvu vedie ku chybovej hlaske. ked sa tym prerefreshujem, tak zase neide platba. vo FireFoxe to bol do par minut.
no a najnovsie ma vzdy odhlasi z uctu google, cez ktory sa synchronizuju vsetky nastavenia, otvorene taby a historia. takze kym sa neprihlasim, tak ma obtazuje otazkami co ma prekladat a podobne.
vymazal som cache a cookies, urobil som kompletny scan antivirom aj antmalwareom. problemy ale pretrvavaju.
ci sa da vsetko zhodit na nestabilne pripojenie - pri pouziti netu viac ludmi, alebo pozerani telky, ci v peak time ked je takze nieco streamovat v pozeratlenej kvalite, ked napriklad spravodajske stranky idu bez problemov...
nepoznáte spôsob ktorým by som vymazal všetky prihlasovacie mená v chrome? ak sa idem prihlásiť na nejaký web tak pri kliknutí do kolonky prihlasovacie meno mi to vyhodí hneď x možností ktoré už roky niesu aktuálne. dík
-
ja_som
Star
- Kontaktovať používateľa:
Všetky uložené mená s heslami nájdeš na passwords.google.com
Prípadne v nastaveniach by malo byť automatické doplňovanie, momentálne ale nie som pri PC, takže presné umiestnenie ti nepoviem.
Prípadne v nastaveniach by malo byť automatické doplňovanie, momentálne ale nie som pri PC, takže presné umiestnenie ti nepoviem.
takto som aj postupoval no stále mi to tam nechalo nejaké prihlasovacie menája_som napísal:Všetky uložené mená s heslami nájdeš na passwords.google.com
a mas zapnutu synchronizaciu v Chrome?
áno ale ako tak pozerám tak tento problém mám len na jedinom webe a na ostatných čo som zatiaľ prešiel tento problém nie je
Rozsirenie pre Chrome, ktore zobrazi video v samostatnom okn
Vyskusam to este raz...
Hladam rozsirenie pre Chrome, ktore zobrazi video v samostatnom okne, podobne ako to ma Opera, ikona nad videom otvori video v okne. Nasiel som mnoho tem, ale zrejme nejaka zmena v Chrome to znemoznila, alebo je to zlozitejsie, pre mnohe rozsirenia je nutne zapnut chrome://flags/#enable-panels - to tam ale nie je. Pozname, alebo pouzivate taketo funkcne rozsirenie, nazov je casto aj PIP, PopOut a pod.
Hlavne poziadavky:
- co najlepsia podpora pre (takmer) vsetky videa (napr. archivy tv)
- vzdy navrchu, always on top
- moznost menit velkost okna
- zapamatanie si velkosti a pozicie okna
Dalsie nepovinne poziadavky:
- bezramcekovy, frameless rezim
- prepnutie na celu obrazovku dvoj-klikom, prip. cez tlacidlo
- panel s tlacidlami s automatickym skryvanim, autohide
- tlacidlo pri kazdom videu
- pretacanie sipkami vlavo/vpravo
- pauza pomozou medzernika
- moznost otvarat vsetky videa v okne automaticky/vzdy
Pouzivam Chrome 60.0.3112.113 (Official Build) (64-bit), Window 10 Home 64-bit.
Hladam rozsirenie pre Chrome, ktore zobrazi video v samostatnom okne, podobne ako to ma Opera, ikona nad videom otvori video v okne. Nasiel som mnoho tem, ale zrejme nejaka zmena v Chrome to znemoznila, alebo je to zlozitejsie, pre mnohe rozsirenia je nutne zapnut chrome://flags/#enable-panels - to tam ale nie je. Pozname, alebo pouzivate taketo funkcne rozsirenie, nazov je casto aj PIP, PopOut a pod.
Hlavne poziadavky:
- co najlepsia podpora pre (takmer) vsetky videa (napr. archivy tv)
- vzdy navrchu, always on top
- moznost menit velkost okna
- zapamatanie si velkosti a pozicie okna
Dalsie nepovinne poziadavky:
- bezramcekovy, frameless rezim
- prepnutie na celu obrazovku dvoj-klikom, prip. cez tlacidlo
- panel s tlacidlami s automatickym skryvanim, autohide
- tlacidlo pri kazdom videu
- pretacanie sipkami vlavo/vpravo
- pauza pomozou medzernika
- moznost otvarat vsetky videa v okne automaticky/vzdy
Pouzivam Chrome 60.0.3112.113 (Official Build) (64-bit), Window 10 Home 64-bit.
