Action CAM

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
terEx
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Action CAM

Príspevok od používateľa terEx »

Ak ti nikto nic neporadi, tak si napriklad na alze daj cenove rozpatie a chod podla recenzii. Tak nic nepokazis.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Co tak zakladnu Xiaomi Yi? Maju ju skladom tu - http://www.sportovekamery.eu/xiaomi?gcl ... Gwod1SEIBg

Pozri aj dake testy - http://technet.idnes.cz/gopro-hero5-bla ... c_foto_kuz alebo este tu - https://www.arecenze.cz/test-outdoorovy ... ich-kamer/ alebo - https://www.spotrebitelskytest.sk/kamery/porovnanie Testov je vela, takze pohladaj, za jeden vecer to mas precitane, mas stale 2 tyzdne na nakup.
kajko21
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa kajko21 »

heker - ďakujem tie testy sú bomba na porovnanie, celkom dobre mi z toho vychádza X8 od lamax vo všetkýh testoch sa zhodujú že je to taká stredná cesta aj z pohľadu financií, plus ľudia si ju celkom chvália, uvidím ak sa nakoniec rozhodnem kúpiť niečo tak asi toto, díky ešte raz
denďo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa denďo »

cauko, chcel by som kupit akcu kameru, ale urcite chcem so stabilizaciou aky by som asi potreboval na to rozpocet ?
jurík
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa jurík »

kľudne aj menej ako 150 eur ti stačí
denďo
Amateur
Amateur

mas nejaky typ presny ?
heker
Redeemer
Redeemer

Vyssie som daval Xiaomi Yi, nepozeral si na nu?
denďo
Amateur
Amateur

heker - pozeral som na nu ale nema stabilizaciu, aj kvoli tomu chcem novu kameru
heker
Redeemer
Redeemer

Pozri si rozpocet. Stabilizaciu nemaju ani GoPro po radu 4, tusim az Hero 5 Black mala stabilizaciu, aj to len elektronicku.
denďo
Amateur
Amateur

prave preto som dal tuto otazku ze ci nieco take vobec existuje, a typek tu napisal ze hej tak by som chcel vediet co z neho vypadne
heker
Redeemer
Redeemer

Existuje, ale nie je to kamera, ale 3-osy gimbal na sposob Yi Handheld Gimbal alebo GoPro Karma Grip.
denďo
Amateur
Amateur

no ale ja som chcel celu kameru so stabilizaciou, samozrejme mi je jasne ze to nebude ako s gimbalom ale nejaku stabilizaciu by to chcelo
jurík
Amateur
Amateur

https://www.alza.sk/lamax-action-x8-1-s ... sgod6J8B2g tu máš presný typ kamery so stabilizáciou do 150 eur :) samozrjeme že žiadna kamera na svete nemá stabilizáciu ako so stabilizátorom, od toho predsa stabilizátor je, ale aj tak robí tá vstavaná stabilizácia dobrú prácu :)
denďo
Amateur
Amateur

vyzera dore len nevie ako funguje ta gyro stabilzacia, ak som pochopil spravne to co som si o tom precital , tak je to vlastne opticka stabilizacia ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pochybujem, to bude elektronicka stabilizacia, teda cez cip/procesor kamery. Je to nieco ako ked na YouTube uploadujes video z kamery a YouTube ta upozorni, ze je roztrasene a ci ho chces stabilizovat. GoPro po Hero5 pouziva 4-osovu elektronicku stabilizaciu, GoPro Hero6 ma uz 6-osu elektronicku stabilizaciu, akurat vcera som o tom pozeral video, spominali to pri predstavovani kamery. Ale napriklad aj 4K od Xiaomi ma 6-osu stabilizaciu.

To je kratke video k elektrickej stabizacii:
jurík
Amateur
Amateur

nie to nie je ten princíp čo popsuje hojko, gyro stabilizáca je optická stabilizácia a funguje tak že objektív sa nakláňa podľa potrieb toho ako sa nakláňa kamera aby obraz zastabilizoval, hlavnou výhodou je oproti EIS že nijako nedegraduje kvalitu obrazu ani keby si natáčal do 4K ani do 720p ani neviem do čoho, proste si nedokresluje obraz ale stabilizuje na základe pohybu objektívu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ak si pozorne cital moj prispevok, tak tam pisesm o "elektrickej stabiziacii", nie o gimbale. Gimbal si clovek na YouTube najde za 5 sekund a hned pochopi ako to funguje.
jurík
Amateur
Amateur

Teraz ti nerozumiem, ja som len napísal že to nie je elektronická stabilizácia, a popísal som ako funguje tá ktorá je v tom zabudovaná.
cariCARI
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa cariCARI »

Prosím vás podľa čoho vyberať akčnú kameru ? Bude to vianočný darček ale pýtam sa už teraz aby som si vedel vybrať dovtedy niečo. Podotýkam som študent takže na to nemám rozpočet milión eur :lol:
Lukas217
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Lukas217 »

ja mám soocoo c30 s gyroskopickou stabilizáciou obrazu-ktorá je perfektná. Mám ju vyše roka a spokojnosť. Je tam kopec možností nastavenia. 70-80€ z ali samozrejme. U nas cca 115€
Napísať odpoveď