Prepojenie TV s domácim kinom

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Prepojenie TV s domácim kinom

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

uNfEiL napísal: - Na humaxe sú 2 SCART porty - TV SCART a VCR SCART.
- A na Kine sú tiež 2 SCART porty - SCART IN a SCART OUT.
Z Humaxu scart do kina (in) a z out do TV.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Počkaj lebo v tom mám zmäťok...
Z humaxu VCR SCART do kina (in). A potom z Telky SCART do kina (out)?
Alebo z humaxu VCR SCART do kina (in) a potom z humaxu TV SCART do Telky?

Ber ešte na vedomie, že aj telku musím mať SCARTkou spojenú.

Ak môžeš tak to vysvetli aj takto polopate... Proste treba prepojiť Telku s Humaxom. To je základ... A potom ešte humax s kinom a kino s telkou? Alebo ako?

//autoeditácia príspevku (01 Máj 2014, 19:06)
Takže spojil som to nasledovne... Telku s kinom, Humax s kinom, Humax s telkou. Na Telke som nastavil AV1 (čo je domáce kino). Obraz ide, ale zvuk nie :(. Proste podarilo sa mi dostať obraz humaxu do telky cez domáce kino. Funguje to! Ale!!! NEJDE ZVUK :/. Prečo? Musím ešte niečo v telke nastaviť? Ale kde? Na predchádzajúcej strane som do prílohy uviedol celkové nastavenie telky a nič také ako zvuk výstup tam nie je :(.

Alebo skúsiť ešte niečo s niečim spojiť tým cinch káblom?

//autoeditácia príspevku (01 Máj 2014, 20:00)
Dobre už na to kašlem, nefunguje to... Skúšal som všelijako ale nič. Díky za rady.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Z out humaxu do kina (do in). A z out kina do TV. Neviem co je na tom nezrozumitelne. Elementarna logika.
Pri tomto zapojeni s tym nastavenie TV nic nema kedze zvuk pojde cez kino. Ist by to malo, bude to len nejaka banalita. Hladaj nieco v nastaveni kina.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Uz som mal poprepajane pre istotu vsetko so vsetkym, uz som aj na kine nastavil vstup pre SCART a na zaklade toho sa mi podarilo dostat obraz, ale zvuk nesiel. Repraky funguju na 100%, odskusane. Potom som este skusal aj cinch kablom prepojit vsetko so vsetkym a podarilo sa mi dostat aj zvuk, ktory ale nevychadzal z reprakov domaceho kina, ale z telky. Na telke aj na kine, dokonca aj na humaxe som to hladal vo vsetkych nastaveniach a bez uspechu

Proste to nejde.

Btw mozny zdroj priciny by som hladal aj za tym, ze domace kino je akesi vadne. Vlozim CD a citacka ho nenatica, takze v konecnom dosledku nefunguje zdroj teda domace kino. (ale test zvuku fungoval)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Fungovat to musi ak to prepojis tak ako som pisal. Inak by ten scart vstup na kine nebol.
Takze bud mas nieco zle alebo je to kino vadne. I ked nie kvoli mechanike, ta s tym nic nema.
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Tiez som bol za to ze s tym mechanika nema nic, prave preto som to skusal. Vravim ti, ze som skusal prepojit vselijako, aj tak ako si ty vravel a uz to aj islo ale vravim, ze len obraz, nie vsak zvuk...

Pripisujem to najskor vadnemu kinu. Neda sa na nom nic pozerat, aj ked funguje (da sa dostat do nastaveni, test zvuku a funguje aj ten spominany obraz humaxu cez kino, no bez zvuku...).

Je to divne ake kaslem uz na to, dakujem ti za pomoc.
Yogi120
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Yogi120 »

Ahojte.. Vedel by niekto poradit? Mám spojený TV Panasonic l55et5e s receiverom yamaha rx- v375 cez hdmi ..oba zariadenia majú hdmi acr a aj povolene v nastavenia (teda len receiver to ma v nastaveniach) no zvuk nejde.. Raz mi pri tomto zapojení šlo, ale potom som ešte niečo nastavoval a zvuk po opätovnom zapnuti TV nejde (píše "Decoder off" ) Nejake napady?