Stiahni potrebné video cez jdownloader, cez doplnok video download helper alebo voľačo iné môžeš pozerať cez čo chceš.
Live steamy vytiahneš zo stránky m3u8 link a tiež môžeš pozerať cez hocičo. Načo prehliadač na videá a streamy, lepšie sú video prehrávače.
Live steamy vytiahneš zo stránky m3u8 link a tiež môžeš pozerať cez hocičo. Načo prehliadač na videá a streamy, lepšie sú video prehrávače.
Dik, otestoval som jdownloader a zatial funguje, ide podobne programy nefungovali, tak som uz davnejsie prestal hladat. Nie je to idealne a vhodne pre vsetky pripady, ale pouzitelne.
Tie live streamy, ide to cez jdownloader alebo ako sa mam dostat k playlistu, napr. live vysielanie nasich tv, alebo fb?
Tie live streamy, ide to cez jdownloader alebo ako sa mam dostat k playlistu, napr. live vysielanie nasich tv, alebo fb?
Doplnok Video Download Helper väčšinou prezradí m3u8 link aj live vysielaní, napr. z jojky: https://nn.geo.joj.sk/live/hls/joj-720.m3u8
Super, presne toto som potreboval, tento doplnok som pouzival davnejsie na stahovanie vo Firefoxe, ale nefungoval dobre, aj som na neho zabudol, v Chrome teraz funguje dobre, kopirovat sa daju live streamy a tiez archiv, takze nie je nutne najskor stahovat, skusal som zatial RTVS, JOJ, Markizu a FB (youtube funguje aj bez neho), spolu s PotPlayer to funguje na niekolko kliknuti. Dakujem.
Ja ho používam vo Firefoxe, asi pôvodne toto bolo na Firefox, teraz už je aj na Chrome a možno aj preto niekedy blbne v Chrome, niekedy sa nič nezobrazí ale vo Firefoxe to ide na 100%, vždy.
Ale presnejšie ja ho používam nie v Chrome ale v Chromium, čo je Chrome bez google update, identifikátora, menej špehovania, nevýhodou je, že ho treba aktualizovať manuálne stiahnutím novej verzie. Ale ináč je to to isté.
Aj z Chromium existujú dve varianty:
- jedna je ešte aj bez WebRTC, synchronizácie a bez DRM,
- druhá obsahuje vyššie uvedené funkcie (ale stále bez google update a identifikátora).
https://chromium.woolyss.com/
Ale presnejšie ja ho používam nie v Chrome ale v Chromium, čo je Chrome bez google update, identifikátora, menej špehovania, nevýhodou je, že ho treba aktualizovať manuálne stiahnutím novej verzie. Ale ináč je to to isté.
Aj z Chromium existujú dve varianty:
- jedna je ešte aj bez WebRTC, synchronizácie a bez DRM,
- druhá obsahuje vyššie uvedené funkcie (ale stále bez google update a identifikátora).
https://chromium.woolyss.com/
Od dnes mi prestal prehravat chorme obraz na FB videach, funguje iba full screen, este niekto ma tento problem?
Bobr - na desktope? Nieco sa zmenilo, video otvara v zvlastnom mode, po dvoj-kliku alebo kliku na ikonu "fullscreen" to otvori najskor takto, az pri druhom kliknuti na "fullscreen" to prepne na celu obrazovku, po prehrani je potrebne kliknut na tlacidlo "spat" vlavo hore pre navrat na nastenku. Taktiez to zacalo prehravat dalsie video po prehrani, podobne ako youtube, ale ten cas pre zrusenie je kratsi, je tazke to stihnut. Vsetko sa kazi, aj to nekonecne prehravanie videi je otravne.
Mam dalsiu otazku, pouzivam viac prehliadacov, aj Avant Browser, su tam uzitocne funkcie, je mozne nieco podobne dostat aj do Chrome, v podobne rozsirenia?
- Kliknut na odkaz a potiahnut - akoby pretiahnut ikonu na ploche, no iba na kratku vzdialenost, nasledne sa odkaz otvori na novej zalozke (tab), je to alternativa k prostrednemu tlacidlu mysi.
