A ešte k tým odvodom. Celý dôchodkový systém je v aktuálnej situácii pyramídová hra a dnešný mladí ľudia už dôchodky od štátu neuvidia.
Každý kto teraz platí odvody, tie peniaze už nikdy neuvidí.
Aktuálne je rozumnejšie platiť čo najmenej a "ušetrené" si odkladať na súkromný štvrtý "pilier".
K tvojmu "B" - so všetkým poradí účtovník, samozrejme v medziach zákona.
Ak by bola sro taká katastrofa, tak by tisícky živnostníkov nerušili živnosti a nešli by si sro...
Zalozenie zivnosti a odvody
Re: Zalozenie zivnosti a odvody
Tomu neverim. Dochodky budu. Ukladat peniaze do sukromnych ruk niekomu cudziemu tiez nie je bezpecne. Ale tu nejde len o dochodky. Si zober situaciu, ze zostanes invalidom, kto ti da peniaze? Nikto.
Nebudú, už teraz (a roky dozadu) je sociálna poisťovňa v deficite a bude to horšie. Systém proste padne. Ale keď tie odvody platiť chceš, môžeš aj pri sro ako dobrovoľne poistená osoba, nie je problém. To sme aké už dosť mimo témy.
Ja to uzavriem tak, že prvý rok určite živnosť a potom navštíviť účtovníka a rozobrať vhodnosť/nevhodnosť prejsť na sro, z hľadiska príjmov, odvodov, ochrany majetku.
Ja to uzavriem tak, že prvý rok určite živnosť a potom navštíviť účtovníka a rozobrať vhodnosť/nevhodnosť prejsť na sro, z hľadiska príjmov, odvodov, ochrany majetku.
Suhlasim. Ale chalanisko by si malo uvedomit, ze to nie je len hura, zalozim si zivnos/sro a budem mat viac prachov. Hlavne ide o podnikanie a mal by vediet co a ako a aj trochu do toho vidiet. Ak je sikovny, dohlada si ohladom toho veci. 
Díky chlapy, nechcel som vám do toho skákať tak som len z pozadia sledoval, rozhodol som sa že si teda založím tú živnosť, keďže ten prvý rok sa to určite oplatí, a po čase sa uvidí veď možno to nepôjde a zruším živnosť do roka, a keď nie tak ako povedal baldorex pôjdem za účtovníčkou nech mi poradí. Som si zase aj istý že za rok môžu byť niektoré veci inak a čo sa teraz môže oplatiť, za rok sa už nemusí. Ale díky sa rady každopádne