Ešte dodám, že predtým mi na all in one kine šiel zvuk z TV vždy v pohode, takže problém bude mať zrejme receiver :-/
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

najst co si zle nastavil a nastavit to dobre...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Chlapci, potrebujem známym prepojiť TV s DVD. Na DVD je iba klasický SCART a potom tie tri chinche (biely, červený, žltý) a na TV to vyzerá takto + kopec HDMI káblov:
1300891541.jpeg
Pôvodne tam mali nejakú redukciu z toho EXT (RGB) na SCART a odtiaľ klasika SCART kábel do DVD. Lenže pri sťahovaní museli ten kábel nasilu vytrhnúť, pretože už tam nechce držať žiadnym spôsobom. Preto hľadám alternatívu. Vidím to na tú žltú koncovku, lenže problém je, že nemám šajnu, ako sa ten kábel volá a čo som pozeral pár bežných eshopov, nikde také niečo nemali. Našiel som niečo tu na fotke:
samsung_tv3d_ext8.jpg
Mali ten kábel úplne vľavo, ale nemajú šajnu, kde ho kúpili, momentálne však by som potreboval kábel úplne vpravo. Skúsil som dať jeho kód do googla, našlo mi samé čínske stránky, ale nejaký slovenský obchod nič. Ako sa ten kábel volá? A ak to zoženiem, pôjde cez tú jednu žltú koncovku aj zvuk aj obraz?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Predpokladam ze ten TV je Samsung (nejaky D7000/D8000 resp. starsi rovnakej rady) A ten kabel nalavo nekupili, bol v baleni. Kedze sa kvoli malej hrubke TV nevosiel plny scart, tak tam vyrobca dal mini a pribalil tuto redukciu. Ta redukcia na scart sa da bezne kupit a tie vystupy tam niesu 2? Alebo to je B8000 s jednym?
Ta redukcia na cinche bola tiez pribalena k TV. Mozno ju niekde doma maju.
brm
Darca
Darca

Sakra, som zabudol napísať - je to UE37C6000 (fotka je stiahnutá z netu, ale tie koncovky sú totožné s C6000)..

Aha, no to ma nenapadlo, že to môže byť v balení. Snáď nájdu aj ten druhý kábel..... ak ho nenájdu, bude sa dať zohnať? Alebo len cez Samsung predajňu/servis?

:)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je to redukcia na kompozitne video. Da sa to normalne kupit, original stoji cca 10 eur. OEM neviem. Nasiel som ho na bazosi mozno je to este aktualne:
http://elektro.bazos.sk/inzerat/4637234 ... 01154H.php
http://elektro.bazos.sk/inzerat/4740435 ... amsung.php

Najprv ale zisti ci ho nemaju doma. Inak cez ten scart je to lepsie pripojit. Aj ten scart sa na bazosi najde.
brm
Darca
Darca

Len ako som písal, tú redukciu na SCART asi nasilu vytrhli, pretože tá koncovka momentálne v TV vôbec nedrží. Čiže toto riešenie padá. Ok, ešte raz ďakujem, najskôr ich nanútim to pohľadať a ak to nenájdu, skúsim posurfovať viac na nete.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Viem sa nejak pripojiť na toto domáce kino? Chcem ho pripojiť napr. k notebooku cez 3,5 jack.
Prílohy
20171006_132715.jpg
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ano vies.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Cez Line Out?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Lineout je ako uz napoveda nazov vystup. Teda vystup zvuku z kina. Ty ale potrebujes opak, dostat zvuk z NTB do kina. Takze cez vstup, cez Aux.

Pripadne este to vies pripojit digitalne, ak ma zariadenie (prehravac, TV...) koaxialny vystup.
Napísať odpoveď