- Dvojklik na zalozku/tab pre obnovenie stranky
- Taktiez som zvyknuty otvarat bookmarks na novej zalozke, v Chrome je to mozne len prostrednym tlacidlom, v nastaveniach som nenasiel moznost otvarat bookmarks lavym tlacidlom vzdy ako novu zalozku (tab).
- "Zatvorit zalozku/tab" v kontextovom menu pri kliknuti pravym tlacidlom kdekolvek na stranke (toto Avant nema, ale chyba mi to).
EDIT: Doplnil som par funkcii, neviem presne pod akymi nazvami to hladat, takze ak to poznate, budem vdacny za tip/odkaz.
Mam dalsiu otazku, pouzivam viac prehliadacov, aj Avant Browser, su tam uzitocne funkcie, je mozne nieco podobne dostat aj do Chrome, v podobne rozsirenia?
- Kliknut na odkaz a potiahnut - akoby pretiahnut ikonu na ploche, no iba na kratku vzdialenost, nasledne sa odkaz otvori na novej zalozke (tab), je to alternativa k prostrednemu tlacidlu mysi.
- Dvojklik na zalozku/tab pre obnovenie stranky
- Taktiez som zvyknuty otvarat bookmarks na novej zalozke, v Chrome je to mozne len prostrednym tlacidlom, v nastaveniach som nenasiel moznost otvarat bookmarks lavym tlacidlom vzdy ako novu zalozku (tab).
- "Zatvorit zalozku/tab" v kontextovom menu pri kliknuti pravym tlacidlom kdekolvek na stranke (toto Avant nema, ale chyba mi to).
EDIT: Doplnil som par funkcii, neviem presne pod akymi nazvami to hladat, takze ak to poznate, budem vdacny za tip/odkaz.
Drag and open
https://chrome.google.com/webstore/sear ... open?hl=sk
niečo také?
Zatvoriť tab kliknutím prostredným tlačidlom na kartu nevyhovuje?
https://chrome.google.com/webstore/sear ... open?hl=sk
niečo také?
Zatvoriť tab kliknutím prostredným tlačidlom na kartu nevyhovuje?
Dik, prejdem si to, v Avant sa to vola "mouse super drag and drop to open new tab", je to navykove, temy/odkazy ktore ma zaujimaju len "pretiahnem" mimo a vsetky sa otvoria v novej zalozke, potom si to prezriem a zatvorim.
Mam novu mys a prostredne tlacidlo sa neklika tak jednoducho ako lave, navyse ked mam otvorenych vela zaloziek, tak prostredne tlacidlo na mikro-tab je tazsie ako na X na zalozke, kedze je zalozka velmi uzka.
//autoeditácia príspevku (08 Okt 2017, 18:21)
OK, tak zatial som nasiel toto:
Close Tab in Context Menu
- funguje, ale je v strede, slo by to dostat hore alebo celkom dole, alebo to nie je technicky mozne a zbytocne by som hladal?
crxMouse Chrome™ Gestures
- funguje, mozno je to zbytocne komplexne, mensi problem je, ze ak pri pretiahnuti zmenim smer, povazuje to za ine gesto a odkaz neotvori, ale myslim ze na to si zvyknem, mozno zacnem pouzivat gesto aj na zatvorenie zalozky
Mam este otazku - pouzivam vo Firefox a Thunderbird rozsirenie na kontrolu pravopisu pre slovensky jazyk (aj) bez diakritiky (odkaz), je mozne tento slovnik nejako pouzit aj v Chrome, cez rozsirenie, plugin?
//autoeditácia príspevku (08 Okt 2017, 19:37)
Video Download Helper mi zrazu prestal fungovat v Chrome, skusal som aj odobrat a znovu pridat, restartovat Chrome, nasledne som vyskusal ine rozsirenie a tam bol oznam, ze Google zakazal v Chrome stahovanie na youtube stranke, odporucali iny prehliadac. Nefunguje ale ani m3u8 odkaz, na youtube ani na facebook-u, ale napr. na markize to funguje (len m3u8).
V Avant Browser (FF engine) Video Download Helper funguje aj na youtube.
Znamena to ze v Chrome nebude mozne pouzivat ziadne rozsirenia pre stahovanie - ani pre kopirovanie m3u8 odkazov, alebo je problem len u mna?
EDIT: OK, tak na FB to uz funguje, na youtube nie, zvlastne.
Mam novu mys a prostredne tlacidlo sa neklika tak jednoducho ako lave, navyse ked mam otvorenych vela zaloziek, tak prostredne tlacidlo na mikro-tab je tazsie ako na X na zalozke, kedze je zalozka velmi uzka.
//autoeditácia príspevku (08 Okt 2017, 18:21)
OK, tak zatial som nasiel toto:
Close Tab in Context Menu
- funguje, ale je v strede, slo by to dostat hore alebo celkom dole, alebo to nie je technicky mozne a zbytocne by som hladal?
crxMouse Chrome™ Gestures
- funguje, mozno je to zbytocne komplexne, mensi problem je, ze ak pri pretiahnuti zmenim smer, povazuje to za ine gesto a odkaz neotvori, ale myslim ze na to si zvyknem, mozno zacnem pouzivat gesto aj na zatvorenie zalozky
Mam este otazku - pouzivam vo Firefox a Thunderbird rozsirenie na kontrolu pravopisu pre slovensky jazyk (aj) bez diakritiky (odkaz), je mozne tento slovnik nejako pouzit aj v Chrome, cez rozsirenie, plugin?
//autoeditácia príspevku (08 Okt 2017, 19:37)
Video Download Helper mi zrazu prestal fungovat v Chrome, skusal som aj odobrat a znovu pridat, restartovat Chrome, nasledne som vyskusal ine rozsirenie a tam bol oznam, ze Google zakazal v Chrome stahovanie na youtube stranke, odporucali iny prehliadac. Nefunguje ale ani m3u8 odkaz, na youtube ani na facebook-u, ale napr. na markize to funguje (len m3u8).
V Avant Browser (FF engine) Video Download Helper funguje aj na youtube.
Znamena to ze v Chrome nebude mozne pouzivat ziadne rozsirenia pre stahovanie - ani pre kopirovanie m3u8 odkazov, alebo je problem len u mna?
EDIT: OK, tak na FB to uz funguje, na youtube nie, zvlastne.
tak problem sa tento tyzden rozsiril aj na toto forum.jackb napísal:Chrome mi robi cim dalej tym viac kravin.
ked odosielam post, 9 z 10 pokusov sa to skonci chybovou hlaskou o tom, ze na stranku sa nemozem pripojit. refresh vedie ku cistemu oknu na odoslanie postu, len obcas sa chrome opyta, ci chcem vyplnit formular znovu a to v polovici pripadov vedie ku uspesnemu odoslaniu postu.
opat, mazal som cache a cookies, ale nepomohlo to.
Viete o nejakom dobrom, jednoduchom rozšireny na úvodnú stránku kde si pripnem stránky ktoré chcem + výhoda by bola keby tam ukazovalo počasie a novinky.
Je možné, že Chrome nemá dych na moje používanie?
Vľavo hore mám YT/Twitch video, vpravo dole mám okno s kartami a stránky seriózne nechce načítavať, loadovanie trvá veľmi dlho (nie je problém s netom); ak pauznem video, tak to ide znovu rýchlo. Ak pri tom hrajúcom videu a spomalenej karte v inom okne otvorím ešte Firefox, tak ten tú istú stránku načíta v úplnom poriadku.
Čím to môže byť? Tu nejde ani o nedostatok prostriedkov, tie v tomto momente sú cca na úrovni 50% záťaže CPU a 70% záťaže RAM. A jo, mám asi 8 okien a v každom aspoň 8 kariet.
Vľavo hore mám YT/Twitch video, vpravo dole mám okno s kartami a stránky seriózne nechce načítavať, loadovanie trvá veľmi dlho (nie je problém s netom); ak pauznem video, tak to ide znovu rýchlo. Ak pri tom hrajúcom videu a spomalenej karte v inom okne otvorím ešte Firefox, tak ten tú istú stránku načíta v úplnom poriadku.
Čím to môže byť? Tu nejde ani o nedostatok prostriedkov, tie v tomto momente sú cca na úrovni 50% záťaže CPU a 70% záťaže RAM. A jo, mám asi 8 okien a v každom aspoň 8 kariet.